- Член од
- 11 април 2012
- Мислења
- 4.768
- Поени од реакции
- 5.519
Ќе ти пишам за скопје, влегуваш ти ги проверуваат документите ставаат печати, плаќаш (на ракаво евра) и излегуваш од таму со заверени документи. Бар вака беше порано јас кога аплицирав.Ега да е така@master2014
Иначе да прашам неколку прашања:
сакам да појдам на заверка на превод односно легализација на документи во Битолска амбасада е сега се јавив таму и ми рекоја дека не се закажува термин. мене ме интересира одам ги оставам и истот ден можам да завршам работа или треба да чекам? и каде треба да ги уплатам парите за легализација на рака или треба по банкиве да се траштам?
Е сега за дали има можност да се дознае некој број, јас вчера пишав маил во министерство за правда. Аплицирав преку амбасада и не добив картонче со бројот него требаше да се јавам после неколку месеци. Јас звонев неколку пати се нема ништо стигнато ми одговараа се додека не поминав еден ден од кај амбасада и го рашав тој што е на прием ми вика дојдени се бројчињата пред 2 месеци, ама таа што била таму била нова и незнаела баш најдобро за што се работи мислела дека за происход прашувам па затоа ми викала дека не се дојдени. Зема он и се јави и ми даде бројче да го гледа, ама не бев сигурен дали е тоа моето бројче и си прашав по маил. Како што пишав погоре вчера го испратив маилот со основни податоци за мене (име презиме, матичен, кога и каде сум аплицирал, име на татко и на мајка) и пред 5 минути добив одговор во кој е наведено кој е мојот број. Така што сите што сакаат да си проверат бројче во некоја од нивните институции можат да ги контактираат и на маил, само вклучувајте информации за да потврдите дека тоа сте вие.