Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
A

andrea85

Гостин
Последно уредено од модератор:
Член од
16 април 2015
Мислења
64
Поени од реакции
40
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството и извадена за доп'лнителна проверка. МП
kakov status e ova???[DOUBLEPOST=1464686718][/DOUBLEPOST]isto
I kaj mene isto. Pisuvasae izvadena za dopolnitelna a sega Преписката е разгледана от С'вета по гражданството и извадена за доп'лнителна проверка
i kaj mene

V

vkv

Гостин
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството и извадена за доп'лнителна проверка. МП

i kaj mene

i kaj mene
istoto samo so nov naziv

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
istoto samo so nov naziv
Претпоставувам дека сите што се вратени на дополнителна од совет за гражданство се од 2013 или 2014 каде во происходот не пишувa врз која основа е добиен, односно нема податоци за предци блгари. Значи почнуваат по старо, затоа кажете дали во вашите происходи има податоци да не ствараме забуни.

den

Член од
31 мај 2016
Мислења
118
Поени од реакции
36
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството и извадена за доп'лнителна проверка. so odneseni dokumenti za poteklo i za mene i za soprugot. i povtorno na doplnitelna

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Нема во тие произходи, дел од нив колку што знам имаат однесено само нови потврди од БКК со статистика, ама произходите им се стари. Таков е случајот со Walkman. Останува да видиме како ќе биде понатаму. Дали е тоа проблемот, старите произходи, или генерално друг е проблемот кој не зависи од нас.

V

vkv

Гостин
Претпоставувам дека сите што се вратени на дополнителна од совет за гражданство се од 2013 или 2014 каде во происходот не пишувa врз која основа е добиен, односно нема податоци за предци блгари. Значи почнуваат по старо, затоа кажете дали во вашите происходи има податоци да не ствараме забуни.
Kaj mene pisuva deka e od svidetelstvo za sveto krstenie na liceto .... Inace 11870/2014[DOUBLEPOST=1464688026][/DOUBLEPOST]
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството и извадена за доп'лнителна проверка. so odneseni dokumenti za poteklo i za mene i za soprugot. i povtorno na doplnitelna
Koj broj ste i koga odnesovte dop dok

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
istoto samo so nov naziv
А таа крштеница на кого е, бабс, дедо, татко, вујко? Зашто ако одат по старо и стриктно толкување се бара взходашт по златна линија. Можеби тука е проблем не признаваат од брат на дедо, вујко на мајка, чичко или сестра на баба итн, туку директно од баба, дедо, татко или прадедо, мајка

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Нема во тие произходи, дел од нив колку што знам имаат однесено само нови потврди од БКК со статистика, ама произходите им се стари. Таков е случајот со Walkman. Останува да видиме како ќе биде понатаму. Дали е тоа проблемот, старите произходи, или генерално друг е проблемот кој не зависи од нас.
Ako trebase da se nosat novi proizhodi, vo statustot na извадена за доп'лнителна проверка. МП, ce bese nagovesteno, kazano, deka treba da se podnesat novi proizhodi i, ce bea prekinati prepiskite pred voopsto da vlezat na finalen pregled.

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Кај мене ова го пиши денес:
Претходно само на дополнителна пишеше.

V

vkv

Гостин
А таа крштеница на кого е, бабс, дедо, татко, вујко? Зашто ако одат по старо и стриктно толкување се бара взходашт по златна линија. Можеби тука е проблем не признаваат од брат на дедо, вујко на мајка, чичко или сестра на баба итн, туку директно од баба, дедо, татко или прадедо, мајка
Od tatko mi. Mene mi e cudno zosto ne pisuva zasto e izvadena na dopolnitelna.[DOUBLEPOST=1464688961][/DOUBLEPOST]
jas pravev so dvajca svedoci. Mislam deka ne moze da pomine sam da ja dades.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom