Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2018
Мислења
75
Поени од реакции
172
Drugarcinja loso info...Feb 2014 intervju .od finalna denes promena otkaz.preku cicko jone od ohrid ...odneseni 2015 potvrdi od negovite ako voopsto imat I odnesano ...
Batka losa godina imas podadeno 2013 si podal taa godina si kazaa lugeto pred vreme od2013 podadeni promasena godina vie od 2015 pa navaka vazat potvrdite a koj kako saka taka neka pravi

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Status kako ovoj, dali e do tuka rabotata ili ima pravo na zalba? Nekoj so isto iskustvo?
Od prv bratuced,intervju noemvri 2017
1. Имаш имано интервју ноември 2017, а сега сме август, што значи дека чекањето сега е помало, за поблиските преписки и ова е добра вест overall.
2. Во однос на ситуацијата, кое е тоа фамозно писмо и што пишува во него? Бидејќи си одбиен поради x причини, ама тие причини не се наведени како што би ги навеле во други ситуации (немање категорични данни и слично)... Чудна ситуација. Кај ги објавува Јотова овие писмата или комплет интерно е?

Член од
1 февруари 2018
Мислења
18
Поени од реакции
14
1. Имаш имано интервју ноември 2017, а сега сме август, што значи дека чекањето сега е помало, за поблиските преписки и ова е добра вест overall.
2. Во однос на ситуацијата, кое е тоа фамозно писмо и што пишува во него? Бидејќи си одбиен поради x причини, ама тие причини не се наведени како што би ги навеле во други ситуации (немање категорични данни и слично)... Чудна ситуација. Кај ги објавува Јотова овие писмата или комплет интерно е?
Izvini intervju 2016

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Жал ми е ама не си само ти, има премногу одбиени што се само со потврди. А тој Јоне и таквите како него ќе им дојде крајот уште малку, луѓево веќе се свесни што се случува со државјанствата. Кој направи пари направи, толку. Ги најдоа очајни луѓево и ги одраа, абе аир да не видат.
Некои велевме дека со тоалетна не прават ништо, кој им е крив, и не се ни тие, излажани се.

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Дечки здраво!!!! :)

Не сме се виделе од средината на април бидејќи решив дефинитивно да се тргнам од негативниве енергии на форумов и да видам шо ќе се деси и без форум и малку повеќе да потсукам ракави :D

И еве скоро година и 4 месеци како сум на дополнителна (со запирка), интервју февруари 2016

Се‘ уште ништо

Луѓе кои година дена беа после мене на интервју чекаат потпис кај вицепрезидента и тоа само со потврди. Јас со крштеница, вратен на дополнителна април 2017, се‘ уште чекам да ме разгледаат!

Новости? Па шо се случува веќе аман!
Правам муабет со посредникот вика, ќе биде не се секирај со крштеница и останати уредни документи добиваш. Добро, ама кога? Колку време ќе ја влечкаат работата?

Ми кажуваа за луѓе кои и по 4-5 години им фаќала цела процедура, еве мене 3 години и 1 месец како се‘ сум почнал од почеток, прво одење во Софија па до денес. Не знам што да кажам, освен после неколку месеци пауза од форумов, ништо не се смени ниту коментарите на форумов ни ја подобрија ситуацијата.

Не знам шо да искоментирам друго, кажете вие ако знаете нешто ново да ме зарадувате :)

Више не се дише!! :D

BTW нели ќе ги разгледуваа во јуни и септември?????

Последно уредено:
Член од
28 февруари 2017
Мислења
50
Поени од реакции
36
Жал ми е ама не си само ти, има премногу одбиени што се само со потврди. А тој Јоне и таквите како него ќе им дојде крајот уште малку, луѓево веќе се свесни што се случува со државјанствата. Кој направи пари направи, толку. Ги најдоа очајни луѓево и ги одраа, абе аир да не видат.
Problem e sto GI IMA iskluceno telefonite ..preku 600 eura me kostase do Sega .gnasa smrdena CE go smackam ako mi izlezi pred oci .dodeka ne go isplativme so drugar mi ne pocnuvase nisto a Sega ne krevà telefon

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
А какво е ова бугарско-македонско есперанто "нецелес'образно почитување" на страница на МП?
баце шала настрана велиш балгарија си до кога се на одмор да гледам августов или не?[DOUBLEPOST=1533662442][/DOUBLEPOST]
Potvrda druze od kaj jone
пишам цело време дека нивните потврди се за во веце само но како сакате така само ако сакаш пиши и колку те ОДРАЛ за да знаат и други,патем можеш да аплицираш пак поз.среќно[DOUBLEPOST=1533662513][/DOUBLEPOST]
Po 100 pati i imame kazano deka ne biva ako nemas star dokument ili roditel bugarin ..
А ТИ ПА РАБОТИШ ВО БУГАРСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА[DOUBLEPOST=1533662996][/DOUBLEPOST]
Vo potvrdata shto ti pishuva,dali ti e izdadena vrz osnova na predok pred 1920,vo selo so 100% bugarsko naselenie, ili.... Shto ti pisuvase???
ТОА и е проблемот со тие нивни потврди (БМП) немаат поткрепа не се повикуваат на ништо НИШТО овие другиве (БККС) барем се повикуваат на попис статистика на население кој ТИЕ(бугарите)лично и персонално го правеле во камената доба.

Последно уредено:
Член од
28 февруари 2017
Мислења
50
Поени од реакции
36
Vo potvrdata shto ti pishuva,dali ti e izdadena vrz osnova na predok pred 1920,vo selo so 100% bugarsko naselenie, ili.... Shto ti pisuvase???
Da da odnesani na posrednikot 5 izvodi od koj pradedo pred 1920 a seloto spored taa listata sto e objavija na forumov 100% bugarsko.Ali nisto ..do dusa nikogas ne e vidovme taa potvrda samo 30 e my dadovme na posrednikot I 5 izvodi

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom