Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 април 2012
Мислења
4.768
Поени од реакции
5.519
Ега да е така :) @master2014
Иначе да прашам неколку прашања:
сакам да појдам на заверка на превод односно легализација на документи во Битолска амбасада е сега се јавив таму и ми рекоја дека не се закажува термин. мене ме интересира одам ги оставам и истот ден можам да завршам работа или треба да чекам? и каде треба да ги уплатам парите за легализација на рака или треба по банкиве да се траштам?
Ќе ти пишам за скопје, влегуваш ти ги проверуваат документите ставаат печати, плаќаш (на ракаво евра) и излегуваш од таму со заверени документи. Бар вака беше порано јас кога аплицирав.

Е сега за дали има можност да се дознае некој број, јас вчера пишав маил во министерство за правда. Аплицирав преку амбасада и не добив картонче со бројот него требаше да се јавам после неколку месеци. Јас звонев неколку пати се нема ништо стигнато ми одговараа се додека не поминав еден ден од кај амбасада и го рашав тој што е на прием ми вика дојдени се бројчињата пред 2 месеци, ама таа што била таму била нова и незнаела баш најдобро за што се работи мислела дека за происход прашувам па затоа ми викала дека не се дојдени. Зема он и се јави и ми даде бројче да го гледа, ама не бев сигурен дали е тоа моето бројче и си прашав по маил. Како што пишав погоре вчера го испратив маилот со основни податоци за мене (име презиме, матичен, кога и каде сум аплицирал, име на татко и на мајка) и пред 5 минути добив одговор во кој е наведено кој е мојот број. Така што сите што сакаат да си проверат бројче во некоја од нивните институции можат да ги контактираат и на маил, само вклучувајте информации за да потврдите дека тоа сте вие.

Член од
17 декември 2011
Мислења
79
Поени од реакции
22
Со сигурност никој неможе да каже ама според статистикава досега до кај април а може и порано. Сега убаво темпо имаат фатено доста бројчиња се разгледани ама никогаш не се знае. Сепак за брзо ќе биде бројчето твое.
a vaka me interesira dali na intervju koa si ako ne te pustat odma ti kazuvaat tamu na lice mesto ili brojceto koa kje ti ispadne kje ti pisue?

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
a vaka me interesira dali na intervju koa si ako ne te pustat odma ti kazuvaat tamu na lice mesto ili brojceto koa kje ti ispadne kje ti pisue?
тоа прашање сеуште ме копка најмногу....еден познајник праша на самато интевју и му рече дека е поминат засега на интевјуто но се разбира дека клучен збор ја има комисијата. значи врз основа на документите колку се исправни и се разбира на тоа дали си го поминал интервјуто..најбитно е да не си се збунил околу државјанството и потеклото...ако некој знај поконкретно нека објасни јас искрено толку знам.

Член од
17 декември 2011
Мислења
79
Поени од реакции
22
тоа прашање сеуште ме копка најмногу....еден познајник праша на самато интевју и му рече дека е поминат засега на интевјуто но се разбира дека клучен збор ја има комисијата. значи врз основа на документите колку се исправни и се разбира на тоа дали си го поминал интервјуто..најбитно е да не си се збунил околу државјанството и потеклото...ако некој знај поконкретно нека објасни јас искрено толку знам.
za dokumentit nemam problem tatkomi ima bg dokumenti

Член од
10 октомври 2008
Мислења
30
Поени од реакции
20
сакам да појдам на заверка на превод односно легализација на документи во Битолска амбасада е сега се јавив таму и ми рекоја дека не се закажува термин. мене ме интересира одам ги оставам и истот ден можам да завршам работа или треба да чекам? и каде треба да ги уплатам парите за легализација на рака или треба по банкиве да се траштам?
jas bev tuka vo skopje, ne treba zakazuvanje, parite si gi plakas na salterot kaj sto gi ostavas dokumentite, ti davaat beleska i potoa gi zemas so beleskata, bidejki nemase guzva posle dva saati mene mi bea gotovi, inaku najkasno se ceka eden den

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
za dokumentit nemam problem tatkomi ima bg dokumenti
па ќе провериш дали е се пополнето како што треба, битно е да не си осудуван во МК и во европска унија, да немаш скраја да е сив или такви болести. ова го имам читано од извештај од комисијата како најголеми причинители за отказ на указ.
иначе голем плус е ако имаш родител со бугарско државјантво.
@momcilo мене ми е поблиску битола али се надевам дека е истото. сепак ви благодарам за одговорот :)

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Од последниот протокол имаат уште околу 250 нови бројчиња поминати и со ова темпо јас мислам дека од 1 март ќе ја почнат 2014 еве еден број кој поминал
Преписката № 14233/2013.
Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ 76 от 2014 година.
Удостоверението е изпратено в консулството.
За да го получите трјабва да се јавите лично.
Денес е излезено бројчево?
Пак не работи страната..

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Ne mi ja otvara stranata i ne mozam da proveram..posledno proveriv vo 12.00 h togas bese se po staro..Veke 15 min ne se otvara stranata..ako nekoj uspee neka kaze..

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.042
Преписката № 14233/2013.
Молбата Ви е уважена.

Брат ми е 300 броја над ова. Што мислите од прилика за колко би требало да биде?

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
Znaci za bitola odis vo konzulatot i nosis prevedeni dokumenti i fotokopia i orginal od dopolnitelniot i mozis preku niv da gi ispratis sofia a se uplaka 45 evra vo uni banka

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom