Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
На серачи мора со серка да им се врати. Не се разбираат од убави ароми.
Девојче, голем дел од луѓето ги боли кур за Македонија Гоце Даме Каракачанов...

Помири се со ова, прекини да свршаваш и олабави малце.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.704
Поени од реакции
8.722
Немало слободен термин за закажување ?
Глупави прашања заслужуваат глупав одоговор...

ДА
--- надополнето: Oct 15, 2011 6:54 PM ---
Девојче, голем дел од луѓето ги боли кур за Македонија Гоце Даме Каракачанов...

Помири се со ова, прекини да свршаваш и олабави малце.
Па тоа што голем дел од луѓето се предавници, јас ли сум виновна?
И демек, да ги разберам оти се предавници?
Да не треба да сочувствувам со нив што не си ја знаат историјата, што не си го знаат коренот?
Што мајка барале да бегаат од часови историја во средно?

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
Па тоа што голем дел од луѓето се предавници, јас ли сум виновна?
И демек, да ги разберам оти се предавници?
Да не треба да сочувствувам со нив што не си ја знаат историјата, што не си го знаат коренот?
Што мајка барале да бегаат од часови историја во средно?
Ги боли кур за тебе, историја, предавници, корења.... не замарај и помири се.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.967
Поени од реакции
83.300
Не знам на колкава возраст си, ама ко за џепарац можи и да се доволно;)
Абре какви двеста евра, бе нормални ли сте?
Можда е доволно за џепарац, не знам. Али сватете ја поентата бре еднаш:
Тој што те вработил за 200 евра месечно да работиш 8 саати, еве нека биде само работни денови, без екстра саати дневно и без сабота (а нигде нема така идеално да биде, или ќе работиш и сабота и недела или ќе имаш 8+ дневно, или све тоа заедно), е тој е сељак невиден без трунка човечка доблест. Не му работи бре!*
Не дека 200 не е доволно за џепарац, него многу бре даваш малку зимаш. Све док има такви, ќе има и газди кои нудат такви плати.

Мене ми е скроз јасно дека во источна Македонија има фабрики грчки, кај шо работат по 15 саати, жени у никакви услови, загушливо и све друго. А зимаат по 3-6000, кои понекад и не им се исплаќаат, а јадат ќутек од обезбедување, ако одат да ги бараат. Па умираат на работа од срцеви удари и слично.

Тоа е дел од тешкото срање, што ни го напраи власта која приватизираше, али пичка му мајчина, имајте малку достоинство барем, не им ги пуните џебовите на шабанине.

Од тука многу е смешно, ја сеа некого да терам у транзицијски прегратки на газда [инсерт шабан нејм], само за да не се пишел Бугарин, кога на сите ни е јасно дека тие луѓе не се чувствуваат како Бугари, без разлика што и да пишува на некој глуп документ. Он себе си се смета за Македонец, така се попишува и така ги воспитува потомците.

Еве ја не сум Македонец, не е ни жена ми, а така се попишуваме (и ќерка ми исто). Предавници сме на својот/своите народ/и?

* освен секако во крајна нужда

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.704
Поени од реакции
8.722
Ги боли кур за тебе, историја, предавници, корења.... не замарај.
Па затоа и се предавници, оти немаат поим од ништо, нит историја, нит култура, ништо, ништо.
Пример, Toecutter ќе ти објасни аргументирано зошто за него националноста е ,,замислен ентитет,,. И немам проблем да го почитувам неговото мислење.
Ама од некое сељачиште, што дрка на Полат Алемдар, рока Шабан Шаулич у ,,чичка новиот,, голф 3 од Бугарија, носи златен ланец преку тепихот и главна фаца е кога ќе збрчи у 3 сабајле у сред маало, ќе се начука како вол и ќе зборува дека ,,че иди у западот че се врати и че ебе све живо и диво,, ...
тоа не е човек бре, за да може Македонец да биде.
Тоа е штеточина.

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Па затоа и се предавници, оти немаат поим од ништо, нит историја, нит култура, ништо, ништо.
Пример, Toecutter ќе ти објасни аргументирано зошто за него националноста е ,,замислен ентитет,,. И немам проблем да го почитувам неговото мислење.
Ама од некое сељачиште, што дрка на Полат Алемдар, рока Шабан Шаулич у ,,чичка новиот,, голф 3 од Бугарија, носи златен ланец преку тепихот и главна фаца е кога ќе збрчи у 3 сабајле у сред маало, ќе се начука како вол и ќе зборува дека ,,че иди у западот че се врати и че ебе све живо и диво,, ...
Тоа е штеточина.
:pos: Јако објаснето... Ама тој истиот до пред некое време го правеше истото и со Југо на МК таблици, а тебе тогаш не ти сметаше...

Член од
27 септември 2011
Мислења
185
Поени од реакции
96
Тоа е штеточина.
Тоа е филмот:pos:

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
Тоа е штеточина.
Не е до тебе, толку ти сече... ти пишува психологија студираш. Отиди малце на психолог да се провериш. И онака ти е блиску.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Тоа е штеточина.
Ако си убава ко Бугарките ќе те земам за жена .договорено со македонски пасош

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Тоа е штеточина.
Haha ubavo kazano, ama stavi vo recenicata deka Golfot e od Slovenija ili Germanija uvezen na staro dobivas - tipicen novosozdaden i prosvetlen makedonski "patriot":P

Saban Saulic, kaj ti tekna:pos::cuc:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.704
Поени од реакции
8.722
Не е до тебе, толку ти сече... ти пишува психологија студираш. Отиди малце на психолог да се провериш. И онака ти е блиску.
И тоа што викаш, вистината те боли.
Извини, немав намера да ги повредам твоите ,,че идам у западот че донесам пари и че ебам све живо и диво,, чувства.
--- надополнето: Oct 15, 2011 7:05 PM ---
Ако си убава ко Бугарките ќе те земам за жена .договорено со македонски пасош
Не благодарам.
Убава сум како Македонките, и дефинитивно не личам на никаква пластична Бугарка.

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
И тоа што викаш, вистината те боли.
Извини, немав намера да ги повредам твоите ,,че идам у западот че донесам пари и че ебам све живо и диво,, чувства.
Не ме знаеш мене а и не ги знаеш илјадниците луѓе што земаат бугарски пасоши.

Само тропаш на празно и контраш.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.704
Поени од реакции
8.722
:pos: Јако објаснето... Ама тој истиот до пред некое време го правеше истото и со Југо на МК таблици, а тебе тогаш не ти сметаше...
И тогаш ми сметаше, ама тогаш мене штета не ми правеше, си живееше сам во својата мизерија од живот.
Арно ама, еден ден реши башка да ми ја загрозува иднината, и тоа не за реални потреби, па тогаш ми засмета.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom