Ќе треба, ама нели немаш пари ќе бидеш школска мета за новите пилоти на непријателот, па сеа нели и тие треба да се научат да стрелаат.
Иначе Грипенот мака мачи за да се добере до нова технологија и ќе биде готов да ги исполни НАТО стандардите, дури во 2015 година кога ќе го замени Волво моторот со моторот на Генерал Електрик (американско произодство, технологија стара 20 години) , до тоа време додека да дојде, F-35 ќе почне да се произведува и Грипенот и F-16 во небото ќе изгледаат како старо железо, е сеа за F-16 призводителот Lockheed Corporation располага со најнова технологија за модернзација, додека Saab се плагијаторска фирма, тука е разликата!
Романците се во иста финансиска ситуација ко вас (дури и подобра од вас) и тие избраа втора рака F-16.
Друго, бугарските пилоти веќе го проучуваат F-16 заедно со вежбите со американските пилоти стационирани во Бугарија, така да прашање на време е кога ќе се снабдите со старо "нови" (нов внос :pos2 F-16 , така да на здравје!
Да знаеш и дека цветаат, за некоја година ќе ви ја затворат нуклеарката Козлодуи, Белене нема да се изгради и ќе купувате вие бугарите струја од романската нуклеарна централа од Cernavodă Nuclear Power Plant која до 2015 година ќе изгради уште два реактора и ќе биде монопол на балканот.Да,да во подобро финанска ситуациja са ,со едно кредитче от 20 милиарда евра от ММФ и ред услови-много са добре. Ружи цфтат каj нив сега,затова местата фирми во БГ. За разлика от Романиja, БГ трупаше 10 години резерви...
Колкото и да се прашаме тука има неколко основни фактора,които ке са основни-цена, можност на авиона, инвестиции, резервни части... и така натаму. Това е комплексен проблем и решението е предимно политичко.
Ке видим какви понуди ке предложат сите и што ке се избере. За мен опциjaта втора рака F-16 e истота како да се качиш от кон на магаре. Самите американски пилоти во вежби со нашите пилоти признават,дека во некои моменти МиГ 29 е подобар и поманеврен от F-16.
Кодлодуj има доста уште ресурс и живот, биди спокоен - 2025-2030. Готви се изградба на 7-ми и 8-ми блок на истата таа.Да знаеш и дека цветаат, за некоја година ќе ви ја затворат нуклеарката Козлодуи, Белене нема да се изгради и ќе купувате вие бугарите струја од романската нуклеарна централа од Cernavodă Nuclear Power Plant која до 2015 година ќе изгради уште два реактора и ќе биде монопол на балканот.
На здравје!
7-ми и 8-ми блок ќе мораат да ги градат пошто до 2013 година ќе треба да се затворат 3-ти и 4-ти блок, со што капацитетот ќе остане ист, е сега прашање е дали Европа ќе дозволи да се гради 7 и 8 блок, не спорам дека Бугарија нема струја за неа, туку дека нема да извезува, а тоа е најважното нешто врз кое се темели целата економија на Бугарија, друга индустрија која носи толку пари немате!!! Германцката НЕК се откажа точно поради конкуренцијата од Француско-Романската нуклеарна централа која ќе се гради скоро, па затоа Белене никогаш нема да се изгради!!!Кодлодуj има доста уште ресурс и живот, биди спокоен - 2025-2030. Готви се изградба на 7-ми и 8-ми блок на истата таа.
Многу брзаш со Белене. Врз база на мали факти, правиш големи заклучоци. Ама не гледам това да ти е поврзано со авиjaциja...
Бугариja има доволно струja и без Козлодуj за внатрешна конзумациja, да си му мислат такви како РМ, Гр, Ср,Албаниja, Косово , за кои извезуваме.
Аjде со здраве!
Кажи кога треба да се смеjaм.... 3 и 4-ти са затворени :pos2: Втори опит - НЕК е 100% бугарска државна компаниja, коja е во склоп на БЕХ.7-ми и 8-ми блок ќе мораат да ги градат пошто до 2013 година ќе треба да се затворат 3-ти и 4-ти блок, со што капацитетот ќе остане ист, е сега прашање е дали Европа ќе дозволи да се гради 7 и 8 блок, не спорам дека Бугарија нема струја за неа, туку дека нема да извезува, а тоа е најважното нешто врз кое се темели целата економија на Бугарија, друга индустрија која носи толку пари немате!!! Германцката НЕК се откажа точно поради конкуренцијата од Француско-Романската нуклеарна централа која ќе се гради скоро, па затоа Белене никогаш нема да се изгради!!!
На здравје!
Можеби грешам за името сеа али то не е битно! Али вие сте на дното!Кажи кога треба да се смеjaм.... 3 и 4-ти са затворени :pos2: Втори опит - НЕК е 100% бугарска државна компаниja, коja е во склоп на БЕХ.
http://www.nek.bg/cgi
Мешаш баби и жаби.
Има и поголеми делови от производството на струja во бугарската икономика и това не е гравниот.
Многу брзаш и врз мали факти правиш големи заклучоци.
Собранието не решава ништо! Тоа ќе игра како ќе му засвират
ехехехехехехехеххе:pos2:Sega mojesh da odish da spiesh spokojno. Nie sme na danoto. Vie ste na nebeto. Mnogo kompleksi de4ko. Momentno Bulgaria e 25-30 godini predi vase! i spoko, samo ke stavat poveke.
Белене ќе има, но по цена пониска од пазарната. Затоа е целата игра. Зашто оваа централа е важна за Русија. Козлодуј ќе биде продолжен за уште 10 години.Да знаеш и дека цветаат, за некоја година ќе ви ја затворат нуклеарката Козлодуи, Белене нема да се изгради и ќе купувате вие бугарите струја од романската нуклеарна централа од Cernavodă Nuclear Power Plant која до 2015 година ќе изгради уште два реактора и ќе биде монопол на балканот.
На здравје!
Ќе видеме!Белене ќе има, но по цена пониска од пазарната. Затоа е целата игра. Зашто оваа централа е важна за Русија. Козлодуј ќе биде продолжен за уште 10 години.
Ќе видеме, не знам од кога руски економски интереси се штитат во ЕУ. :pos2:Белене ќе има, но по цена пониска од пазарната. Затоа е целата игра. Зашто оваа централа е важна за Русија. Козлодуј ќе биде продолжен за уште 10 години.
Многу си злоба, но болна глава сте вие.7-ми и 8-ми блок ќе мораат да ги градат пошто до 2013 година ќе треба да се затворат 3-ти и 4-ти блок, со што капацитетот ќе остане ист, е сега прашање е дали Европа ќе дозволи да се гради 7 и 8 блок, не спорам дека Бугарија нема струја за неа, туку дека нема да извезува, а тоа е најважното нешто врз кое се темели целата економија на Бугарија, друга индустрија која носи толку пари немате!!! Германцката НЕК се откажа точно поради конкуренцијата од Француско-Романската нуклеарна централа која ќе се гради скоро, па затоа Белене никогаш нема да се изгради!!!
На здравје!
:pop:Многу си злоба, но болна глава сте вие.
http://jambol.org/yambol/1361
http://www.stars.bg/bg-interesno/3679-yapontzi-shte-stroyat-golyam-zavod-za-slancheva-energiya-v-yambol
Продуктовата гама на Мегатекс вклјучва LED стени, екрани, спортни системи, дигитални часовници и термометри, както и дигитални транспортни системи. През 2010 г. фирмата достигна до 30 000 продажби на LED табла на б'лгарскија и международнија пазар.
http://www.technews.bg/article-20530.html
...
а со Белене ќе биде како со јужен поток - 2,5 милијарди долари на година