- Член од
- 3 април 2019
- Мислења
- 6
- Поени од реакции
- 2
Абе до направија со происходите, зар е нормално повеќе од 1 година да не е готов?
Kasha popara e samo jaki nervi ke bide ima mn baranja a malce zelba za rabota toa e nie sme na zort ke cekameАбе до направија со происходите, зар е нормално повеќе од 1 година да не е готов?
Jas bev na intervju vo noemvri 2018, od 16 januari mi e obrazuvana prepiskata, pinot go zemav vo mart i veke bev na zadolzitelno usoglasuvanje, a bev na intervju vo konzulat.Морам да кажам нешто малку да ми олесни.Значи јас имам БГ и имам фирма и имот и работам во БГ и си плажќам данок и све живо.Сега вадам за децата мои кои имаат 4 годинки.И сега да ви кажам дека чекав од 2017 една година за интервју со женами да одиме и бевме во октомри 2018година.И од тогаш е образувана преписка и чекам ли чекам.Е ме интересира што бре проверуваат толку за дете на 4 годинки бре лелелеле бре која бре администрација бре која европа бре ова е тоатално лудило.Сериозно размислувам да ангажирам адвокат и дури оштета да им барам за малтретирањево.Вака ли олеснување или поголемо отежнување.
Isto od mart na zadolzitelna, no dali ima nekoj lani da bil na intervju vo konzulat Januar-Februar , i da ima polozitelno ? Barem da znaeme so kakvo tempo odi.Jas bev na intervju vo noemvri 2018, od 16 januari mi e obrazuvana prepiskata, pinot go zemav vo mart i veke bev na zadolzitelno usoglasuvanje, a bev na intervju vo konzulat.
Владо,Морам да кажам нешто малку да ми олесни.Значи јас имам БГ и имам фирма и имот и работам во БГ и си плажќам данок и све живо.Сега вадам за децата мои кои имаат 4 годинки.И сега да ви кажам дека чекав од 2017 една година за интервју со женами да одиме и бевме во октомри 2018година.И од тогаш е образувана преписка и чекам ли чекам.Е ме интересира што бре проверуваат толку за дете на 4 годинки бре лелелеле бре која бре администрација бре која европа бре ова е тоатално лудило.Сериозно размислувам да ангажирам адвокат и дури оштета да им барам за малтретирањево.Вака ли олеснување или поголемо отежнување.
palekrstic ti si edna od retkite svetli tocki na forumov, sekoja cest na energijata koja ja vlozuvas da spodelis pozitivni informacii so site nasВладо,
Дали децата се родени по добивање на Вашето државјанство?
Ако е така Вие немате потреба да аплицирате Во министерство за правда,туку со изводите на децата и вашите документи одите во МВР и за една недела добивате матичен број и државјанство на децата.
Има случаеви каде што родителите од незнаење аплицираатза своите деца ,а потоа од совет на граганство се одбива молбата бидејќи е востановено дека тие деца веќе се по автоматизам бугарски државјани.А служпбеници како службеници не се доволно информирани и постапуваат по Ваша молба при прием на документи и интервју.[DOUBLEPOST=1558516851][/DOUBLEPOST]Ќе има укази денес ,ќе ви кажам кога ќе се смени.
Повторно преписка со бр.7303/2017 сабајле беше на Проверка сега е на положително
cestito si dobi drzvajnstvo sea rezerviraj si data za podigane na listot udostvorenieto i posle toa ides na slikanje za l.k i pasos i to je toZdravo decki sto znaci ova ? Vistina li e ? So dokumenti od prv bratuced sum.
Вашата преписка е вклјучена в Указ 50 от 2019 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
Od koga bese na polozitelno??Владо,
Дали децата се родени по добивање на Вашето државјанство?
Ако е така Вие немате потреба да аплицирате Во министерство за правда,туку со изводите на децата и вашите документи одите во МВР и за една недела добивате матичен број и државјанство на децата.
Има случаеви каде што родителите од незнаење аплицираатза своите деца ,а потоа од совет на граганство се одбива молбата бидејќи е востановено дека тие деца веќе се по автоматизам бугарски државјани.А служпбеници како службеници не се доволно информирани и постапуваат по Ваша молба при прием на документи и интервју.[DOUBLEPOST=1558516851][/DOUBLEPOST]Ќе има укази денес ,ќе ви кажам кога ќе се смени.
Повторно преписка со бр.7303/2017 сабајле беше на Проверка сега е на положително
Ќе ти се смени денес со указ,ќе споделиш за два три саати.Позз[DOUBLEPOST=1558520049][/DOUBLEPOST]399./2014
Do Denes na proverka od vizeprecidenta
Denes vraten na polozitelno
Не се мои тие преписки,по случаен избор....[DOUBLEPOST=1558521156][/DOUBLEPOST]Ајдеее ете го излезе УКАЗ БР. 54Od koga bese na polozitelno??
Potpis n br 399./2014Ќе ти се смени денес со указ,ќе споделиш за два три саати.Позз[DOUBLEPOST=1558520049][/DOUBLEPOST]
Не се мои тие преписки,по случаен избор....[DOUBLEPOST=1558521156][/DOUBLEPOST]Ајдеее ете го излезе УКАЗ БР. 54
Проверувајте и со среќааааа!!!!
ОВИЕ БЕА НА РЕД ОД СПИСОКОТ,ајде баш да видиме дали ќе има промена
[DOUBLEPOST=1558521342][/DOUBLEPOST]Clandestino - положително од 28.07.2018
Norsk - положително од 05.08.2018 без проверка
Hipiko - положително од 18.09.2018
goran.slavkoski-положително од 18.09.2018
Honkonk - положително од 25.09.2018
@MKKBGG-положително од 25.09.2018
Кај мене нема промена.Ќе ти се смени денес со указ,ќе споделиш за два три саати.Позз[DOUBLEPOST=1558520049][/DOUBLEPOST]
Не се мои тие преписки,по случаен избор....[DOUBLEPOST=1558521156][/DOUBLEPOST]Ајдеее ете го излезе УКАЗ БР. 54
Проверувајте и со среќааааа!!!!
ОВИЕ БЕА НА РЕД ОД СПИСОКОТ,ајде баш да видиме дали ќе има промена
[DOUBLEPOST=1558521342][/DOUBLEPOST]Clandestino - положително од 28.07.2018
Norsk - положително од 05.08.2018 без проверка
Hipiko - положително од 18.09.2018
goran.slavkoski-положително од 18.09.2018
Honkonk - положително од 25.09.2018
@MKKBGG-положително од 25.09.2018