Zdravo na site,
Dolgo vreme ve sledam site i go citam forumot. Moze da se najdat najrazlicni mislenja, iako na pocetokot istite bea potocno precizirani i konkretni, pa potoa malce se rasirija temite na diskusija i se javija povekje mislenja za ista rabota. Zatoa se obrakjam prv pat na forumov i se nadevam deka ima nekoj precizno i tocno da mi odogovri na moeto prasanje.
Deneska mi se smeni statusot na Min za pravda i glasi:
''Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.'' Imam rok od nekolku meseci da dostavam dopolnitelni dokumenti.
Prasanja mi se sledni:
1. Bidejki aplicirav i zavrsiv preku Ambasada se komplet i uspesno do sega, a imam original dokumenti za bug poteklo od baba i dedo, dali tie se baraat ili drugi dokumenti vo ovaa prepiska (ne znam shto znaci ovoj clen od zakonot)?
2. Kade se nosat ovie dopolnitenite dokumenti? Dali vo Ambasada ili pak vo Min za pravda vo Bugarija ili na drugo mesto?
3. Dali treba da angaziram posrednik? Ako treba ve molam kazete nekoj 100 posto nekoj dobar i fer, so koj mozam da ja dovrsam ovaa rabota.
Pozdrav do site!!!