Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 март 2014
Мислења
99
Поени од реакции
107
Da ima realnost ili neznam kako pred se da se izrazam,premnogu se čeka ova dopolnitelni dukomenti od juli mesec mi izleze da dostavam ednas dostaviv eden dukoment koja beše kopija i mi bara organl no toja dukomet Organl ne uspejav da go Najdam druga tura na dukomenti dostaviv so bugarsko poreklo na 8 novembar jas lično gi predadov se uste ne mi je promenet statusot Inace brojot mi je 230x 2013 Se mislm da li da da se javam vo sofija da se informiram. Ludilo .
Bas ludilo,i jas veke pola godina kako cekam vo juli gi dostaviv dopolnitelnite dokumenti od dedo mi bugarska voena kniska i seuste nisto,a brojceto e 9**/2013,se slusnav so posrednikot rece deka treba da se ceka sega baram nov posrednik ama ete ti licno si gi dostavil vo noemvri i pak nisto,a mislis deka moze tel da se informiras jas se obidov ama mi rekoa deka ne davale takvi informacii....smaceno mi e veke od ova cekanje.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Сега разгледував малку по соопштенијава и приметив дека за 1 месец разгледани се 3000 предмети така да ако продолжат со ова темпо од март месец ке ја почнат 2014.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
@master2014 ги броиш и тие бројчиња што не се во дополнителна проверка?
Секако не се валјда сите за дополнителна претпоставувам дека има бројчиња кои ке си продолжат понатаму без да бидат вратени на дополнителна како на пример твојот број колку се сеќам не е вратен на дополнителна а поприлично си одмината и не е можно да не е отворен твојот предмет и да е прерипан се надевам на позитивен исход во твојот случај баш дека не си вратена на дополнителна .
Со среќа.

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Секако не се валјда сите за дополнителна претпоставувам дека има бројчиња кои ке си продолжат понатаму без да бидат вратени на дополнителна како на пример твојот број колку се сеќам не е вратен на дополнителна а поприлично си одмината и не е можно да не е отворен твојот предмет и да е прерипан се надевам на позитивен исход во твојот случај баш дека не си вратена на дополнителна .
Со среќа.
Се надевам дека си во право во врска со мојот број. Сакав само да кажам дека пред да му излезе бројот на сопругот ги анализирав и соопштенијата и ги проверував бројките. Прво ги копирам и ги ставам во excel табела за полесно пребројување...само се тоа е џабе губење време..нема ред ни во бројките ниту пак можам да им го погодам начинот на работа..конфузни се како и нашата администрација..

Член од
12 декември 2014
Мислења
99
Поени од реакции
43
Баш така, на 12 ноември беше прифатено, по 5-6 недели добив потпис, го зедов во понеделникот (завчера) а во протокол е ставено тек денес. Али како што рече штом добиеш прифатено од совет по гражданство лакше се дише тогаш.
Честитo!
Кoгa дoстaви дoпoлнителен дoкумент, пред кoлку време?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
14
Поени од реакции
5
zdravo moj cicko familjarno imat bugarski pasosi dali mozam da zemam i jas na osnova na toa dali znae nekoj ili pak imat nesto slicno da mi kazit vi blagodaram

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
@KICO NESTOR секако дека можеш да поднесеш. Ти требаат изводи за да се поврзеш со чичко ти, копија од негов пасош заверена кај нотар во Бугарија и потребната документација.
Поздрав и среќно!

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.882
Поени од реакции
4.587
Дали можеби некако може да се дознае бројчето ако ми е аплицирано 2006 декември?

M

mile_s

Гостин
Дали можеби некако може да се дознае бројчето ако ми е аплицирано 2006 декември?
Ako sakas da go doznaes brojceto za proishod javi se na : 0035929350650 ova e vo dabc.
A za vo pravosudie ovaj e brojot 0035929237593.

Последно уредено од модератор:
Член од
29 јануари 2015
Мислења
37
Поени од реакции
22
Здраво
Ме интересира процедурата по потпишувањето от вицепремиер(тие што поднеле молба за државјанство преку амбасада,во амбасада го земаат државјанството или во Софија)и каква е процедурата за добивање пасош откако се добие државјанство преку амбасада?колку време се чека?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
14
Поени од реакции
5
zdrav brojceto mi izleze na 16 juli a fotokopija od cickomi i izvod na rodene za potverda na cickomi mu i podadov na posrednik vo septevri 2014 kolku je vistina dali gi podade ili ne neznam samo kako mozi da proveram dali imat podadeno dali znae nekoj zas se uste mi pisi na brojceto prepiskata je vratena na dopolnitelna proverka

Член од
21 јануари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
115
Imam ista slična situacija se uste cekam taa proklet napis dopolnitelna napravijja kaza i popara .ccccc

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom