Ma najdobro e da gi predades dokumentite koga ce ti pravat intevju istiot den ako si vo Skopje na intevju nema da ti gi zemat orginalite vo Sofija gi zimaatDechki sto bi mi preporachale, da podadam dopolnitelni dokumenti PRED intervjuto ili POSLE intervjuto? Koe e podobro spored vas, i zoshto e podobro toa?
Јас ги преведов кај овластен судски преведувач од Велес и ги легализирав во амбасада во Скопје, напишав молба, онаа молба што е постирана пред два три поста е моја, ја пишуваш според твоите документи и ги носиш во министерство за правда во Софија
Dobro jas ova po prasuvam poradi toa sto nikogas ne sum bil da odnasam dokumenti vo Sofija ( znam kade e ama se odam preku ambasada) eden clen tuka pisuvase deka mnogu cekal red i deka e podobro pred da pojdes da si zakazes demek prvo gi pustale so zakazuvanje pa ako imale vreme onie drugite sto nemale zakazano@zoki_com , ne se zakazuva. Direktno ides vo MP, kazuvas zasto si dojden i te upatuvaat na koj salter da gi podneses. Ponesi go za sekoj slucaj i kartonceto sto go imas dobieno na intervjuto.
За цена не се сеќавам беше 15 или 25 евра од документ, но со оглед дека во Софија треба да се чека неколку дена за да ти ги легализираат, вака е поевтино ако одиш без посредници, Документите може да ги преведеш во МК кај преведувач што е акредитиран од Бугарска амбасада, па да ги легализираш во амбасада во Скопје (неможеш да ги легализираш во Бугарија, ако се преведени во МК), па без проблеми ќе ти ги примат во Министерсство за Правда во Софија.Ma najdobro e da gi predades dokumentite koga ce ti pravat intevju istiot den ako si vo Skopje na intevju nema da ti gi zemat orginalite vo Sofija gi zimaat
daj se sto imas od dokumenti orginali koga ce bides na intevju a podobro ti e vo Sofija da go pravis intervju spored mene[DOUBLEPOST=1463952741][/DOUBLEPOST]
Ajde de e sega nisto ne mi e jasno iskreno i jas mislev taka kako tebe da napravam se spremiv odnesov na preveduvacot i toj mi kazuva e sega posle prevodot treba da gi legaliziras i predades vo ambasada vo Skopje cekaj cekaj si mislam a zosto ne vo Sofija da gi odnesam licno dali ce mi gi priznaat ako se zavereni i prevedeni vo ambasada da ne mi kazat tebalo da gi legaliziras vo Sofija pa pak dopolnitelni troskovi i se pismaniv
e sega citam deka mozelo taka kako sto i jas mislev da napravam
Kolku te kostase prevod i legalizacija na dokumentite i da razjasnime ti gi prevede kaj ovlasten sudski preveduvac gi legalizira e sega sto ne si napisal GI ODNESE VO SOFIJA vo MP i ne ti pravea problem ( mislam deka se prevedeni i legalizirani vo ambasada vo MK ) ??[DOUBLEPOST=1463953019][/DOUBLEPOST]
Dobro jas ova po prasuvam poradi toa sto nikogas ne sum bil da odnasam dokumenti vo Sofija ( znam kade e ama se odam preku ambasada) eden clen tuka pisuvase deka mnogu cekal red i deka e podobro pred da pojdes da si zakazes demek prvo gi pustale so zakazuvanje pa ako imale vreme onie drugite sto nemale zakazano
Носи го со тебе на интервјуто ако ти го примат ке го доставиш одма,ако не го примат од ко ке ти излези бројчето.Ти кажав другарми така напрај.Dechki sto bi mi preporachale, da podadam dopolnitelni dokumenti PRED intervjuto ili POSLE intervjuto? Koe e podobro spored vas, i zoshto e podobro toa?
Postirana informacija od clen na forumot:Ma najdobro e da gi predades dokumentite koga ce ti pravat intevju istiot den ako si vo Skopje na intevju nema da ti gi zemat orginalite vo Sofija gi zimaat
daj se sto imas od dokumenti orginali koga ce bides na intevju a podobro ti e vo Sofija da go pravis intervju spored mene[DOUBLEPOST=1463952741][/DOUBLEPOST]
Ajde de e sega nisto ne mi e jasno iskreno i jas mislev taka kako tebe da napravam se spremiv odnesov na preveduvacot i toj mi kazuva e sega posle prevodot treba da gi legaliziras i predades vo ambasada vo Skopje cekaj cekaj si mislam a zosto ne vo Sofija da gi odnesam licno dali ce mi gi priznaat ako se zavereni i prevedeni vo ambasada da ne mi kazat tebalo da gi legaliziras vo Sofija pa pak dopolnitelni troskovi i se pismaniv
e sega citam deka mozelo taka kako sto i jas mislev da napravam
Kolku te kostase prevod i legalizacija na dokumentite i da razjasnime ti gi prevede kaj ovlasten sudski preveduvac gi legalizira e sega sto ne si napisal GI ODNESE VO SOFIJA vo MP i ne ti pravea problem ( mislam deka se prevedeni i legalizirani vo ambasada vo MK ) ??[DOUBLEPOST=1463953019][/DOUBLEPOST]
Dobro jas ova po prasuvam poradi toa sto nikogas ne sum bil da odnasam dokumenti vo Sofija ( znam kade e ama se odam preku ambasada) eden clen tuka pisuvase deka mnogu cekal red i deka e podobro pred da pojdes da si zakazes demek prvo gi pustale so zakazuvanje pa ako imale vreme onie drugite sto nemale zakazano
Од Македонија секогаш излегуваш со МКД пасош. За Англија резервираш карта на БГ пасош,а на чекирање ќе ти побараат и МКД. Ова ти е за аеродром. Во Англија нормално,користиш БГ документи. За копнен транпорт на Мк граница МК пасош и после за секоја наредна БГ.se izvinuvam isto nekoj ako znae da mi kaze so koj pasos treba da ja napusti dravata kako odat tie raboti ako moze nekoj da mi objasni
So sreka toa znaci deka si vo faza koga za 2-3 meseci ke imas konecen odgovor, koja godina ti e podneseno brojceto?По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Se izvinuvam so pisuvam na latinica, nemam MK font. Sto sleduva posle ovoj status , kolku vreme se ceka od prilika ! Vi blagodaram odnapred[DOUBLEPOST=1464007160][/DOUBLEPOST]По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Se izvinuvam so pisuvam na latinica, nemam MK font. Sto sleduva posle ovoj status , kolku vreme se ceka od prilika ! Vi blagodaram odnapred
Bube, mislis uste 2-3 meseci za da izleze Drzavjanstvoto neli?So sreka toa znaci deka si vo faza koga za 2-3 meseci ke imas konecen odgovor, koja godina ti e podneseno brojceto?