Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Не ми се јасни луѓево што плаќаат за да бидат татари. Нека скапам у бедотија и сиромаштија ама нема да му дозволам на татарот да ме натера да кажам аз сам блгарин и/или две држави, един народ.

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
makedonija e raj za ziveenje koj nemrazi cir damu izleze aza gestapo toj nebil kriminalec toa bilo vojna rabotel po naredba na HITLER potrosen matrijal etoa
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 10:41 ---
Gospod go isprati Hitler vie nego poslusavte sega terpete dodeka dojde drugiot

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Не ми се јасни луѓево што плаќаат за да бидат татари. Нека скапам у бедотија и сиромаштија ама нема да му дозволам на татарот да ме натера да кажам аз сам блгарин и/или две држави, един народ.
И да не му дозволуваш, прав патриот! Можеби за 60 години јублеј ќе ти дадат часовник како благодарница.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
И да не му дозволуваш, прав патриот! Можеби за 60 години јублеј ќе ти дадат часовник како благодарница.
А што е толку лошо да си ја сакаш земјата? Уреду е да не си ја сакаш државата, како и јас што не ја сакам ама ова, не ми е јасно. И не ми е потребна никаква благодарница. Треба да бидеш горд на тоа што си. Освен ако си американец или бугар.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
А што е толку лошо да си ја сакаш земјата? Уреду е да не си ја сакаш државата, како и јас што не ја сакам ама ова, не ми е јасно. И не ми е потребна никаква благодарница. Треба да бидеш горд на тоа што си. Освен ако си американец или бугар.
Дали некој ти кажа да не се гордееш? Само мислам дека доколку отидеш во било која западна европска држава дури и на излет, малку и ќе ти биде срам да кажеш кој си и од каде си.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Дали некој ти кажа да не се гордееш? Само мислам дека доколку отидеш во било која западна европска држава дури и на излет, малку и ќе ти биде срам да кажеш кој си и од каде си.
Да, ќе ми биде срам да кажам дека сум од државата која дозволи да бидам малцинство у своја држава. Ама нема да се срамам да кажам дека сум од земјата каде што е Охридско Езеро, Матка, Кокино, пештерите Врело и слично :) Значи има разлика од патриотизам до патриотизам :) А бугарите, ни го ебаваат и тој што треба и тој што не треба.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Да, ќе ми биде срам да кажам дека сум од државата која дозволи да бидам малцинство у своја држава. Ама нема да се срамам да кажам дека сум од земјата каде што е Охридско Езеро, Матка, Кокино, пештерите Врело и слично :) Значи има разлика од патриотизам до патриотизам :) А бугарите, ни го ебаваат и тој што треба и тој што не треба.
Дали има врска Охридско Езеро, Матка, Кокино, пештерите Врело и слично со твојата егзистенција? Ако има ок, но ако нема гладен стомак ќе му кркорат цревата и нема да мисли на никаков тип на патриотизам ни за Букефал ни за Бугарија што има море и голема црква во сред Софија. Едноставно ќе бара подобра егзистенција.:)

V

viktora

Гостин
А ако земи бугарски пасош за десетгодишнина ќе добие ѕиден часовник.
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 22:35 ---
Дали има врска Охридско Езеро, Матка, Кокино, пештерите Врело и слично со твојата егзистенција? Ако има ок, но ако нема гладен стомак ќе му кркорат цревата и нема да мисли на никаков тип на патриотизам ни за Букефал ни за Бугарија што има море и голема црква во сред Софија. Едноставно ќе бара подобра егзистенција.
Што ти е поентава?Дека ако земат бугарски пасош никогаш гладни и жедни нема да бидат?Па ако е така зошто милјон бугари ја напуштиле бугарија и отишле на запад?Со тој пасош можеш само замена за тоалетна хартија да го користиш.На бугарите и романците на запад им даваат 50% помала плата од реалната.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom