Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Исто и јас мислам! Оптимистички почнав процедура годинава во Јануари откако помина нели законот на прво гласање и сега треба да одам да закажам интервју ! Но дали да фрлам 300еур за посредници и документи сега или уште да чекам. Пусто македонче чека само...
Да планираат некоја асимилациона политика и политика на давање на бг граганство не би ги прекратувале! Друга политика е во прашање.
Сепак ке креирам фб страна и кој сака може да се приклучи па ке се организирам е некако.
п.с немам искуство во страници па секоја сугестија подоцна едобредојдена!
Ако го извади происходот прашај си во бугарија колку време има важност.Во мегувреме чувајго дури не донесат нов закон па потоа ке аплицираш за државјанство.Ако пак продолжиш со постапката рачувај сега како што стојат работите 300 евра ти се фрлени за во МП.[DOUBLEPOST=1464681553][/DOUBLEPOST]
Па тоа и мене не ми е јасно. Не ми е верно дека Бугарија ќе се откаже од политиката на непостоење на македонски народ само затоа што директорот така сака. Многу нелогичности има. Доколку тоа се случи, да не ги прифаќаат потврдите, толку ќе биде со издавањето на државјанства, а при можност да побугарчат скоро цела Македонија така лесно (што им е и нивниот најголем сон, да докажат дека биле во право) и во услови кога населението им старее и тоа многу брзо (мислам дека беа први во ЕУ по стареење), оваа политика не им оди во прилог. Колку помалку население, толку помалку гласа во ЕУ Парламентот, а со тоа и помалку моќ и ред други работи.
Директорот само извршува нечии наредби,пак ке речам дека ова е политика на повисоко ниво.Ете пред месец дена ВМРО-БНД поднесе протесна нота до владата и барат смена на директорот.Ако ништо друго ке го дисциплинираја ако раководел погрешно со институцијата.

Последно уредено:
Член од
19 април 2015
Мислења
29
Поени од реакции
19
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството и извадена за доп'лнителна проверка. МП......eve mi se smeni statusot..bese izvadena na dopolnitelna proverka vo MP.........sto znaci ovaa? 166**/2013 godina

Член од
13 мај 2016
Мислења
33
Поени од реакции
36
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството и извадена за доп'лнителна проверка. МП......eve mi se smeni statusot..bese izvadena na dopolnitelna proverka vo MP.........sto znaci ovaa? 166**/2013 godina
I kaj nas istiot status znaci pak teraat majtap so nas od 2013 kako pred dve nedeli koga ni gi smenija na site statusite. Ocekuvaj do vecer da se vratat na dopolnitelna proverka.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Последно уредено:
V

vkv

Гостин
I kaj nas istiot status znaci pak teraat majtap so nas od 2013 kako pred dve nedeli koga ni gi smenija na site statusite. Ocekuvaj do vecer da se vratat na dopolnitelna proverka.
I kaj mene isto. Pisuvasae izvadena za dopolnitelna a sega Преписката е разгледана от С'вета по гражданството и извадена за доп'лнителна проверка

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
vi ja razgledale prepiskata i pak ve vratile na dopolnitelna

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
Da za toa se soglasuvam so tebe cim ne ti edinstvena alternativa drzavjanstvoto. Eve eden sovet po ideja od post na @Honkonk koj kaza slucaj za tuzenje vo Hrvatska kade negov rodina ja tuzel drzavata koja odbila da mu dade drzavjanstvo. Mislam deka dokolku imas nervi da go teras slucajov kje ti se priklucat i drugi i moze da ima golemo vnimanie od javnosta vo BG
Tuzenje na drzavata odzema vreme i mnogu pari.Jas licno bev kaj eden advokat vo Sofija za da go resam mojot slucaj.Bev prekraten vo eden petok...a vo ponedelnik go dobiv,mi go pratija famozniot dokument od dedo mi kade pisuva deka e bugarin po narodnost.Se javiv vednas u MIn. na Pravosdie da prasam da go prolongiraat prekratuvanjeto i deka jas utre,vtornik ke go donesam licno vo Sofija i ne mi dozvolija.Advokatot kaj koj bev u Sofija mi pobara 1000Eu i kaza deka za 10-12 meseci ke ja dobieme drzavata...Jas odbiv i izvadiv nov-duplikat proizhod i ja pocnav procedurata vo Skopje od novo.Mislam deka e iluzorno da se tuzi drzavata zatoa sto megju drugo ima i diskretno pravo da bez obrazlozenie otkaze davanje na drzavjanstvo.Toa e moeto licno mislenje....

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите ново удостоверение от ДАБЧ, в което да б'дат посочени данните, в'з основа на които е установен б'лгарскијат произход, с'гласно чл. 15, ал. 2 от ЗБГ.. - status ako nemate od noviot proizhod

Член од
29 декември 2015
Мислења
119
Поени од реакции
176
greska gi vnesuvas. Napisi go brojot od prednata strana na kartonceto so godinata na zapocnuvanje na samata procedura, a dolu na PIN vnesi od zadnata strana sto ima napisano sluzbenikot[/quote]

Posle pinot treba da se vnese godina ? zosto ne dava pisuva липсват данни

Член од
30 јуни 2007
Мислења
12
Поени од реакции
42
vi ja razgledale prepiskata i pak ve vratile na dopolnitelna
Мислам дека не се повторно разгледани, стариот статус е, туку само го сменија текстот на информацијата, заради дообјаснување. Да беа повторно разгледани, ќе бевме одбиени доколку недостасуваа дополнителни документи, немаше пак да не вратат на дополнителна. Инаку и мојот статус 27**/2014, и на другарка 16***/2013 се смени во истиот текст.

Sent from my SM-N920I using Tapatalk

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите ново удостоверение от ДАБЧ, в което да б'дат посочени данните, в'з основа на които е установен б'лгарскијат произход, с'гласно чл. 15, ал. 2 от ЗБГ.. - status ako nemate od noviot proizhod
Според ова што го имаш пишано, дали е можно кај старите апликации од 2013 ова да е проблемот? Што немаат нов произход, без разлика што имаат поднесено нова потврда од БКК? А во МП добро знаат дека барем сега за давање документи во ДАБЧ се чека 1 година и ако им речат да донесат нов произход ќе треба тие преписки да ги држат уште барем година и пол и повеќе...Прашувам само мислења...

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Според ова што го имаш пишано, дали е можно кај старите апликации од 2013 ова да е проблемот? Што немаат нов произход, без разлика што имаат поднесено нова потврда од БКК? А во МП добро знаат дека барем сега за давање документи во ДАБЧ се чека 1 година и ако им речат да донесат нов произход ќе треба тие преписки да ги држат уште барем година и пол и повеќе...Прашувам само мислења...
mislam deka nema veza, zosto da se ceka 1 god vo dabc? ke si fatis podobar posrednik i ke te pikni preku red, vo 1 den ke ti zavrsi rabota. i plus ako bese toa problem ke mu go pisese ovaj status a ne da bidat prekrateni.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
DOBRO SEA DAVAAT SO BRATUCEDI ILI NE OVDE NA FORUMOT SKORO SITE SE 2013 IMA LI NEKOJ PONOV SO BRATUCED STO ZEMAL PASOS

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
На 17 мај имаше еден член што кажа дека му се смени тогаш статусот дека е со положително становиште со прв братучед. И тој е од 2013. Затоа е малку нелогична целава работа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom