- Член од
- 17 април 2007
- Мислења
- 47
- Поени од реакции
- 12
После месец дена се смени.Po kolku vreme otkako gi predade dokumentite ti se promeni statusot na broj4eto?
После месец дена се смени.Po kolku vreme otkako gi predade dokumentite ti se promeni statusot na broj4eto?
Da vadis sigurno..Дали ако некој близок брат/сестра има бугарски веке изваден можам да се "шлепам" односно да искористам нешто од тоа за да извадам и јас ?
Мислам дека не може,мој другар има државјанство па сестра му коа подаваше документи и беше побарано документ за взходјашт блгарин, тоа што брат у имаше пасош не помогна ич!!Da vadis sigurno..
a kako planiras druze od novo da pocnuvas procedura vo sofija ili imas proizhod zemeno ?imas nekoj bugarski dokument ?i jas sum vo ista kasa mnogu sporo odiБи ве замолил ако имате информации за некој добар посредник да ми пишете во инбокс,ова преку амбасадава може да трае вечно.Благодарам однапред
Другар сите сме во иста каша затоа дремиме на форумов.Јас инервјуто го поминав ноември 2012г.a kako planiras druze od novo da pocnuvas procedura vo sofija ili imas proizhod zemeno ?imas nekoj bugarski dokument ?i jas sum vo ista kasa mnogu sporo odi
Не ти треба посредник, земи старите документи копирај ги носи ги у Софија на нотар, завери ја копијата... подкрепи ги старите документи со македонски изводи (заверени и приспособени) од твоите родители и дедо/баба, за да докажеш фамилијарна врска со тебе и старите документи... Подај документите на шалтер во министерството за правосдие со молба со јасно испишан број на преписка, секој што и да однесе примаат, не ги давај оргиналите, само заверените копии...Другар сите сме во иста каша затоа дремиме на форумов.Јас инервјуто го поминав ноември 2012г.
бројот ми излезе февруар 2014г. вратен на дополнителна.Значи 2години и сеуште сум на дополнителна.Доставив молба по е-маил до министерството за правосудие да ме известат што е со моите документи меѓутоа не добив одговор.Имам стари документи од пра-баба и пра-дедо од бугарска егзархија.Дали некој познава добар посредник кој може да заврши работа.
Мислите дека тоа ќе успее?Затоа што веќе еднаш подадов преку посредник пред 6 месеци.Ако одам сам дали ке се снајдам кои денови работат во министерството за прием на вакви документи на кој нотар и колку пари ке ме кошта све ова.И ако дента не свршам работа треба тамо да преноќам.значи над 100 евра што за мене е многу затоа што на посредникот му платив 60 евра. и што ако после тоа статусот пак остане ист преписката е врната на дополнителна проверка.Дали ако одам и поднесам лично документи статусот ќе се промени или почекам после изборите.Не ти треба посредник, земи старите документи копирај ги носи ги у Софија на нотар, завери ја копијата... подкрепи ги старите документи со македонски изводи (заверени и приспособени) од твоите родители и дедо/баба, за да докажеш фамилијарна врска со тебе и старите документи... Подај документите на шалтер во министерството за правосдие со молба со јасно испишан број на преписка, секој што и да однесе примаат, не ги давај оргиналите, само заверените копии...
Што треба прашај не е проблем тука сме....
Сигурно биле биолошки брат и сестра? некако не ти штима муабетов освен ако дечкото не бил во процедура за добивање пасош или не се од исти родители ... како може ти да си рецимо Германец а брат ти/сестра ти Шпанец?[DOUBLEPOST=1412115326][/DOUBLEPOST]Мислам дека не може,мој другар има државјанство па сестра му коа подаваше документи и беше побарано документ за взходјашт блгарин, тоа што брат у имаше пасош не помогна ич!!
Јас лично би ви го препорачал човекот преку кој сите овдешни (барем добри 90%) посредници... човекот се вика Камен Стоименов од Ќустендил (за доказ прашајте било кој посредник да ви каже збор два повеке) али сите тукашни одат преку него, човекот значи е 100% сигурен и поштен човек... Јас бев преку него директно, без рајко-петко ова она,многу брзо среди човекот се,и до сега без никаков проблем ... Кај кој и да предадете документи да ви биде посредник верујте ке завршат во раце на КаменБи ве замолил ако имате информации за некој добар посредник да ми пишете во инбокс,ова преку амбасадава може да трае вечно.Благодарам однапред