Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Како ние младите од ова село да добиеме бугарски пасош ?

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
Еден пријател ми посочи број од бугарски конзулат во Битола...вика таму да се јавам можам да закажам за интервју за пасош. Дали некој воопшто има поддадено во Македонија во бугарска амбасада, и дали тајмингот е ист како во Софија?
Друга работа, ако треба во Бугарија да ваѓам дали треба да барам некој посредник (претпоставувам има на форумов такви) и колку пари би ме коштало сето тоа?
Потекло имам, моите имаат пасоши од пред 10тина години и во тој праисходот кога го пополнувале ги запишале цела фамилија бугари, вероватно е заверено тоа некаде:D
Да, ако немаш поднесено документи подобро ти е во Битола во конзулатот или во Скопје во амасадата, ќе се јавеш прво во Скопје и ќе си закажеш па ќе ти кажат каде да одиш инаку, јас бев на интервју пред 20тина дена во Битола кај конзулатот исто, и јас директно одев на вториот чекор бидејќи мајка ми и татко ми веќе имаат бугарски пасош 4 години години, само ќе треба каде што имаат твоите дома постојана адреса пишано од таа општина да извадат документ дека имаат постојана адреса на живеење во Бугарија веќе и директно одиш на интервју и после 6-7 месеци ќе чекаш да ти излезе број и да си пратиш дали си добил државјанство прво....

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
А дали доколку тие што веќе поднеле дополнителни документи-бугарски имаат некаква предност т.е. дали
побрзо би го добиле или тоа нема некое големо значење

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
А дали доколку тие што веќе поднеле дополнителни документи-бугарски имаат некаква предност т.е. дали
побрзо би го добиле или тоа нема некое големо значење
zAVISI KAKOV DOKUMENT AKO SI PODNEL DOKUMENT OD DEDOTI BABATI NEKAKVA DIPLOMA MOE MISLENE E DEKA BI BIL VO PREDNOST SEKAKO LOGICNO RAZMISLUVANE.POZDRAV DRUZE

Член од
4 април 2008
Мислења
25
Поени од реакции
5
I JAS ISTO JUNI BEV 2012 GOD EVE GOLGOTA STRESOVI ,ZAEBANCI VEKE CEKAM DVE GODINI STO DA KAZAM SO DUSA CEKAM DA IMAM POZITIVEN ODGOVOR.aMA NEMA KAJ VLEZGOA OVIE TALIBANCIVE MAME EBAVAAT

Вие сте од оние вратените за преразгледување на документи :)

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Да испратив венчаница од прабаба и прадедо,дипломи,свидетелства а интервјуто го поминав
ноември 2012

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Да испратив венчаница од прабаба и прадедо,дипломи,свидетелства а интервјуто го поминав
ноември 2012
Cekaj malku si dal diplomi ,sveditelstva od dedoti i babati BUGARSKI TAKA SO BUGARSKI PECAT i seuste nemas odobreno.Vraten si na dopolnitelna proverka.Marlon 76 ke moze da go dobijam tvojot odgovor.

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Кога бев на интервју не ги бараа тие документи.Бројчето ми излезе на 3 Февруар 2014 побарав во старата
куќа и најдов повеќе документи од Бугарска егзархија.Испратени се пред околу 10дена.Засега немам
ништо добиено.

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Кога бев на интервју не ги бараа тие документи.Бројчето ми излезе на 3 Февруар 2014 побарав во старата
куќа и најдов повеќе документи од Бугарска егзархија.Испратени се пред околу 10дена.Засега немам
ништо добиено.
Ti si eden od retkite sto imaat odneseno takvi dokumenti jas nemam takvi dokumenti da odnesam kako i mnogumina kako mene .Mislam deka ke bides vo red prijatele.No sega nema vrska zatoa sto kazaa veke deka nema da imame problemi za MAKEDONCI PRAVOSLAVNI XRISTIJANI.

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Ti si eden od retkite sto imaat odneseno takvi dokumenti jas nemam takvi dokumenti da odnesam kako i mnogumina kako mene .Mislam deka ke bides vo red prijatele.No sega nema vrska zatoa sto kazaa veke deka nema da imame problemi za MAKEDONCI PRAVOSLAVNI XRISTIJANI.
Kade kazaa deka nema da ima problemi za pravoslavni makedonci

Sent from using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Koga bese na intervju,kolku vreme pomina od togas? Jas bev juni 2012.
и јас бев во јуни "12[DOUBLEPOST=1393938706][/DOUBLEPOST]
Koe brojce si druze?:) da ne si i ti nekade izmegu
6000 - 7000:)
и јас сум мегу нив.
ама однесов дополнителен док. и. сега ми стои ...
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.
Ама стои вака 1.5 месец без резултат[DOUBLEPOST=1393939434][/DOUBLEPOST]
Кога ке го пишеш бројчето за барање на страната што ти стои ?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom