Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 февруари 2016
Мислења
85
Поени од реакции
56
Ve molam ako moze link za proverka na procedurata za izdavanje na drzavjanstvo[DOUBLEPOST=1463770831][/DOUBLEPOST]Bev na intervju na 22ri april godinava koga ja proveruvam procedurata za drzavjanstvo mi pisuva ЛИПСВАТ ДАННИ ve molam za pomos ili sovet sot se slucuva?
Uzivaj godina dena !!! Ja bev na intervju vo oktomvri 2015 i uste sum na pola pat :) taka da do godina dekemvri mozes da se nadevas na nesto sega uzivaj[DOUBLEPOST=1463844469][/DOUBLEPOST]
Ve molam ako moze link za proverka na procedurata za izdavanje na drzavjanstvo[DOUBLEPOST=1463770831][/DOUBLEPOST]Bev na intervju na 22ri april godinava koga ja proveruvam procedurata za drzavjanstvo mi pisuva ЛИПСВАТ ДАННИ ve molam za pomos ili sovet sot se slucuva?
Uzivaj godina dena !!! Ja bev na intervju vo oktomvri 2015 i uste sum na pola pat :) taka da do godina dekemvri mozes da se nadevas na nesto sega uzivaj[DOUBLEPOST=1463844579][/DOUBLEPOST]
Со среќа. Хм, ме замисли дали и јас да однесам и јас имам свидетелството, а сум 8000/2015. Каде ги преведе и легализира изводите и закажа или така отиде. Многу прашања има ова.
A vo sveditelstvoto site 5ki se :D :D :D :D hahahhahahahahahhahaha Morav da pisam hahahahhahahahah

Последно уредено:
D

Drexel

Гостин
Imav slicno prasanje okolu koristenje na pasosi, koga ke odime da go zememe bugarskiot za prv pat, vo bg prvo vleguvame so makedonskiot, go zimame bg, i sega za zaden pat izleguvame so makedonsiot, i posle samo bg go koristime ako povtorno sakame da vlezeme i izlezeme od bugarija? samo da rascistam da ne mi se ispomesa, dali ova e korektno? i ako ne ako moze nekoj da me ispravi, fala mnogu.

Член од
28 јули 2015
Мислења
107
Поени од реакции
107
Imav slicno prasanje okolu koristenje na pasosi, koga ke odime da go zememe bugarskiot za prv pat, vo bg prvo vleguvame so makedonskiot, go zimame bg, i sega za zaden pat izleguvame so makedonsiot, i posle samo bg go koristime ako povtorno sakame da vlezeme i izlezeme od bugarija? samo da rascistam da ne mi se ispomesa, dali ova e korektno? i ako ne ako moze nekoj da me ispravi, fala mnogu.
Sekogas na makedonska granica bilo pri vlez ili izlez na makedonskata pogranicna sluzba ke go pokazvis makedonskiot pasos a na drugite pogranicni sluzbi ke go pokazvis bugarskiot osven ako po tvoja zelba sakas da go pokazis makedonskiot pasos....samo sto negledam sto korist bi imal na drugi granici da go pokazvis makedonskiot

D

Drexel

Гостин
Da toa go razbiram, no mene prasanjeto mi bese bukvalno "prv" pat koga ke odis do policijata vo bg da si go zemes prviot pasos, so koj podocna izleguvas od drzavata?, logicno e da izlezes so toj koj si vlegol, mene me interesira da ne treba nesto dodatno da napravish da popolnis nekoj formular za na granica, da gi pokazes i dvete etc..bidejki site granicni sluzbi vodat evidencija koi gragjani izleguvaat koi vleguvaat i ti kako nov gragjanin bi trebalo da ima evidencija deka si izlezen od bg...fala inace :)

Член од
1 јануари 2013
Мислења
198
Поени од реакции
143
bi trebalo so toj so si vlegol bugarija so nego i da izlezis

Sent from my Xiaomi MI4 LTE

Член од
15 декември 2015
Мислења
3
Поени од реакции
2
Здраво дечки на сите ве пратам долго време и за прв пат пишувам .Вака јас сум исто од фамозната 2013 126.. и еве веке 17 месеци сум на дополнителна пишав меил во министерство ама не ми враќат ни на еден посредникот вели само да чекам дополнителните ми се од на татко ми од прв братучет што мислите вие има ли шанси за указ или не пред два дена нешто читав кренала работава ама пак се вратило се на исто фала[DOUBLEPOST=1463854875][/DOUBLEPOST]Здраво дечки на сите ве пратам долго време и за прв пат пишувам .Вака јас сум исто од фамозната 2013 126.. и еве веке 17 месеци сум на дополнителна пишав меил во министерство ама не ми враќат ни на еден посредникот вели само да чекам дополнителните ми се од на татко ми од прв братучет што мислите вие има ли шанси за указ или не пред два дена нешто читав кренала работава ама пак се вратило се на исто фала

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Здраво дечки на сите ве пратам долго време и за прв пат пишувам .Вака јас сум исто од фамозната 2013 126.. и еве веке 17 месеци сум на дополнителна пишав меил во министерство ама не ми враќат ни на еден посредникот вели само да чекам дополнителните ми се од на татко ми од прв братучет што мислите вие има ли шанси за указ или не пред два дена нешто читав кренала работава ама пак се вратило се на исто фала[DOUBLEPOST=1463854875][/DOUBLEPOST]Здраво дечки на сите ве пратам долго време и за прв пат пишувам .Вака јас сум исто од фамозната 2013 126.. и еве веке 17 месеци сум на дополнителна пишав меил во министерство ама не ми враќат ни на еден посредникот вели само да чекам дополнителните ми се од на татко ми од прв братучет што мислите вие има ли шанси за указ или не пред два дена нешто читав кренала работава ама пак се вратило се на исто фала
Istoto prasanje da im go postavis i vo sofija vo ministerstvoto za pravda nema da znaat da ti odgovorat. Po nekoja logika na rabotite bi trebalo da stignes do ukaz :)

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
дечки некој да го постира формуларот за поднесување дополнителни документи?

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
link kade se zakazuva za podnesuvanje doponnitelni dokumenti koga mislis da gi odneses vo Sofija ??

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
link kade se zakazuva za podnesuvanje doponnitelni dokumenti koga mislis da gi odneses vo Sofija ??
@zoki_com , ne se zakazuva. Direktno ides vo MP, kazuvas zasto si dojden i te upatuvaat na koj salter da gi podneses. Ponesi go za sekoj slucaj i kartonceto sto go imas dobieno na intervjuto.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Знае ли некој како и каде се преведуваат и легализираат изводи за дополнителни документи во софија? Некој што ја прошол постапката без посредување.

Член од
3 мај 2015
Мислења
217
Поени од реакции
181
До кај 5 Јуни планирам да одам за Софија со кола, кој е за нека ми пише...

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
Знае ли некој како и каде се преведуваат и легализираат изводи за дополнителни документи во софија? Некој што ја прошол постапката без посредување.
Јас ги преведов кај овластен судски преведувач од Велес и ги легализирав во амбасада во Скопје, напишав молба, онаа молба што е постирана пред два три поста е моја, ја пишуваш според твоите документи и ги носиш во министерство за правда во Софија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom