Ima li i drugi tuka na forumov koi sto bile na intervju ovaa godina a da ne gi nosele na intervjuto dokumentite so koi dobile proishod.
Јас не ги носев, односно носев дел. Потврдата од БККС ми беше оригинал, а умреница од прадедо, прабаба и мајка ми,исто и нотарска изјава за разлики во Име, ги немав доставено, па кога ме ставија на финален преглед одма ги доставив за да не ме стават на дополнителна.
Мој совет ти е да ги однесеш повторно, зошто посредникот не се замара толку, а кога ќе те стават на дополнителна, ќе ти рече епа требало, бараат, а ти ќе изгубиш 10 месеци минимум на дополнителна.
Затоа не се мисли, ништо не губиш.[DOUBLEPOST=1558552383][/DOUBLEPOST]
затоа да не верувате на посредници дека ќе биди убрзана постапката , порано происход се добиваше за 2-3 месеци , и указ се потпишуваше за 3-4 месеци, а сега ова не е нормално и претерано !
Има посредници кои беа и сеуште се врзани со ДАБЧ и покрај аферата, и отворено ти кажуваат дека за происход се плаќа 100 евра и го зимаш за еден месец.Еве лично јас откако поминаа 6 месеци и абер немаше да излезе, си платив и за 1 ден ми го дадоа.
А доколку одиш цела постапка преку нив, не плаќаш екстра туку тоа ти е пресметано во цена, лично се уверив, бидејќи со мене беа маж и жена кои ја терааа вела постапка преку тој посредник и платиле по 550 е по човек, за цела постапка со пасош во рака. Само превоз си плаќале. Тоа е. Јас да не се интересирав по луѓе немаше да дознаам дека може да се извади происход многу брзо.