- Член од
- 24 јануари 2015
- Мислења
- 60
- Поени од реакции
- 19
Ve molam kazete mi dali izvodi i umrenici moze da se izvadat vo skopje za lica rodeni vo ostanatite gradovi na mk?
vcera bev so posrednikot kazuvase deka nema odbrano, i deka mozis na internet da proveris na stranata na дабч do 22ri februar trebalo da ima izbrano[DOUBLEPOST=1422364922][/DOUBLEPOST]Дали некој може со сигурност да ми потврди, дали е избран нов претседател во ДАБЧ и дали се работи за прв човек на Каракачанов или не.
so sigurnost ne mozi, treba vo gradot kaj sto se pocinati ili rodeniVe molam kazete mi dali izvodi i umrenici moze da se izvadat vo skopje za lica rodeni vo ostanatite gradovi na mk?
Zdravo,skoro li ti se smeni statusot?Kade imas podneseno za dopolnitelni dokumenti vo Sofija ili Bitola?Dali sekoj sto e preku ambasada treba vo ambasada da odi po drzavljanstvo ili moze i vo Sofija?Zdravo na site !!!!
Barav informacii po internet i nekako stignav do kajgana...
Jas podnesov mart 2013 preku konzulatot vo bitola , vo mart 2014 priloziv original dokument od dedo mi deka e roden 1918 vo Strumica togasna Bugarija ... Denes po proverka mi se pojavi slednovo
Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ 4 от 2015 година.
Удостоверението е изпратено в консулството.
За да го получите трјабва да се јавите лично.
Dali moze nekoj sto e upaten vo rabotava da mi pomogne sto ponatamu
Ova bi trebalo da bide rabota na posrednikot no posle tolku vetuvanja raskrstiv so nego uste pred godina vreme ... Odnapred fala za sekoja informacija
Што ке ти помогне новиот директор? ---- НИШТОДали некој може со сигурност да ми потврди, дали е избран нов претседател во ДАБЧ и дали се работи за прв човек на Каракачанов или не.
А зошто ви е пасош за детето? Ако таткото има пасош тогаш треба да најде работа во странство и може да ве повлече со Македонски пасоши и ги имате истите права како и тој и вие можете да работите без проблем.samo tatkoto ima a jas cekam na intervju bev vo april 2014
Zasto togas mi rekoa da se obtatam vo ministerstvo za pravda uprava za vodenje na maticni knigi?vcera bev so posrednikot kazuvase deka nema odbrano, i deka mozis na internet da proveris na stranata na дабч do 22ri februar trebalo da ima izbrano[DOUBLEPOST=1422364922][/DOUBLEPOST]
so sigurnost ne mozi, treba vo gradot kaj sto se pocinati ili rodeni
glavniot problem e tocno vo dabc. Zakonot za drzavjanstvo ne e ni stegnat ni izmenet nema ni da se izmeni a nema ni potreba. Treba da sr izmeni vo dabc uslovot za dobivanje na poteklo kade gi baraat dopolnitelnite dokumenti. A posle so potekloto nema nikakov problemЗначи,моменталната состојба со издавање на пасоши е државна политика која се води во бугарија. Нема врска кој ке биде претседател во дабч,кој ке биде во министерството за правда задолжен за издавање пасоши,и слично. Ако се сака да се смени законот ке се смени,може и по редовна,а може и по итна постапка. Кога ке рече борисов дека књ дава пасоши на македонци ке дава. Кој е тој во дабч кој ке му рече не,на борисов? Ние цело време си се тешиме дека нешто ке се смени,но тие продолжуваат по стара пракса.
Значи не се разбираме. Дабч прима наредби од повисоки инстанци како да работи. Како ке му кажат,така дабч работи. Проблемот не е во дабч.glavniot problem e tocno vo dabc. Zakonot za drzavjanstvo ne e ni stegnat ni izmenet nema ni da se izmeni a nema ni potreba. Treba da sr izmeni vo dabc uslovot za dobivanje na poteklo kade gi baraat dopolnitelnite dokumenti. A posle so potekloto nema nikakov problem
da mene denes mi se vrati na dopolnitelnaDali na nekoj sto bil na zadolzitelna procedura mu e mentat statusot ovie denovi.