- Член од
- 23 јануари 2015
- Мислења
- 114
- Поени од реакции
- 143
Ќе биде дечки, при крај сте веќеIsto i kaj mene, potpolno isto.........![]()
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Ќе биде дечки, при крај сте веќеIsto i kaj mene, potpolno isto.........![]()
Fala sto ne hrabis, nie se razocaravme. Na kraj ne zaglavija, skoro 4 meseci na finalen....Nikako da ni se smeni status, ne mi e jasno sto pravat. Plus 100% cisti dokumenti imameЌе биде дечки, при крај сте веќе![]()
Ти бaрaaт дoкaз пo прaвa линијa зa бугарскo пoтеклo.џaбе ќе oдиш вo сoфијa aкo немaш некoј дoкумент oд бaбa.дедo или рoдител.Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.
Ke ve molam za pomos ne znam sto da pravam so potvrda sum samo od Petar Kolev pak li treba da nosam dokument spored ova sto mi pisuva od 2013 sum ili da odam direkt vo sofija na salter da prasam dali ke me razgleduvaat uste ednas pisete
Сигурно? Мене ми побараа 200е за потврдата па ти види сега колку е бесплатна (некаде, незначи дека секаде ја наплаќаат де) али не збори дека е бесплатна!!! Нема такво нешто као Free CandyИ уште една работа, потврдата не се наплаќа, се наплаќа членството за да се покријат трошоците за функционирање на друштвото. Секаде во светот се плаќа за да бидеш член на некој клуб. А потврдата е потполно бесплатна.
Да убаво кажуваат дека сакаат да има блгари во западните покраини, ова сигурно важи и за Македонија. Затоа лесно даваат происход, а тешко гражданство. Сакаат што полесно да привлечат кадри кои ќе работат по селата и фабрики. Со происход ќе може многу брзо да насели во Бугарија, а гражданство отпосле. Како во Канада, Германија...немаат кадар се избега, а само 5%од тие што добиле гражданство останале во Бугарија. Ако зад ова лежи политиката зошто тешко даваат гражданство има логика. Сакаат блгарите од Македонија да останат дома со происход бидејќи нема да можат да работат во еу и да се каже дека има толку и толку блгари во. Македонија или да се пресели млад или искусен кадар кој ќе допринесе за наталитетот и за работа каде немаат кадри, а им фали се и сешто.http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/steno/ID/4302
По овие дискусии чинам се менува политиката. Сакаат повеќе да се населуваат во бг и со происход да се олеснат работиве ,а помалку со давање на гразданства.Или грешам? Дури и Вангелов застанува зад тоа??
Ова е еден дел од законот и не се однесва на придобивање на бугарско државјанство.Тие разговараат како да ја олеснат процедурата за работна виза за бугарите во тугина.И самата бугарија свесна е дека едниствен начин да не побугарчи е да ни издаде државјанство и дека ретки се тие што ако ги одбијат за указ би оделе со происходо да работат во бугарија,едноставно би се откажале од постапката и бугарија би изгубила шанса да не побугарчи.По реално е да ни издаде државјанство и да се надева ние да се откажеме од нашето.Испага дека има некаква поврзаност со добиванјето на државјанство мегутоа се работи за две различни процедури во кој происходо им е заеднички.Или пак е тезата вие што ја турката,што значи се откажале од нивниот сонДа убаво кажуваат дека сакаат да има блгари во западните покраини, ова сигурно важи и за Македонија. Затоа лесно даваат происход, а тешко гражданство. Сакаат што полесно да привлечат кадри кои ќе работат по селата и фабрики. Со происход ќе може многу брзо да насели во Бугарија, а гражданство отпосле. Како во Канада, Германија...немаат кадар се избега, а само 5%од тие што добиле гражданство останале во Бугарија. Ако зад ова лежи политиката зошто тешко даваат гражданство има логика. Сакаат блгарите од Македонија да останат дома со происход бидејќи нема да можат да работат во еу и да се каже дека има толку и толку блгари во. Македонија или да се пресели млад или искусен кадар кој ќе допринесе за наталитетот и за работа каде немаат кадри, а им фали се и сешто.
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.
Ke ve molam za pomos ne znam sto da pravam so potvrda sum samo od Petar Kolev pak li treba da nosam dokument spored ova sto mi pisuva od 2013 sum ili da odam direkt vo sofija na salter da prasam dali ke me razgleduvaat uste ednas pisete
Не сaкaм дa те обесхрабри нo многу тешкo ќе дoбиеш. Прoбaј сo пoтврдa oд кaј Лазар тoa ти е единствен нaчин aкo немaш рoднини.Zdravo, nova sum na forumov, izraziv zelba da izvadam bugarski pasos. Po nekolku dena najdov covek sto se razbira vo toa, mi dade informacija sto treba da se napravi i reshiv da pocnam procedura so toa sto dedo mi pred vtorata svetska vojna rabotel i ziveel vo Sofija i resiv vrz osnova na toa da izvadam dokumenti i da pocnam procedura... no, za zal ispadna deka negovata dokumentacija so promena na negovoto prezime od prebegnuvanjeto od Sofija za Skoje, zardi vojnata ne postoi...sega mi e prashanjeto bidejki nemam dokumeti, nemam rodnini od prvo koleno so bg pasos, Dali postoi drug nacin da izvadam Bg pasos ?
Vi Blagodaram
Cestito, ti si zavrsi rabota, kazini od koja godina si I so sto dokumentiZnae li nekoj za kolku vreme se menuva ovoj status ,,Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија ,, ? Dali moze posle ovoj status da ti ja prekinat postapkata?
nema nikakvi sansi za prekratuvanje na postapkata neka ti e so sreka, za mesec ipol do 2 cekaj za promena na statusZnae li nekoj za kolku vreme se menuva ovoj status ,,Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија ,, ? Dali moze posle ovoj status da ti ja prekinat postapkata?