Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
А ако земи бугарски пасош за десетгодишнина ќе добие ѕиден часовник.
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 22:35 ---
Што ти е поентава?Дека ако земат бугарски пасош никогаш гладни и жедни нема да бидат?Па ако е така зошто милјон бугари ја напуштиле бугарија и отишле на запад?Со тој пасош можеш само замена за тоалетна хартија да го користиш.На бугарите и романците на запад им даваат 50% помала плата од реалната.
Со +1 пасош кој вреди повеќе од Македонскиот верувај дека тешко да останеш гладен. Со тој ист пасош си рамноправен жител на европска унија. 50% од реалната плата е 2000% поглема од тукашнава Македонска плата.
На времето Југословенскиот пасош беше на цена и сите се тепаа да го имаат, зошто за да станат југословени или да им се подобри животот?

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Дали има врска Охридско Езеро, Матка, Кокино, пештерите Врело и слично со твојата егзистенција? Ако има ок, но ако нема гладен стомак ќе му кркорат цревата и нема да мисли на никаков тип на патриотизам ни за Букефал ни за Бугарија што има море и голема црква во сред Софија. Едноставно ќе бара подобра егзистенција.:)

Се што сакав да ти кажам, ти кажаа и подолу, да не се повторуваме. Главната поента ми беше дека никогаш нема да се понижам од нив да барам пасош.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Се што сакав да ти кажам, ти кажаа и подолу, да не се повторуваме. Главната поента ми беше дека никогаш нема да се понижам од нив да барам пасош.
Така размислуваш сега можеби другачие би размислувал ако имаш деца којшто треба да ги нараниш и ако се наоѓаш во безизлезна ситуација(не дај боже) ..
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 15:15 ---
А ако земи бугарски пасош за десетгодишнина ќе добие ѕиден часовник.
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 22:35 ---
Што ти е поентава?Дека ако земат бугарски пасош никогаш гладни и жедни нема да бидат?Па ако е така зошто милјон бугари ја напуштиле бугарија и отишле на запад?Со тој пасош можеш само замена за тоалетна хартија да го користиш.На бугарите и романците на запад им даваат 50% помала плата од реалната.
Сигурна си ? а тоа што можеш легално да работиш насекаде во Европа ? а мислам дека и САД ? o_O мислиш дека има улога или не

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Така размислуваш сега можеби другачие би размислувал ако имаш деца којшто треба да ги нараниш и ако се наоѓаш во безизлезна ситуација(не дај боже) ..

Додека дојде до тоа јас да имам деца, ќе си обезбедам иднина. Е сеа како што ти наведуваш со недајбоже е друга ситуација. Не можам да знам што ќе направам тогаш ама знам дека НИКОГАШ, во НИЕДНА СИТУАЦИЈА нема да земам бугарски пасош.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Додека дојде до тоа јас да имам деца, ќе си обезбедам иднина. Е сеа како што ти наведуваш со недајбоже е друга ситуација. Не можам да знам што ќе направам тогаш ама знам дека НИКОГАШ, во НИЕДНА СИТУАЦИЈА нема да земам бугарски пасош.
Ти имаш некој си силни чувства (оправдано неоправдано немам намера да дискутирам) ретко кој има такви чувства повекето сакаат да живеат живот во кој ќе можат да си дозволат и да не крпат крај со крај одвај

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Бугарски не вадам,ама романски би..зашто бугарски дека најблиску ни се?..па ене ја и Романија не е далеку,а и Дракула може ќе го видите..

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Ти имаш некој си силни чувства (оправдано неоправдано немам намера да дискутирам) ретко кој има такви чувства повекето сакаат да живеат живот во кој ќе можат да си дозволат и да не крпат крај со крај одвај
Ама зошто мора секогаш да размислувате за најтешкото дека ќе ви се случи овде? Демек бугарите дека се у ЕУ добија нешто повеќе? Да, курвите можеа да се ебаваат низ Европа полесно.

А не сум некој патриот, споменав погоре, си ја сакам земјата ама не и државата ама бугари органски не можам да поднесам. Чест на исклучоци.

K

King_Stone

Гостин
Бугарски не вадам,ама романски би..зашто бугарски дека најблиску ни се?..па ене ја и Романија не е далеку,а и Дракула може ќе го видите..
A da ti ponudat srpski,vednas bi prifatil,bolni ste za YU,jas srbite ne mozam da gi podnesam,site sranja oni gi napravija,i seuste gi pravat,ama ne za dolgo
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 17:40 ---
Се извинувам за латиницата,така сум навикнат,повеќе ми лежи

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 17:27 ---

A da ti ponudat srpski,vednas bi prifatil,bolni ste za YU,jas srbite ne mozam da gi podnesam,site sranja oni gi napravija,i seuste gi pravat,ama ne za dolgo
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 17:40 ---
Се извинувам за латиницата,така сум навикнат,повеќе ми лежи
Ич тебе таквото да не те боли,ја освен македонски немам друг,а ти после нова година ќе бидеш благодадежден блгарин..кај и да е виза ќе ти воведеме за МК,па ќе плачеш на граница да те пуштат.

K

King_Stone

Гостин
Ич тебе таквото да не те боли,ја освен македонски немам друг,а ти после нова година ќе бидеш благодадежден блгарин..кај и да е виза ќе ти воведеме за МК,па ќе плачеш на граница да те пуштат.
Јас ништо добро не сум видел од оваа држава,човек работа не може да добие од рамковни,и од партиски слуги.Јас го вадам пасошот за бел свет,а не за тука
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 17:59 ---
Радувај се ако не се врати визниот режим за оваа држава,ти си тој кој ке не може да мрдне,од тука

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Ама зошто мора секогаш да размислувате за најтешкото дека ќе ви се случи овде? Демек бугарите дека се у ЕУ добија нешто повеќе? Да, курвите можеа да се ебаваат низ Европа полесно.

А не сум некој патриот, споменав погоре, си ја сакам земјата ама не и државата ама бугари органски не можам да поднесам. Чест на исклучоци.
Нивните Странски инвестиции се бројат во милјарди нашите се оклу 200 милиони ете тоа нека биде како репер друго со нашиот пасош сем у државава на др место немаш дозвола за работење со бугарскиот имаш во ЕУ и мислам дека во САД
обично вадат бугарски пошо е полесно :) znae[ kako ide тоа се повикуваш на корените бла бла бла

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom