Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 мај 2014
Мислења
55
Поени од реакции
67
zABORAVIV DA NAPOMENAM IMAM IZVADENO DOKUMENT OD BK KLUB ZA DOKAZ ZA POTEKLO IMAM ODNESENO OD BRATUCET PASOS ZAEDNO SO SITE IZVODI PREVEDENI I LEGALIZIRANI GI ODNESOV PRED DVA DENA I ME PREKRATIJA.
Isto i jss imam podsdeno od klubot dokumenti so ftor braced jas sum 9540 2012 i seuste sum na dop ,ako ne tsjns kojs godins i koe brojce si ti ?

S

simpleman

Гостин
Советот по граѓанство отфрли 200 нередовни молби за BG паспорт.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4371845
Баталиги овие од Труд,цело време пропаганда прават против издавањето на државјанства,па дури напишале отфрли а не прекина,што ќе видите и самите кога ќе дојде време дека не се одбиени.
zABORAVIV DA NAPOMENAM IMAM IZVADENO DOKUMENT OD BK KLUB ZA DOKAZ ZA POTEKLO IMAM ODNESENO OD BRATUCET PASOS ZAEDNO SO SITE IZVODI PREVEDENI I LEGALIZIRANI GI ODNESOV PRED DVA DENA I ME PREKRATIJA.
Е ова ме интересираше за документот од клубот.Ау занесување овие од техничкава влада,политика - национална стратегија што се тера 14 години,сега службен кабинет и Труд весникот ќе ставале крај на тоа :confused:

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Дали можи како дополнителен документ да се употреби воена киншка на дедо.. Брат на татко му на дедо ми???

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Isto i jss imam podsdeno od klubot dokumenti so ftor braced jas sum 9540 2012 i seuste sum na dop ,ako ne tsjns kojs godins i koe brojce si ti ?
bROJCETO NEMOZAM DA TI GO KAZAM NE SAKAM I DA OD VTOR BRATUCET SUM I JAS EVE OD PRILIKA 6000 I NEKOJ OD 2012 TI SI POSLEM MENE POGOLEM BROJ IMAS ISTO E KAKO KAJ MENE TAKA I KAJ TEBE NEMA VRSKA SO BRATUCEDIVE EVE JAS BEV FER BIDI I TI FER PISI MI KAKO KE PROJDES KOGA KE TI DOJDE REDOT I NA TEBE POZITVNO ILI NE DAJ BOZE NEGATIVNO KAKO MENE .SEGA GI PROVERUVAV RANDOM NA SITE SE PREKRATENI I IMA NA NEKOJ IM PISUVA NEMA INFORMACIJA NE SE PRTSTAVLJA

Последно уредено:

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
59
Советот по граѓанство отфрли 200 нередовни молби за BG паспорт.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4371845[DOUBLEPOST=1413500466][/DOUBLEPOST]Да е жив Краси ;)

”Лидерот на ВМРО Красимир Каракачанов припомни вчера, дека сака да биде создадено министерство на социјалната политика, демографските проблеми и бугарите во чужбина. А луѓето од историските бугарски области во чужбина да добиваат пасоши без бирокрација. “При подавање на документите кандидатите за граѓанство треба да добијат учебник по историја и устав, а потоа да полагаат тест. Потоа на официјална церемонија да полагаат заклетва”, добави Каракачанов.
Красимир Каракачанов само собира гласови од грагани од Р. Македонија кои се стекнале со бугарски пасоши, ништо нема да направи.

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
59
Ti ovde ko so gledam samo za pesimizam i za inaet postiras procitaj gi stavovite na Karakachanov za drzavjanstva....zakono bese donesen od BSP kako so si odi BSP od vlast taka i zakono so niv ako se sredi so koalicijata....citaj malce imas internet informirajse nepismen eden
ни се инаетам, ни имам интерес некој да не добие бугарско државјанство, само пренесувам тоа што сум го видел, една сурова вистина, а тебе писмен еден те лажат комунистиве, ќе видиме дали ке земеш. имаш шанса 1:100 000 дали си ти тоа среќен добитник, не верувам, едни кои доби државјанство е другар ми, 5504/2013 и сите се чудеа, затоа што ни происход веќе не даваат, сите се одбиени. Другар му беше 5499/2013 е на дополнителна проверка, ако однеси документ за потекло, добро ако не нема пасош.
Свати веќем еднаш глауч еден, ако однесиш документ за потекло ќе добиеш пасош, добро, или ако имаш некој близок роднина до 1 братучед, но мораш да докажиш дека ти е роднина, ако не нема пасош. Тоа ти е мегународно право за добивање државјанство во цел свет. Или по натурализација а за тоа треба да те бара-сака Бугарија да и си потребен, а што од тебе џмар еден закочен.

Член од
3 април 2014
Мислења
64
Поени од реакции
41
ни се инаетам, ни имам интерес некој да не добие бугарско државјанство, само пренесувам тоа што сум го видел, една сурова вистина, а тебе писмен еден те лажат комунистиве, ќе видиме дали ке земеш. имаш шанса 1:100 000 дали си ти тоа среќен добитник, не верувам, едни кои доби државјанство е другар ми, 5504/2013 и сите се чудеа, затоа што ни происход веќе не даваат, сите се одбиени. Другар му беше 5499/2013 е на дополнителна проверка, ако однеси документ за потекло, добро ако не нема пасош.
Свати веќем еднаш глауч еден, ако однесиш документ за потекло ќе добиеш пасош, добро, или ако имаш некој близок роднина до 1 братучед, но мораш да докажиш дека ти е роднина, ако не нема пасош. Тоа ти е мегународно право за добивање државјанство во цел свет. Или по натурализација а за тоа треба да те бара-сака Бугарија да и си потребен, а што од тебе џмар еден закочен.
vlasta vo bge smenata doaga druga vlast so drugi razbiranja i drugi nacini na rabota toa e istata last sto gi namali godinite za dobivanje drzjavjanstvo plus karakacanov kako zasiluvanje za site nas taka da razberete se sto barala ovaa vlast narednata nisto nema da bara procedurata ke bide mnogu polesna i ne zborajte gluposti ako ne znajte

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
59
Ни сум пробал ни ќе пробам!
Но ти изгледа си на дрога или си пак од оние кои носат луѓе и им наплаќаат дебело, па сега остануваш без работа, затоа не ти годи вистината.

Живели па видели дека новата влада ќе смени нешто повеќе.

Член од
24 септември 2014
Мислења
14
Поени од реакции
1
добро зошто во секој втор муабет се прават тензии :cautious:?!?! Ако има некој да каже нешто што е поврзано со темата нека каже, ако не тогаш своите теории нека си ги задржи за себе а не вака да не замара останатите :tapp: Dankeschön :cuc:

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
добро зошто во секој втор муабет се прават тензии :cautious:?!?! Ако има некој да каже нешто што е поврзано со темата нека каже, ако не тогаш своите теории нека си ги задржи за себе а не вака да не замара останатите :tapp: Dankeschön :cuc:
Istoto mislenje go delam so tebe,no rabotata e sto ima clenovi na forumov so eden kup juzeri registrirani koi stonemaat druga rabota i samo trolaat. Nie si imame maka,za toa sme.

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
59
од се срце ви посакувам на сите да земите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom