Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Отиди во амбасадата и провери дали не е вистина тоа што го пишав.
врати некоја страна наназад и ќе ти стане нешто појасно,каде јас живеам,од каде сега ти пишувам...
иначе 100% ма што 109% ти верувам!!!

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
врати некоја страна наназад и ќе ти стане нешто појасно,каде јас живеам,од каде сега ти пишувам...
иначе 100% ма што 109% ти верувам!!!
Тогаш живеј си го животот, да ти било убаво не би бил надвор да живееш.Би седел тука и би те опијанувал погледот кон Аце на коњ качен. Остави ги другите да се спасат колку можат.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Се извинувам, не ми е јасно цитирањето, ме интересира ако може објаснување што значи ова.

Благодарам.
интернет-фраза, значи отприлика “со ова се е кажано“ или “крај на дискусијата“

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Парите за спомениците се земени огромни кредити со огромни провизии. Кога ќе дојде денот да се враќаат тие пари само кажи каде ќе бидеш, можеби во некоја колиба кумановско за да те потсетам на кредитите која Македонија се задолжи за да изгради споменици. А за враќање, нема проблем све че то народ позлатити.... Па ќе станеме нова задолжена Грчка уште невлезени во ЕУ.
Мисли си така,ја немислам. Него спомни нешто и за приватизацијата, за икс фабрики кои пропаднаа,муда ми на страну веќе за тие споменици од уста не ги вадите, а што разграбаа златни фирми и ги испокрадоа сите заборавивте на тоа..

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Добро не заработувај, иди секој ден клањај му се на коњот на аце може ќе ти пушти троа паричка....
Како прво костурче не спомнав коњ, или кобила на ангелејца. Како второ, задоволен сум што заработувам, некои и не заработуваат ни толку благодарение на Бане, Љубчо, Коле....и редица други. Ич не ми е гајле кој градел кој туркал. Чим си експерт за странство, ќе те замолам да дојдиш Прилеп и да одржиш предавање пред 600 вработени, дека не треба да работат тука, дека треба сите да појдат Германија, и патем да се нацртаат кај Ганчо од Софија и да тврдат дека се бугари, дека прадедо им бил бугарин и такви ми ти работи. па да видам како ќе си поминиш
Ќе видиш кога ќе се ожениш и кога ќе треба да имаш деца дали 10.000 ќе ти се доста. Па за пелени толку ќе треба да даваш месечно.
Знам, тој муабет ми го имаат зборувано.
И јас до пред некоја година живеев во тој розев свет дека љубовта е важна и ако си среќен духовно не ти требаат пари, ама сепак да не се лажеме. Ми градат онаму секакви споменици во спомен на кој им прдне а деца молат да им се донираат пари, имале уште 10 дена да преживеат. Тури им пепелта на сите.
граделе, не граделе, си си наполнаа ко танкери. Тури им пепел, одамна им турив...
нешо шо сум го повторил одамна е дека: Националност не продавам за пари. Единствен начин да имам втор пасош би било да сум роден на територија на Бугарија. Не сум роден на нивна територија, значи немам право на тој пасош. Погоре беше спомнат пример со американски пасош, ама темава е бугарски пасош. и мојот одовор бил, е, и ќе биде НЕ. А за тоа дека со градење споменици (мојот став е во таа тема искажан) можат да спасат човечки животи, тоа да.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Мисли си така,ја немислам. Него спомни нешто и за приватизацијата, за икс фабрики кои пропаднаа,муда ми на страну веќе за тие споменици од уста не ги вадите, а што разграбаа златни фирми и ги испокрадоа сите заборавивте на тоа..
Зборам за сегашно време, не треба да се живее во историјата посебно во антиката пред Исус, богохулно е!
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 15:17 ---
Како прво костурче не спомнав коњ, или кобила на ангелејца. Како второ, задоволен сум што заработувам, некои и не заработуваат ни толку благодарение на Бане, Љубчо, Коле....и редица други.
Ако си задоволен терај што да ти кажам. Не знаеш ни сам колку ти се чисти градот од одење на печалба, немам јас што да објаснувам стомакот празен им објаснува.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Ако си задоволен терај што да ти кажам. Не знаеш ни сам колку ти се чисти градот од одење на печалба, немам јас што да објаснувам стомакот празен им објаснува.
извини....бугарофили на кило има. Дали си го гледал филмот Црно Семе? една реплика само: Ај потпиши дека си коњ кога не си
Никој не ја исклучува опцијата одење на работа во странсво (дури ни јас) но да се правам нешто што не сум...е тоа не

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
извини....бугарофили на кило има. Дали си го гледал филмот Црно Семе? една реплика само: Ај потпиши дека си коњ кога не си
Никој не ја исклучува опцијата одење на работа во странсво (дури ни јас) но да се правам нешто што не сум...е тоа не
Тогаш ќе ја имаш како неостварлива опција зошто македонскиот пасош ти се само фрлени пари, за никаде не важи повеќе од 3 месеци престој.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Тогаш ќе ја имаш како неостварлива опција зошто македонскиот пасош ти се само фрлени пари, за никаде не важи повеќе од 3 месеци престој.
опција ко опција....шо да прајш :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom