Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
Ve molam kazete mi dali izvodi i umrenici moze da se izvadat vo skopje za lica rodeni vo ostanatite gradovi na mk?

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Дали некој може со сигурност да ми потврди, дали е избран нов претседател во ДАБЧ и дали се работи за прв човек на Каракачанов или не.
vcera bev so posrednikot kazuvase deka nema odbrano, i deka mozis na internet da proveris na stranata na дабч do 22ri februar trebalo da ima izbrano[DOUBLEPOST=1422364922][/DOUBLEPOST]
Ve molam kazete mi dali izvodi i umrenici moze da se izvadat vo skopje za lica rodeni vo ostanatite gradovi na mk?
so sigurnost ne mozi, treba vo gradot kaj sto se pocinati ili rodeni

Член од
17 април 2007
Мислења
47
Поени од реакции
12
Zdravo na site !!!!
Barav informacii po internet i nekako stignav do kajgana...
Jas podnesov mart 2013 preku konzulatot vo bitola , vo mart 2014 priloziv original dokument od dedo mi deka e roden 1918 vo Strumica togasna Bugarija ... Denes po proverka mi se pojavi slednovo

Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ 4 от 2015 година.
Удостоверението е изпратено в консулството.
За да го получите трјабва да се јавите лично.

Dali moze nekoj sto e upaten vo rabotava da mi pomogne sto ponatamu
Ova bi trebalo da bide rabota na posrednikot no posle tolku vetuvanja raskrstiv so nego uste pred godina vreme ... Odnapred fala za sekoja informacija
Zdravo,skoro li ti se smeni statusot?Kade imas podneseno za dopolnitelni dokumenti vo Sofija ili Bitola?Dali sekoj sto e preku ambasada treba vo ambasada da odi po drzavljanstvo ili moze i vo Sofija?

Член од
17 јануари 2015
Мислења
15
Поени од реакции
6
kandidatite za pretsedatel na DABC ke bidat islusani na 9 fevruari,taka pisuva na web site na DABC,sekoj moze da ja procita nivnata programa koja ja predlagaat.Ako nekoj saka da komentira ima tamu email,a mozete i tuka poedinecno.Jas iskreno ne gi znam koje koj e ,nesto procitav ama sto ke bide ke vidime.Ako znaete nekoj kandidat i koja programa e najdobra za nas i razbirate poveke povelete.pozdrav

Член од
11 јуни 2014
Мислења
47
Поени од реакции
20
Дали некој може со сигурност да ми потврди, дали е избран нов претседател во ДАБЧ и дали се работи за прв човек на Каракачанов или не.
Што ке ти помогне новиот директор? ---- НИШТО

Член од
26 јануари 2015
Мислења
4
Поени од реакции
0
dali dete od 10 godini treba da odi na intervju .koza gi podadovme dokumentite ni dadoa kartonce na koj ima broj i data i saat .

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
samo tatkoto ima a jas cekam na intervju bev vo april 2014
А зошто ви е пасош за детето? Ако таткото има пасош тогаш треба да најде работа во странство и може да ве повлече со Македонски пасоши и ги имате истите права како и тој и вие можете да работите без проблем.

Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
OVA SE ODNESUVA NA SITE NA FORUMOV! dabch_hearing@government.bg ova e email kade sto moze da se izjasnat site luge sto mislat za kandidatite za direktori na dabc, za mislenja i predlozi. Apeliram do site da ispratat email so predlog da se ukinat tie dopolnitelni dokumenti od 1941 do 1944 god. Samo nie sami mozeme da se obideme da go resime ovoj problem. Ubavo e sto ima sansa da se slusne nasiot glas. Jas veke isprativ email do niv :)

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Значи,моменталната состојба со издавање на пасоши е државна политика која се води во бугарија. Нема врска кој ке биде претседател во дабч,кој ке биде во министерството за правда задолжен за издавање пасоши,и слично. Ако се сака да се смени законот ке се смени,може и по редовна,а може и по итна постапка. Кога ке рече борисов дека ке дава пасоши на македонци ке дава. Кој е тој во дабч кој ке му рече не,на борисов? Ние цело време си се тешиме дека нешто ке се смени,но тие продолжуваат по стара пракса.

Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
vcera bev so posrednikot kazuvase deka nema odbrano, i deka mozis na internet da proveris na stranata na дабч do 22ri februar trebalo da ima izbrano[DOUBLEPOST=1422364922][/DOUBLEPOST]
so sigurnost ne mozi, treba vo gradot kaj sto se pocinati ili rodeni
Zasto togas mi rekoa da se obtatam vo ministerstvo za pravda uprava za vodenje na maticni knigi?

Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
Значи,моменталната состојба со издавање на пасоши е државна политика која се води во бугарија. Нема врска кој ке биде претседател во дабч,кој ке биде во министерството за правда задолжен за издавање пасоши,и слично. Ако се сака да се смени законот ке се смени,може и по редовна,а може и по итна постапка. Кога ке рече борисов дека књ дава пасоши на македонци ке дава. Кој е тој во дабч кој ке му рече не,на борисов? Ние цело време си се тешиме дека нешто ке се смени,но тие продолжуваат по стара пракса.
glavniot problem e tocno vo dabc. Zakonot za drzavjanstvo ne e ni stegnat ni izmenet nema ni da se izmeni a nema ni potreba. Treba da sr izmeni vo dabc uslovot za dobivanje na poteklo kade gi baraat dopolnitelnite dokumenti. A posle so potekloto nema nikakov problem

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
glavniot problem e tocno vo dabc. Zakonot za drzavjanstvo ne e ni stegnat ni izmenet nema ni da se izmeni a nema ni potreba. Treba da sr izmeni vo dabc uslovot za dobivanje na poteklo kade gi baraat dopolnitelnite dokumenti. A posle so potekloto nema nikakov problem
Значи не се разбираме. Дабч прима наредби од повисоки инстанци како да работи. Како ке му кажат,така дабч работи. Проблемот не е во дабч.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom