- Член од
- 30 мај 2011
- Мислења
- 554
- Поени од реакции
- 130
Неможе да се извади или неможе да се патува со нејзе?НЕМОЖЕ
Неможе да се извади или неможе да се патува со нејзе?НЕМОЖЕ
полесно пасош се зема него лична картаНеможе да се извади или неможе да се патува со нејзе?
Изгледа ние не се разбравме.Прашувам за привремена лична карта додека не ти излезе државјанство и пасош.Ете баш денеска се јавив кај еден посредник ми вика за 3 месеци се вади таква лична карта и можеш да работиш каде сакаш,само мене ме интересира дали можеш да патуваш за Лондон сп таа лк.полесно пасош се зема него лична карта
Подобро нека ти одговори некој од форумов , кај посредниците све се можеИзгледа ние не се разбравме.Прашувам за привремена лична карта додека не ти излезе државјанство и пасош.Ете баш денеска се јавив кај еден посредник ми вика за 3 месеци се вади таква лична карта и можеш да работиш каде сакаш,само мене ме интересира дали можеш да патуваш за Лондон сп таа лк.
Додека Бугарија не влезе во Шенген зоната, со таа лична карта имаш право на престој само во Бугарија. Прочитај повеќе за различни случаи тука на овие линкови.Изгледа ние не се разбравме.Прашувам за привремена лична карта додека не ти излезе државјанство и пасош.Ете баш денеска се јавив кај еден посредник ми вика за 3 месеци се вади таква лична карта и можеш да работиш каде сакаш,само мене ме интересира дали можеш да патуваш за Лондон сп таа лк.
А дали си запознаен кога бг ќе влезе во шенген зоната?Ај уште едно прашаќе бидејќи гледам си поупатен во ова.Како што гледам многу тешко да ти одобрат државјанство без некаков документ за потекло па дали може со девојка ми да се регистрораме во бг (јас веќе имам бг државјанство 2 год) па покрај мене да и дадат и на нејзе државјанство,и колку време би траела таа процедура?Додека Бугарија не влезе во Шенген зоната, со таа лична карта имаш право на престој само во Бугарија. Прочитај повеќе за различни случаи тука на овие линкови.
http://www.europedirect.szeda.eu/vaprosi-za-es/3420-mogat-li-chuzhdentzi-s-lichna-karta-za-postoyanno-prebivavashti-v-rb-chuzhdentzi-da-patuvat-v-es-samo-s-lk.html
http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/non-eu-family/index_bg.htm
Пааа.... Бугарија веќе неколку пати пробува да влезе во Шенген зоната ама неуспешно. Искрено не знам, имаат некакви преговори за во Октомври ама ништо не е официјално. Значи шенеген во блиска иднина, тешко.А дали си запознаен кога бг ќе влезе во шенген зоната?Ај уште едно прашаќе бидејќи гледам си поупатен во ова.Како што гледам многу тешко да ти одобрат државјанство без некаков документ за потекло па дали може со девојка ми да се регистрораме во бг (јас веќе имам бг државјанство 2 год) па покрај мене да и дадат и на нејзе државјанство,и колку време би траела таа процедура?
Jas mislam deka sekoj nagagja nesto. Nikoj nema tocna informacija ni za bugarskiot klub,ni za potvtdite sto gi izdavaat,ni dali se validni........znaci se se sveduva na rekla,kazalaA dobro moze li nekoj da mi kaze ako imas bratucet moze li so toa da dokazes poteklo.Proaga li taa rabota i ima li nekoj nekakvi informacii ili toa e toa
Да. Само покажи ја твојата врска со баба ти преку мајка ти.Аплицирав за бугарски пасош во Јуни. Пред некој ден мајка ми нашла бугарска лична карта од баба ми. Дали со неа со сигурност ќе ми одобрат државјанство ?
Не.A dobro moze li nekoj da mi kaze ako imas bratucet moze li so toa da dokazes poteklo.Proaga li taa rabota i ima li nekoj nekakvi informacii ili toa e toa
momentalno vo ministerstvoto za pravda ne rabotat se do krajov na mesecov. druga rabota e sto sakam da ti napomenam,i ne samo na tebe tuku i na drugiove clenovi na forumov deka original bugarski dokumenti koi se dostavuvaat kako dopolnitelen dokument najdobro e samite da gi odnesete vo sofija bidejki ako gi dadete na posrednikot,toj nema da vi gi dostavi poso od toj dokument on ke zaraboti mnogu povekje ako go dade na nekoj drug koj sto saka da izvadi bugarski pasos poso tie dokumenti lesno se falsifikuvaat. ova go kazuvam od iskustvo,a ne od rekla-kazala.Jas veke mesec ipol cekam da mi se smeni statusot" vratena na dopolnitelna proverka"najdov bg voena kniska od dedo mi mu ja dadov na posrednikot i mi rece najkasno za mesec dena ke dobijam pozitiven odgovor no eve seuste nema nisto,kako da proveram dali voopsto e dostavena bg voena kniska a si plativ plus pari za toa sto trebalo da ja dostavi barem da imav odgovor.Sto mislete vie dali dosega trebase da dobijam nekakov odgovor ili ne rabotat poradi odmorite?