Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 март 2018
Мислења
19
Поени од реакции
11
koi se tie od 2016 so im go nacukale druze... jas i uste 5-6 drugi osobi eve veke sme so polozitelno.... od 3400/2016 pa se do 3600/2016 se site so polozitelno se ceka podpis od viceprezidenta. sakas da kazis mi go nacukaja i mene ili kako........ obrazlozi kako mi go nacukale na tie od 2016

Kolku vreme cekas za ukaz ?

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
koi se tie od 2016 so im go nacukale druze... jas i uste 5-6 drugi osobi eve veke sme so polozitelno.... od 3400/2016 pa se do 3600/2016 se site so polozitelno se ceka podpis od viceprezidenta. sakas da kazis mi go nacukaja i mene ili kako........ obrazlozi kako mi go nacukale na tie od 2016
sakat da kazit na luge ko mene so ne opnaa na dopolnitelna. Jas bev novembar 2016 na inervju dekembar 2017 na dopolnitelna staven i ako ja imav pocnato celata procedura vrz dedo koj bese roden ped 1918 so potvrda od strumica. Sega posle january 2018 veke nekoj se pofalija deka im se smenalo na polozitelna koi ja zapocnale procedurata isto kako mene so potvrda od strumica.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
od 19.03 mislam pisav tuka na forumot sum polozitelna a kolku se ceka nz navistina. na 2ca drugari so potvrda od strumica im se smeni vo polozitelna isto vo ponedelnikot.
sega mozda ja olabavija ete tebe i na mn drugi gi pustija na polozitelna so potvrda ama do sredinata na januari godinava redeja sve zivo i divo na dopolnitelna osven tie so bea so roditel mada nekoj i od niv imaja pisano deka bile na dopolnitelna da odnesat originali, jas sea pred 2 dena bev da odnesam odnovo dokumenti (pak potvrda od strumica i izvodi od dedomi do mene povrzani) kako i prviot pat poso nemam krstenica a imav rok do 16 mesecov, se nadevam pri slednoto razgledvejne ke me pustat na polozitelna ali to ke vidime koke dojt vreme poso luge ovd epo 2-3 godini sedat na dopolnitelna.

Член од
3 мај 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
Jas bev na intervju vo ambasada minatiot mesec I potvrdata mi bese za kaznena evidencija I uredno mi ja legaliziraa.ne baraat za krivicna posto taa e za dokolku zivees vo bugarija i baras drzavjanstvoto po pat na naturalizacija
Здраво Пастор. Ме интересира дали веќе зема пасош и дали имаше некаков проблем до крајот на процедурата затоа што немаше документ за кривична евиденција? Јас поднесов само за казнена исто така (вчера) и имав чуено за тоа дека мора и кривична, но за жал касно и не успеав да извадам, но баш затоа на крај го прашав човекот кој ми правеше интервју дали ова претставува некаков проблем, тој ми кажа воопшто да не се секирам, се е ОК и со казнена, но сеуште не го знам статусот од сето ова, дури во септември ќе земам пин код.

Член од
25 ноември 2015
Мислења
104
Поени од реакции
133
koi se tie od 2016 so im go nacukale druze... jas i uste 5-6 drugi osobi eve veke sme so polozitelno.... od 3400/2016 pa se do 3600/2016 se site so polozitelno se ceka potpis od viceprezidenta. sakas da kazis mi go nacukaja i mene ili kako........ obrazlozi kako mi go nacukale na tie od 2016
[DOUBLEPOST=1522993482][/DOUBLEPOST]A kade gi gledas tie informacii..pusti link. Za 200 brojki znaes so kakov status se???

Член од
7 март 2018
Мислења
103
Поени од реакции
80
Posle praznikov ke potpisuvaat ukazi najnovo sto slusnav od posrednikot sto mi kaza do sega samo preku roditeli im potpisuvale sega sme mi e na red sto sme so polozitelno i proverka od vice.ajde so srekja za site neka e!!!

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
sega mozda ja olabavija ete tebe i na mn drugi gi pustija na polozitelna so potvrda ama do sredinata na januari godinava redeja sve zivo i divo na dopolnitelna osven tie so bea so roditel mada nekoj i od niv imaja pisano deka bile na dopolnitelna da odnesat originali, jas sea pred 2 dena bev da odnesam odnovo dokumenti (pak potvrda od strumica i izvodi od dedomi do mene povrzani) kako i prviot pat poso nemam krstenica a imav rok do 16 mesecov, se nadevam pri slednoto razgledvejne ke me pustat na polozitelna ali to ke vidime koke dojt vreme poso luge ovd epo 2-3 godini sedat na dopolnitelna.
чекај малку,ти одиш со само потврда от БККС,и велиш те вратиле на дополнителна за достава на нови документи?!?!?

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Кога ќе кажувате кажувајте лично за себе а не од стрина ми пријателката прв брачед нејзин другар добил државјанство.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Кога ќе кажувате кажувајте лично за себе а не од стрина ми пријателката прв брачед нејзин другар добил државјанство.
лажат бе брат, посредници се[DOUBLEPOST=1523016973][/DOUBLEPOST]
Posle praznikov ke potpisuvaat ukazi najnovo sto slusnav od posrednikot sto mi kaza do sega samo preku roditeli im potpisuvale sega sme mi e na red sto sme so polozitelno i proverka od vice.ajde so srekja za site neka e!!!
Кој празник, велигден им помина

Stolee

INFINITY TEAM SatelItIN
Член од
3 април 2017
Мислења
265
Поени од реакции
319
лажат бе брат, посредници се[DOUBLEPOST=1523016973][/DOUBLEPOST]

Кој празник, велигден им помина
Denes Praznuvat so nas i oni od vtornik raboti pravosudieto

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
13 септември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
33
Ajde zdravje od vtornik da se vadevame na promeni

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Дали некој знае како оди преведувањето на возачката дозвола? Која е процедурата?

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
чекај малку,ти одиш со само потврда от БККС,и велиш те вратиле на дополнителна за достава на нови документи?!?!?
da dekemvriot me pustija na dopolnitelna ne samo mene tuku ovde imase i mn drugi, ovaj status mi bese:

i sega pred 2 dena pak odnesov potvrda i so nea se povrzav so dedomi koj e roden pred 1918 god.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom