Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.491
Поени од реакции
1.872
Колкав народ од Македониjа jа користи таа можност што доделувањето на бугарско државjанство е на некоj начин мошне хуманитарен акт. Вие треба да сте му заблагодарни на источниот сосед. Како ќе егзистираа голем дел од тие среќници доколку Бугариjа не гледаше во Македонците своj народ коj бара помош? Така да кажете "Благодарам" и замолчите.
Да де ги гледате македонците како бугари, т.е. за вас не постојат македонци. И не ми треси глупости хуманитарен акт затоа што издавате пасош со зли намери и политички цели а тоа е асимилиција на што поголем број македонци и прикажување на истите како бугари.

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Нема асимилациjа, ова е доброволно одземуванjе на БГ пасоши. Никоj не кара некого со сила или притисок да станува Бугарин, па даже се и подпишува дека е Бугарин до 3-то колено :cuc: Ние имаме политика и интереси и си ги гониме.
Срдете се на Скопиjе, не на Софиjа!!!

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
паметно размислување,нема поента да те опцујам иако сакам коа вие вашата работа си ја правите како што треба.
Колку и да нејќеме да признаеме ние одиме се надоле додека во бугарија иако споро барем мрдаат понапред..Нормално дека ќе има апликации за бугарски пасоши,е сеа како ќе ги користи бугарија тоа незнам.
Моите познаници сум сигурен дека се чуствуваат како Македонци,али не се чудете доколку некој го користи како во случајот со Спаска.Државата си е крива за тоа,што си посеал тоа и ќе добиеш.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Да де ги гледате македонците како бугари, т.е. за вас не постојат македонци. И не ми треси глупости хуманитарен акт затоа што издавате пасош со зли намери и политички цели а тоа е асимилиција на што поголем број македонци и прикажување на истите како бугари.
Доколку во калкулациите влегуват и нивните колонии и балкански соjузници, бореjќи се против Франциjа и Англиjа, тогаш испаѓа дека Бугарите во воjна биле против еден добар дел од тогашниот свет заради своите интереси во Македониjа. Два пати. Дали мислиш дека тоj народ денес ќе пропушти да ги искористи можностите што ги има стекнато?

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
И преди 15 години зашто го зема?
За да се преселам полесно во странство сега веќе не ми треба ама ме мрзи да покренувам процедура за отпис од државјанство а мислам дека се и плаќа. Додуше најверојатно тоа и наскоро ќе морам бидејќи неможам да имам тројнодржавјанство.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Бугарите имат пристап до еврофондови со кои се градат мостови, метро системи, патишта, се реновират железнички/автобуски станици, стадиони, паркови, пристаништа, школи и се купува опрема, се дотеруват фабрики со нови машини, се отварат фарми за да напредува земjоделството и се добиват субсидии, се копат археолошки локалитети кои се претворуват во туристички атракции, се промовират истите на надворешните пазари и Бугариjа без прекин привлекува секоjа година поголем броj странци на одмор, се подобрува градската средина на сите можни начини, се добиват нови квалификации бесплатно, се влегува полесно во наjдобрите универзитети низ Европа. Со пари од ЕУ. Тоа се работи за кои твоата земjа таква каква што е може само да сања. Бугарите подготвуват проекти за да добиват за нив пари. А ти седиш, го држиш во рака, и се пениш на форуми како некое бесно куче краставо. Затоа немоj да се чудиш зошто jагмата за бугарските пасоши продолжува. За време на идниот период 2014-2020 Бугариjа ептен ќе се укапира. Стабилна земjа коjа нуди предности, без рамковни договори, ама со пристап до милиjарди евра...
Какви смешки изнапиша ни ти не си свесен. И кога се разбуди јорганот ти паднал?
Па така розево ако беше ко што си нашкрабал немаше да пребегаат 1 милион бугари низ Европа море продадена душо.Ем овие нашиве што зимаат пасоши не ги зимаат за да одат у БГ туку подалеку од овој мочан балкан.
Бугарија ти е ко Македонија,се инвестира само во главниот град и туристичките места.Сите други градови останале у комунизмот а давачките им се европски.
Ако болдот се однесуваше на мене,си се заебал гадно.Седам да,го држам у рака пак да,и листам слики од одмор у БГ и од бугарките кои прошле низ овие раце и тоа у рака шо го држам
и се смешкам задоволно.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.491
Поени од реакции
1.872
Нема асимилациjа, ова е доброволно одземуванjе на БГ пасоши. Никоj не кара некого со сила или притисок да станува Бугарин, па даже се и подпишува дека е Бугарин до 3-то колено :cuc: Ние имаме политика и интереси и си ги гониме.
За ова си цо право .Издавањето пасоши е дел од политиката,истата онаа од 19 век.

Целта ви е со издавање пасоши на да си зголемите вештачки наталитетот.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Lusername13, Полска од коjа година е ЕУ-членка и пак колку народ е избеган од таму до сега. Врие од нив во UK, DE, USA, CA. Зарем Бугариjа е некаков исклучок да се има емиграциjа кон западните земjи. Од тие броjки што ги спомнуваш 300 000 Турци истерани од Бугариjа за време на Возродителниот процес намерно ги забораваш? Ако, дозволено е на човек кога му е тешко да се теши.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
За да се преселам полесно во странство сега веќе не ми треба ама ме мрзи да покренувам процедура за отпис од државјанство а мислам дека се и плаќа. Додуше најверојатно тоа и наскоро ќе морам бидејќи неможам да имам тројнодржавјанство.
:pos: Визичка вака бара ли? Море,зашто се пробаш да лажеш како дете. Преди 15 години Бугариja имаше визен режим за цела Европа.
--- надополнето: 13 септември 2012 во 00:33 ---
Наполно спротивното. Постоjaт! Да припамтам смислата и само зборовите на един от водачите на ВМРО за да разбереш дека постоjaт.
Ако некоj ми рече дека не сум македонец, ке му отрежам jaзикот, ако некоj ми рече,дека не сум бугарин ке му отрежам главата.
Тоа е состоjбата и денес.

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Бугарите имат пристап до еврофондови со кои се градат мостови, метро системи, патишта, се реновират железнички/автобуски станици, стадиони, паркови, пристаништа, школи и се купува опрема, се дотеруват фабрики со нови машини, се отварат фарми за да напредува земjоделството и се добиват субсидии, се копат археолошки локалитети кои се претворуват во туристички атракции, се промовират истите на надворешните пазари и Бугариjа без прекин привлекува секоjа година поголем броj странци на одмор, се подобрува градската средина на сите можни начини, се добиват нови квалификации бесплатно, се влегува полесно во наjдобрите универзитети низ Европа. Со пари од ЕУ. Тоа се работи за кои твоата земjа таква каква што е може само да сања. Бугарите подготвуват проекти за да добиват за нив пари. А ти седиш, го држиш во рака, и се пениш на форуми како некое бесно куче краставо. Затоа немоj да се чудиш зошто jагмата за бугарските пасоши продолжува. За време на идниот период 2014-2020 Бугариjа ептен ќе се укапира. Стабилна земjа коjа нуди предности, без рамковни договори, ама со пристап до милиjарди евра...
Значи во Бугарија тече мед и млеко така? Свесен ли си што им се деси кога влегоа во ЕУ? Кучиња од улици собираа и ги јадеја, европски стандарди со балкански плати не иде. Европа не е ништо освен една замаскирана и декорирана празна и смрдлива кутија. Тоа што веруваш во бајки е друга работа а таа "стабилна земја" на која толку многу и се восхитуваш не само што го негира Македонското постоење туку сака да направи истото да не постои и да го сотре сосе култура и сосе се. Попрво ќе скапувам во Македонија како Македонец отколку во бугарија како продаден идиот лажејќи се себеси дека така е подобро и дека мојот живот е подобар. Баш поради тие "патриоти" со бугарски пасоши ќе не сотрат. Besides, кога ќе дојде време за враќање на долгот бугарија нема да им опрости на бугарските државјани во Македонија meaning истите "патриотите" ќе го плаќаат бугарскиот долг.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.491
Поени од реакции
1.872
[q
Наполно спротивното. Постоjaт! Да припамтам смислата и само зборовите на един от водачите на ВМРО за да разбереш дека постоjaт.

Тоа е состоjбата и денес.[/quote]

Значи со ова го потврдуваш она што го реков погоре а тоа е дека со паметот уште живеете во 19 век.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
135
поке од така :)

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Значи во Бугарија тече мед и млеко така? Свесен ли си што им се деси кога влегоа во ЕУ?
Какво мед и млеко бе копук. Реков jас што мислам и какви се реалните предности на членство во ЕУ. И ти теши се ти со баjки кои немат врска со животот. Изгледа од очаj спремни сте на секакви глупости да верувате за лажно да ви биде подобро божемски на душичките. Jас за разлика од тебе на терен имам можност да ги следам состоjбите секоj ден. И со криза ЕУ е подобро место за живеење во споредба со 90% од било каде во светот. Поjма немаш ти што е establishment граден 6 децении.

Сите сте вознемирени од пасоши море! Зарем повеќемилениумскиот идентитет од лозата на Клеопатра не е доволна заштита од такви упади? :icon_lol:

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Lusername13, Полска од коjа година е ЕУ-членка и пак колку народ е избеган од таму до сега. Врие од нив во UK, DE, USA, CA. Зарем Бугариjа е некаков исклучок да се има емиграциjа кон западните земjи. Од тие броjки што ги спомнуваш 300 000 Турци истерани од Бугариjа за време на Возродителниот процес намерно ги забораваш? Ако, дозволено е на човек кога му е тешко да се теши.
Ти си момак таков лузер како и сите татари со испрани мозоци и што и да ти пишат или каже било кој,пак си вртите вода на ваша воденица.Незнам зашто воопшто губам време у празни муабети со продадени души.
Ај сеа оди копај кашкавал и доста пишуваше глупости.

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Какво мед и млеко бе копук. Реков jас што мислам и какви се реалните предности на членство во ЕУ. И ти теши се ти со баjки кои немат врска со животот. Изгледа од очаj спремни сте на секакви глупости да верувате за лажно да ви биде подобро божемски на душичките. Jас за разлика од тебе на терен имам можност да ги следам состоjбите секоj ден. И со криза ЕУ е подобро место за живеење во споредба со 90% од било каде во светот. Поjма немаш ти што е establishment граден 6 децении.

Сите сте вознемирени од пасоши море! Зарем повеќемилениумскиот идентитет од лозата на Клеопатра не е доволна заштита од такви упади? :icon_lol:
Не знам ти што гледаш секој ден, ама знам што не гледаш. Иначе да ме вознемирува бугарскиот пасош бидејќи на овците им течат лиги за "боље живот" а идентитетот со кој не се запознаени исчезнува, останува заборавен и продаден. Токму ваквите ставови ќе не уништат, и не навредувај бидејќи јас во нитуеден момент не го направив тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom