Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ako ne pobedi GERB (so nema sansa da ne pobedi) togas ke ti stani jasno kakva vrska ima....ke vidis koj od dopolnitelna proverka ke zemi pasos i idnite so ne se na dopolnitelna pozz
Поредните митови и легенди. Ако сметате,дека вака одат работите и поради една партиja ке се смени вака драстично процесот на даване на државjaнства..лажете се.

Член од
24 септември 2014
Мислења
14
Поени од реакции
1
Nemam rodnina.pojma neam Sto kazuvaat.ako sakas I si spremen da smenis Pasos,Sto e Problemot da ides do strunica da vidis licno Sto e rabotata?
Што кажуваат овие од Струмица, беше да видиш, да се распрашаш дали ќе може да добиеме документ ние кои немаме роднини со бг пасош или било каков документ поврзан со бугарија o_O?

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Што кажуваат овие од Струмица, беше да видиш, да се распрашаш дали ќе може да добиеме документ ние кои немаме роднини со бг пасош или било каков документ поврзан со бугарија o_O?
Mene mi kaza posrednikot tie sto imaat rodnini treba samo dokumenti da se ispratat vo ministerstvo za pravosudie .klubot vo strumica nemalo vrska

Член од
24 септември 2014
Мислења
14
Поени од реакции
1
Дали некој има информација за пристапницата што ја дава "Гражданско сдружение на македонците с'с славјано-б'лгарски произход за взаимодејствие между културите "Интеракција", Охрид, може да се искористи како документ што го бараат на дополнителна проверка?

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Вчера бев у Татарија ! Ужас, беда и цигани. Уште се и нахални и никакви. Кога бев за Лондон чистачите на улици беа Татари ахахаха.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Znaci,vo klubot vo strumica za da zemes potvrda treba da prilozis star bugarski dokument od dedo,pradedo. Ako imam takov dokument logicno e deka ke go odnesam vo sofija vo ministerstvo,nema potreba da go nosam vo strumica,pa da se zaclenuvam vo klubot i trista drugi raboti. A vo vrska so toa ako imas blizok rodnina so bugarski pasos i prilozis fotokopija od negoviot pasos i dokaz deka ti e rodnina i toa e zaludno potroseno vreme bidejki vo ministerstvoto ne gi esapat. Deneska novo sto slusnav e deka posle izborite,znaci Dekemvri i Januari mesec ke gi pustat site sto se na dopolnitelna proverka i drugite sto ne se na dopolnitelna proverka.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
bev.bas toj den otisle vo skopje vo bugarskata ambasada.sledno kje odam vo oktomvri

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Znaci,vo klubot vo strumica za da zemes potvrda treba da prilozis star bugarski dokument od dedo,pradedo. Ako imam takov dokument logicno e deka ke go odnesam vo sofija vo ministerstvo,nema potreba da go nosam vo strumica,pa da se zaclenuvam vo klubot i trista drugi raboti. A vo vrska so toa ako imas blizok rodnina so bugarski pasos i prilozis fotokopija od negoviot pasos i dokaz deka ti e rodnina i toa e zaludno potroseno vreme bidejki vo ministerstvoto ne gi esapat. Deneska novo sto slusnav e deka posle izborite,znaci Dekemvri i Januari mesec ke gi pustat site sto se na dopolnitelna proverka i drugite sto ne se na dopolnitelna proverka.
Moja drugarka zede drzavjanstvo kako dokaz za doplnitelna odnese izvod od brat i koi veke imase bug drzavjanstvo

S

simpleman

Гостин
Посредниците само месеци ви кажуваат од кога ќе пуштеле од март,мај,јуни,декември итн. небаре имаат директна комуникација со бугарските политичари,а всушност тие посредници никој не ги есапи во институциите повеќе.И истите тие ви шират дезинформации за клубот,дека потврдите немало да вршат работа и сл., па кој тогаш го регистрираше клубот во ДАБЧ, т.е кој го овласти за издавање документи,ако не бугарската влада.Последен пат пишувам со цел да се помогне на луѓето дека БККС дека е единствена организација на Бугари овластена да издава документ за докажување на бг потекло,овластена од државен орган,согласно закон и тоа е факт,па им одговарало на дел од посредниците тоа или не.И тие што прашуваат една работа по 100 пати,мрднете малку јавете се во клубот,во министерство,прочитајте по форумов назад се е објаснето, а не сакате да дремите по форумов и пасошите дома да ви ги донесат.:)Патем јавете се во министерство можеби и уверенијата за државјанство дома ќе ви ги донесат или по пошта ќе ви ги пратат,а посредниците ќе ве сликаат за пасош.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
I zakonot za bugarsko drzavjanstvo striktno kazuva deka procedurata za vadenje na bugarski pasos trae do edna godina,toa go kazuva samata bugarska vlada,pa ne go pocituva toj zakon i eve cekame po nekolku godini. I proishodi zemavme od vladina institucija,pa i tie samata drzava bugarija ne gi priznava. Ova e balkan,i nisto ne e cudno nekoj so potvrda od klubot da zel pasos,a nekoj ne. Znam luge na koi sto brojceto im izleze vo poslednive protokoli,a koi nemaa prilozeno nikakov dopolnitelen dokument,a znam i luge sto odnele star bugarski dokument i cekaat 7 meseci i uste nemaat zemeno pasos.

S

simpleman

Гостин
I zakonot za bugarsko drzavjanstvo striktno kazuva deka procedurata za vadenje na bugarski pasos trae do edna godina,toa go kazuva samata bugarska vlada,pa ne go pocituva toj zakon i eve cekame po nekolku godini. I proishodi zemavme od vladina institucija,pa i tie samata drzava bugarija ne gi priznava. Ova e balkan,i nisto ne e cudno nekoj so potvrda od klubot da zel pasos,a nekoj ne. Znam luge na koi sto brojceto im izleze vo poslednive protokoli,a koi nemaa prilozeno nikakov dopolnitelen dokument,a znam i luge sto odnele star bugarski dokument i cekaat 7 meseci i uste nemaat zemeno pasos.
Државјанствата до лани се даваа на поклон т.е со една изјава,од лани почна да се почитува законот да се бара доказ,колку нас тоа и да не ни одговара.Цело време сакам да кажам не знам дали ме разбираш,дека клубот го регистрираа со дозвола на владата за да може да се земаат државјанства според закон.А тоа кој однел документ биди сигурен има добиено државјанство,освен ако некој посредник не му го поднел документот,а без документ нема земено никој,тоа дека некој зел се приказни за мали деца.

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Државјанствата до лани се даваа на поклон т.е со една изјава,од лани почна да се почитува законот да се бара доказ,колку нас тоа и да не ни одговара.Цело време сакам да кажам не знам дали ме разбираш,дека клубот го регистрираа со дозвола на владата за да може да се земаат државјанства според закон.А тоа кој однел документ биди сигурен има добиено државјанство,освен ако некој посредник не му го поднел документот,а без документ нема земено никој,тоа дека некој зел се приказни за мали деца.
Moja drugarka zede drzavjanstvo kako dokaz za doplnitelna odnese izvod od brat koj veke imase bug drzavjanstvo.znaci bez potvrda od klubot taka da se e mozno

Член од
18 септември 2014
Мислења
65
Поени од реакции
31
може ли да се провере дали посредникот го однел документот?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom