Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2013
Мислења
83
Поени од реакции
40
zdravo na site vo forumov imam edno prasanje dali imate nekoj posrednik sto vaga stari dokumeti od sofia jas imam tocni podatoci od kaj se naogaat dokumetite I sto da bara .samo sto retko odam za sofia za da podnesam baranje.Ako znae nekoj neka mi pise.
Ако немаш најдено некој за таа работа, пиши ми инбокс ке ти пуштам контакт од човек баш за таа работа!

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Ako sakas da go doznaes brojceto za proishod javi se na : 0035929350650 ova e vo dabc.
A za vo pravosudie ovaj e brojot 0035929237593.
izvini druze na ovaj brojov za vo dabc vo vrska so sto moze da se informirame sto moze da prasame,jas procedurata za proizhod ja teram preku konzulatot vo bitola,tamu brojce na aplikacija ne mi dadoa,ke moze da prasam tuka za brojceto ke mi ko kazat ili vo vrska so procedurata dali e izdaden ili ne?kolku cini povikot i moze od site mrezi da se vrti?falati od napred

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Zdravo,skoro li ti se smeni statusot?Kade imas podneseno za dopolnitelni dokumenti vo Sofija ili Bitola?Dali sekoj sto e preku ambasada treba vo ambasada da odi po drzavljanstvo ili moze i vo Sofija?
Moj sovet ako sakas da cekas edno 3 godini i povece podnesi preku ambasada spori se uzasno a preku Sofija mnogu pobrzo odi procedurata

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
Ако немаш најдено некој за таа работа, пиши ми инбокс ке ти пуштам контакт од човек баш за таа работа!
дали ќе можи да ми пишиш бρој од посρедниκот и мене ми тρебаат, вρатен сум на дополнителна

Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
Се согласувам со тебе Боби. Еве и јас истото се думама за втор братучед иако имам и од дедо документи. Планирам да ги прашам дали и нив да ги доставам. Конкретно правило нема. Секој нека пробува како може секако тука од форумов не зависи од никој.Поарно нешто одколку ништо.
П. С кога ќе дознаам нешто поконкретно ќе споделам тука на форумов.
aj i mene pisi mi. Dedo ucel faks u sofia i mi treba nekoj da go zeme originalot bez da mora jas da odam

M

mile_s

Гостин
izvini druze na ovaj brojov za vo dabc vo vrska so sto moze da se informirame sto moze da prasame,jas procedurata za proizhod ja teram preku konzulatot vo bitola,tamu brojce na aplikacija ne mi dadoa,ke moze da prasam tuka za brojceto ke mi ko kazat ili vo vrska so procedurata dali e izdaden ili ne?kolku cini povikot i moze od site mrezi da se vrti?falati od napred
Vaka: vo dabc moze da ti go kazat brojceto pod koe si podnesol dokumenti, E sega neznam dali tie imaat pristap do brojcinjata vo koznultatot i kako im e toa podeleno no vredi da se proba... Javi se i pretstavi se, ke te prasaat godina na ragjanje, tatkovo ime i ako te najdat vo sistem ke ti kazat. Nisto ne gubish. Mene mi kazaa deka procedurata mi e prekinata taka da veruvam ke ti go kazat statusot na predmetot.
Za cenata neznam kolku cini povikot, toa provajderot treba da go prasas. I sekako deka moze od site mrezi da se vrti.

Pozdrav

Член од
17 декември 2011
Мислења
79
Поени од реакции
22
dali nekoj gi prati brojcinjata i bi mozel da mi pretpostavi za kolku vreme kje ispadne 17.1xx brojceto :D

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
dali nekoj gi prati brojcinjata i bi mozel da mi pretpostavi za kolku vreme kje ispadne 17.1xx brojceto :D
Со сигурност никој неможе да каже ама според статистикава досега до кај април а може и порано. Сега убаво темпо имаат фатено доста бројчиња се разгледани ама никогаш не се знае. Сепак за брзо ќе биде бројчето твое.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Со сигурност никој неможе да каже ама според статистикава досега до кај април а може и порано. Сега убаво темпо имаат фатено доста бројчиња се разгледани ама никогаш не се знае. Сепак за брзо ќе биде бројчето твое.
Од последниот протокол имаат уште околу 250 нови бројчиња поминати и со ова темпо јас мислам дека од 1 март ќе ја почнат 2014 еве еден број кој поминал
Преписката № 14233/2013.
Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ 76 от 2014 година.
Удостоверението е изпратено в консулството.
За да го получите трјабва да се јавите лично.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Ега да е така :) @master2014
Иначе да прашам неколку прашања:
сакам да појдам на заверка на превод односно легализација на документи во Битолска амбасада е сега се јавив таму и ми рекоја дека не се закажува термин. мене ме интересира одам ги оставам и истот ден можам да завршам работа или треба да чекам? и каде треба да ги уплатам парите за легализација на рака или треба по банкиве да се траштам?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom