Да, ако немаш поднесено документи подобро ти е во Битола во конзулатот или во Скопје во амасадата, ќе се јавеш прво во Скопје и ќе си закажеш па ќе ти кажат каде да одиш инаку, јас бев на интервју пред 20тина дена во Битола кај конзулатот исто, и јас директно одев на вториот чекор бидејќи мајка ми и татко ми веќе имаат бугарски пасош 4 години години, само ќе треба каде што имаат твоите дома постојана адреса пишано од таа општина да извадат документ дека имаат постојана адреса на живеење во Бугарија веќе и директно одиш на интервју и после 6-7 месеци ќе чекаш да ти излезе број и да си пратиш дали си добил државјанство прво....Еден пријател ми посочи број од бугарски конзулат во Битола...вика таму да се јавам можам да закажам за интервју за пасош. Дали некој воопшто има поддадено во Македонија во бугарска амбасада, и дали тајмингот е ист како во Софија?
Друга работа, ако треба во Бугарија да ваѓам дали треба да барам некој посредник (претпоставувам има на форумов такви) и колку пари би ме коштало сето тоа?
Потекло имам, моите имаат пасоши од пред 10тина години и во тој праисходот кога го пополнувале ги запишале цела фамилија бугари, вероватно е заверено тоа некаде
I JAS ISTO JUNI BEV 2012 GOD EVE GOLGOTA STRESOVI ,ZAEBANCI VEKE CEKAM DVE GODINI STO DA KAZAM SO DUSA CEKAM DA IMAM POZITIVEN ODGOVOR.aMA NEMA KAJ VLEZGOA OVIE TALIBANCIVE MAME EBAVAATKoga bese na intervju,kolku vreme pomina od togas? Jas bev juni 2012.
zAVISI KAKOV DOKUMENT AKO SI PODNEL DOKUMENT OD DEDOTI BABATI NEKAKVA DIPLOMA MOE MISLENE E DEKA BI BIL VO PREDNOST SEKAKO LOGICNO RAZMISLUVANE.POZDRAV DRUZEА дали доколку тие што веќе поднеле дополнителни документи-бугарски имаат некаква предност т.е. дали
побрзо би го добиле или тоа нема некое големо значење
Koe brojce si druze? da ne si i ti nekade izmeguI JAS ISTO JUNI BEV 2012 GOD EVE GOLGOTA STRESOVI ,ZAEBANCI VEKE CEKAM DVE GODINI STO DA KAZAM SO DUSA CEKAM DA IMAM POZITIVEN ODGOVOR.aMA NEMA KAJ VLEZGOA OVIE TALIBANCIVE MAME EBAVAAT
I JAS ISTO JUNI BEV 2012 GOD EVE GOLGOTA STRESOVI ,ZAEBANCI VEKE CEKAM DVE GODINI STO DA KAZAM SO DUSA CEKAM DA IMAM POZITIVEN ODGOVOR.aMA NEMA KAJ VLEZGOA OVIE TALIBANCIVE MAME EBAVAAT
DA tuka nekade sumKoe brojce si druze? da ne si i ti nekade izmegu
6000 - 7000
Cekaj malku si dal diplomi ,sveditelstva od dedoti i babati BUGARSKI TAKA SO BUGARSKI PECAT i seuste nemas odobreno.Vraten si na dopolnitelna proverka.Marlon 76 ke moze da go dobijam tvojot odgovor.Да испратив венчаница од прабаба и прадедо,дипломи,свидетелства а интервјуто го поминав
ноември 2012
Ti si eden od retkite sto imaat odneseno takvi dokumenti jas nemam takvi dokumenti da odnesam kako i mnogumina kako mene .Mislam deka ke bides vo red prijatele.No sega nema vrska zatoa sto kazaa veke deka nema da imame problemi za MAKEDONCI PRAVOSLAVNI XRISTIJANI.Кога бев на интервју не ги бараа тие документи.Бројчето ми излезе на 3 Февруар 2014 побарав во старата
куќа и најдов повеќе документи од Бугарска егзархија.Испратени се пред околу 10дена.Засега немам
ништо добиено.
Kade kazaa deka nema da ima problemi za pravoslavni makedonciTi si eden od retkite sto imaat odneseno takvi dokumenti jas nemam takvi dokumenti da odnesam kako i mnogumina kako mene .Mislam deka ke bides vo red prijatele.No sega nema vrska zatoa sto kazaa veke deka nema da imame problemi za MAKEDONCI PRAVOSLAVNI XRISTIJANI.
и јас бев во јуни "12[DOUBLEPOST=1393938706][/DOUBLEPOST]Koga bese na intervju,kolku vreme pomina od togas? Jas bev juni 2012.
и јас сум мегу нив.Koe brojce si druze? da ne si i ti nekade izmegu
6000 - 7000
Кога ке го пишеш бројчето за барање на страната што ти стои ?DA tuka nekade sum