Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Cestito kazimi so kakvi dokumenti si?
Здраво на сите, ЈА СУМ ОФИЦИЈАЛНО БУГАРСКИ А СО ТОА И ЕВРОПСКИ ДРЖАВЈАНИН и си го земав пасошот, ФАЛА МУ НА БОГА ДОЧЕКАВ. вака: аплицирање, јануар 2016. Интервју, ноември 2016. Ноември 2017, значи точно после една година од интервјуто ми се смени статусот дека е на финална проверка. Па ми побараа дополнителни документи, па однесов. ФФевруари--положително, март Проверка од вицепрезидента, крај на јуни-почеток на јули потпишано удостовериението. Одма после тоа си земаш лични документи пасош и лична карта. Епа јас МУ БЛАГОДАРАМ НА ГОСПОД И на сите ви посакувам среќа. Поздрав дечки. Се најдобро
Sent from my SLA-L22 using Tapatalk

Член од
24 декември 2011
Мислења
14
Поени од реакции
21
После 3 месеци и 1 недела сменет статусот од положително во проверка од вицепрезидент.

Колку долго се чека на оваа проверка? Што е следен статус? Уште колку има после ова до земање на пасош односно завршување на целата постапка?

Член од
6 март 2018
Мислења
150
Поени од реакции
141
После 3 месеци и 1 недела сменет статусот од положително во проверка од вицепрезидент.

Колку долго се чека на оваа проверка? Што е следен статус? Уште колку има после ова до земање на пасош односно завршување на целата постапка?
Okolu 2 meseci

Член од
28 јули 2012
Мислења
106
Поени од реакции
62
Здраво, преку родител после интервју колку време се чека дали некој знае ?

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453

So kakvi dokumenti si

Член од
24 мај 2015
Мислења
29
Поени од реакции
25
Mi se smeni status:
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија...
Preku prva baratucetka sum, a u medjuvreme prativ doc. kaj posrednikot (uste nese predaeni) za potvrda od klub. Ve molam sovet Sto da pravam?

MM e preku Sestra I status mu se meni: Проверка от Вицепрезидента на Р Б'лгарија... Kolku se ceka posle ovoj status.
Eden mesec

Член од
6 август 2018
Мислења
14
Поени од реакции
33
Adresa vo bg da ne znae nekoj do 3 lica bilo najmnogu
имаш право на службена адреса на ул“леге“но 6, софија , “
Б'лгарски граждани, живеешти в чужбина, които не са вписани в регист'ра на населението и не могат да посочат адрес в Република Б'лгарија, могат да зајавјат служебнија адрес за регистрација - рајон "Средец" на гр. Софија.

http://mjs.bg/24/

Член од
2 мај 2018
Мислења
30
Поени од реакции
24
Cestito kazimi so kakvi dokumenti si?

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk
Фала да си дочекаш ... Дедо роден 1913, и плус тогаш пред 3 години извадив потврда од бг здружение . Плус многу членови од моето пошироко семејство имаа извадено пред мене.[DOUBLEPOST=1533536225][/DOUBLEPOST]
Честитки и успех!

Со кои док беше прво, па какви подаде на дополнителна?

Поздрав!
Фала да си дочекаш ... Дедо роден 1913, и плус тогаш пред 3 години извадив потврда од бг здружение . Плус многу членови од моето пошироко семејство имаа извадено пред мене.[DOUBLEPOST=1533536452][/DOUBLEPOST]
Prvo da ti cestitam bravo so sreka neka ti e!!!
Skoro identicna e situacijata kaj mene osven sto kaj mene seuste stoi status dopolnitelna uste nesto koe brojce si za sporedba ako moze
Фала ти да си дочекаш што поскоро ☺. 2ххх/2016

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Член од
6 август 2018
Мислења
36
Поени од реакции
12
Od kade se vadi maticen broj I adrsa kade se podnesuva
Fala[DOUBLEPOST=1533538422][/DOUBLEPOST]
имаш право на службена адреса на ул“леге“но 6, софија , “
Б'лгарски граждани, живеешти в чужбина, които не са вписани в регист'ра на населението и не могат да посочат адрес в Република Б'лгарија, могат да зајавјат служебнија адрес за регистрација - рајон "Средец" на гр. Софија.

http://mjs.bg/24/
A kade se podnesuva na koe mesto

Член од
30 јули 2018
Мислења
30
Поени од реакции
34
прво честито втор чекај малку брат јас сум почеток јуни интер.2017,каде и кога братоти правел интер.поз.[DOUBLEPOST=1533346759][/DOUBLEPOST]
кога си,каде си бил,,јас сум бил на интер.почетокот на јуни 2017..
Мај 2017 интерву во Софија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom