Бугарски паравоен поход во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.084
Поени од реакции
5.725
Aс не сам пребеган. Дедо ми е. Роден сам во Пиринска Македониа. Ас како 99% от лугето овде се декларираме како бугари. И ве почитувам како македонци. И ви симпатизирам на вас, а не на испрани српски мозаци. Има и вакви каи вас, нели? Не ви негирам. А вие кога ми викате "татар" ме негирате.
Многу пати е зборувано на кој начин Пиринците се присилувани да се декларираат како бугари..На сите ни е јасно тоа, и повеќе од јасно, само што ти негираш..

N

n/a

Гостин
Кога ќе се разберете ...
да ми се јавите.
Јас сместа една кафана ќе откупам и три дена само ќе пиеме.

Антагонизмот бугари-срби е толку голем,да не кажам вроден (посебно кај бугарите,затоа што во Србија искрено и не ги сметаат за некој голем проблем,навикнати се да ги победуваат по бојните полиња) што како што и сами можете да приметите таа нетрпеливост на бугарите (кон српското) се пренесува и кон македонците.

Жалниот дел е што и покрај тоа што од душата ги мразат,кон србите имаат некаков стравопочит,додека македонците не презираат,што кога и да сум пробал da си го објаснaм може да го направам само зимајќи го предвид фактот дека според нивната пропагандна историја (читај хистерија) ние сме одродени и неуки `браќа бугари` кои што и самите не знаат што се.И како такви... ние сме за презир.

И во вакви стартни услови...
на подлиот и лизгав терен на балканот преполн со сите можни белосветски агентури,ако успеете да направите и мал напредок од рововски вкопаните позиции... јас частам три дена кафана.

А пошто е неможно...
не губете време и стратешки позиции за тешката артилерија и:
Удри брате не жали гранати...
одкога ќе ги запалиме ќе броиме колку одродени браќа сме `сјебале` како колатерална штета...
ќе полиеме малку ракија за вечна покој на нивните напатени души
и дур сме пијани ќе си мечтаеме за тоа што можело се другчие да биде.
Пијана работа...
:toe:
Реалноста е сурова (обаче) :vozbud:
И бара конкретни чекори за да може да опстанеш.
Пали !!!
Пали !!!
Пали !!!

:vozbud::vozbud::vozbud:
:salut:
Here I come here I go...

Член од
30 јуни 2008
Мислења
127
Поени од реакции
0
Антагонизмот бугари-срби е толку голем,да не кажам вроден (посебно кај бугарите,затоа што во Србија искрено и не ги сметаат за некој голем проблем,навикнати се да ги победуваат по бојните полиња) што како што и сами можете да приметите таа нетрпеливост на бугарите (кон српското) се пренесува и кон македонците.

........кон србите имаат некаков стравопочит
... јас частам три дена кафана.
Зевсус, арно напишано, ама неверно. Говориме за србоманство и ова шо правиле србите во Македониjа. Повекето бугари не мразат србите. И ас сашто. Даже им симпатизират повеке отколко на словенци и хрвати. Западните делови на БГ от едно време гледат српска ТВ. Во војната со НАТО повеке симпатизирали на Србиа.
А за победи на боини полета да не говориме, оти и там не си во право.
Немаме и сравопочит. кам них. А не аресваме това шо са правили 70 години каи вас. Вие ако го аресовате - ваша работа.

И да кажам на Македонцки. Не само да чита форумо, а да се наиави. Сигурен сум дека си седи на работа или дома:vozbud:

N

n/a

Гостин
Зевсус, арно напишано, ама неверно. Говориме за србоманство и ова шо правиле србите во Македониjа. Повекето бугари не мразат србите. И ас сашто. Даже им симпатизират повеке отколко на словенци и хрвати. Западните делови на БГ от едно време гледат српска ТВ. Во војната со НАТО повеке симпатизирали на Србиа.
А за победи на боини полета да не говориме, оти и там не си во право.
Немаме и сравопочит. кам них. А не аресваме това шо са правили 70 години каи вас. Вие ако го аресовате - ваша работа.

И да кажам на Македонцки. Не само да чита форумо, а да се наиави. Сигурен сум дека си седи на работа или дома:vozbud:
A бе другарче...
само идиот човек може да почнува Јово-наново по 100-ти пат една иста работа за која што му е јасно дека нема шанси да ја заврши.
Или германец...хахахаха :tv: он не брои колку пати треба...
до крај на живот-до крај,нема лабаво,ќе си се занимава.
А јас и ти пошто не сме шваби...
и ни е јасно дека расправата нема да донесе арно...
најубаво да чуеме малку музика и да одмараме со по некоја ракија у рака,пошто џабе нервоза само:
http://uk.youtube.com/watch?v=fIsmjZCcfck&feature=related
Не дека нејќум...
ама тешко оправија на балканов воопшто.
:toe::smir:
Ај живели !

N

n/a

Гостин
Тврда глава е таа бе џош...
тргнаа вчера вечер за Охрид.
И Охриѓани исто чекаат.
(ова најсериозно,без многу-многу муабет).
Ако тоа е наредното прашање...
(зошто јас си седам на работа)
-имав зацртани проекти уште пред да се најават ова `вашиве` хммм... `патриоти`.
-а и немам више многу ќеиф да се мотам по планина како гладна мечка на +40c
И искрено не верувам дека некој многу-многу ќе дојде.
Дома сме си...
кај ќе бегаат на мајка им гаќите...
у Дојран на 19-ти сакале-нејќеле мора да дојдат.
(штабот на ген.Вазов... ејгидииии)
Таму е журката. :helou:

Член од
19 јуни 2008
Мислења
48
Поени од реакции
2
Многу пати е зборувано на кој начин Пиринците се присилувани да се декларираат како бугари..На сите ни е јасно тоа, и повеќе од јасно, само што ти негираш..
Абре момче, ти изгледа имаш некоја патолошка доминанта во главата.
Натрапливи мисли имаш нај-малкото.
Не можа ли да разбереш, дека нас во Пиринот ни насилуваа да се пишуваме македонци,
а не обратното, како велиш ти.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
127
Поени од реакции
0
најубаво да чуеме малку музика и да одмараме со по некоја ракија у рака,пошто џабе нервоза само
:toe::smir:
Ај живели !
Toва е здрав муабет. Се согласувам веднаш. А ако пробаш лозова ракиja на Илиja, мале.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
127
Поени од реакции
0
Абре момче, ти изгледа имаш некоја патолошка доминанта во главата.
Натрапливи мисли имаш нај-малкото.
Не можа ли да разбереш, дека нас во Пиринот ни насилуваа да се пишуваме македонци,
а не обратното, како велиш ти.

Ова е верно и никои не им го кажува, оти не им аресва. Тито и Димитров са сакали да прават Балканска федерациа и со сила са карали лугето да во Пиринско да се пишат македонци. Аз сам ги гледал ониа зелени пасоши. Имам стари колеги дека оште ги пазат дома и ми кажуват како е станало. Нема не сакам, нема немои е било. Ама това не им изнаса и сега користат тиа факти.

Член од
20 мај 2008
Мислења
69
Поени од реакции
3
Кога ќе се разберете ...
да ми се јавите.
Јас сместа една кафана ќе откупам и три дена само ќе пиеме.

Жалниот дел е што и покрај тоа што од душата ги мразат,кон србите имаат некаков стравопочит,додека македонците не презираат,што кога и да сум пробал da си го објаснaм може да го направам само зимајќи го предвид фактот дека според нивната пропагандна историја (читај хистерија) ние сме одродени и неуки `браќа бугари` кои што и самите не знаат што се.И како такви... ние сме за презир.

И во вакви стартни услови...
на подлиот и лизгав терен на балканот преполн со сите можни белосветски агентури,ако успеете да направите и мал напредок од рововски вкопаните позиции... јас частам три дена кафана.

А пошто е неможно...
не губете време и стратешки позиции за тешката артилерија и:
Удри брате не жали гранати...
одкога ќе ги запалиме ќе броиме колку одродени браќа сме `сјебале` како колатерална штета...
ќе полиеме малку ракија за вечна покој на нивните напатени души
и дур сме пијани ќе си мечтаеме за тоа што можело се другчие да биде.
Пијана работа...
Реалноста е сурова (обаче) :vozbud:
И бара конкретни чекори за да може да опстанеш.
Пали !!!
Пали !!!
Пали !!!
:vozbud::vozbud::vozbud:
:salut:
Here I come here I go...

За какви порази на бугари от срби сбориш, бе Зевсусе. Кој кој е окупирал - Србија ли Бугарија или Бугарија - Србија???:pos2:
Сериозно, направи една брза справка да видиш колко пати бугарите губат битка от срби. Ке те улеснам - нула. И колко битки бугарската армија е поразила србите. Пак ке ти кажам - сите. Натрак брачаааа!
Поразот на Бугарија 1 и 2 светски војни е от глобално ниво, бе човече. Да беше Србија на страна на Германија, а Бугарија на Англија - сега Бугарија да е на Адрија.

Е, Зевсусе, во кој свет живееш ти друже... За какво антагонизам сбориш бе, с'рби и б'лгари заедно работјат, уважават се, кога и да сум одил во Србија ме причековаат като президент. Политиката си е политика, лугето си се луге, бракјата се си бракја. А со србите сме бракја.
Болен си ти човече.

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Tоа што пеете "..делете ја, парчетете ја, пак ке биде цела..." ве прави уште по језиви и лицемерни,оригиналната поента на песната и за вас е наменета,тоа што си имате некое “толкување’’ваше на нејзиниот текст и порака чак и на свадби стварно секира

Планета,Балканика,Фен ТВ во Скопје само Источна Македонија сигурно повеќе ,а од Српските ги има само РТС и Пинк и сеа што праиме.... 3-2 за вас само во Скопје,и те молам батали го тоа на кое што целиш со оваа глупа теорија , тотално е неиздражна и побиена пред тебе овде
Не е вистина што го зборуваш. Намерно, или ненамерно. не е вистина. Еве, јас сум од Куманово. Кабелскиот оператор ние е КАБЕЛТЕЛ, кој покрива уште пола Скопје, и некои други градови. На КАБЕЛТЕЛ гледаме само Планет и ФЕН од бугарските. Од српскохрватско говорно подрачје, еве го пуштам телевизорот и пишувам: ХРТ1,РТЦГ,,НОВА, РТС1,КАНАЛ Д, ХАЈАТ,ОБН,БН,ДМ САТ, ПИНК,КАНАЛ СОС,К ЦН. оСВЕН ТОА СИТЕ СТРАНСКИ, АТРАКТИВНИ тв СТАНИЦИ ( Анимал планет, Дискавери, Хистори, нешнл географи и др.) се преведени со српски титл. Во Македонија нема ниедна информативна бугарска ТВ станица.

Член од
19 јуни 2008
Мислења
48
Поени од реакции
2
За какви порази на бугари от срби сбориш, бе Зевсусе. Кој кој е окупирал - Србија ли Бугарија или Бугарија - Србија???:pos2:
Сериозно, направи една брза справка да видиш колко пати бугарите губат битка от срби. Ке те улеснам - нула. И колко битки бугарската армија е поразила србите. Пак ке ти кажам - сите. Натрак брачаааа!
Поразот на Бугарија 1 и 2 светски војни е от глобално ниво, бе човече. Да беше Србија на страна на Германија, а Бугарија на Англија - сега Бугарија да е на Адрија.

Е, Зевсусе, во кој свет живееш ти друже... За какво антагонизам сбориш бе, с'рби и б'лгари заедно работјат, уважават се, кога и да сум одил во Србија ме причековаат като президент. Политиката си е политика, лугето си се луге, бракјата се си бракја. А со србите сме бракја.
Болен си ти човече.
Да, така е,
с'рбите са ни нај-близки от сите на светот и по език, и по култура и по манталитет.

/ Изклјучвам македонците, по простата причина, че сме истиот народ./
Великите сили ни противопоставиха заради своите нечисти цели.
Само дето на мен обикновенијат с'рбин никога не може да ми биде враг.

N

n/a

Гостин

Болен си ти човече.
1.а.Да имаше баба ми к.р ќе беше дедо.
1.б. `Сериозна` победа имате,нема што :) Кога се повлекувале после Церска и Колубарска битка по албанските планини,и кога овој држел фронт од 500км за главнината да се повлече накај Крф:
http://uk.youtube.com/watch?v=KVYpxCi7n34
e тогаш `херојската` бугарска војска влегува во Нишка област.
1.в. Истиот тој Јанко Вукотиќ (слава му) ви ја има видено сметката на Брегалница у II балканска војна.
2.Проблемот со вас е што се лигавите ко пички бе да му ебам...
Затоа не ве окупирале,затоа што кога ќе видите дека вашата страна губи,мењате екипа и плачете и молите на коленици за да ви простат.
И тоа е голема грешка.
Не смеело да биде така.Јас барем не би ви простил никогаш ако од зад грб ме напаѓате.
3.Немој мене да ми продаваш демагогија,затоа што се ми е јасно.И тоа на дело.Перфектно ја знам ситуацијата каква е,и нема потреба од `фарбање очи`.
Немој...:kesa:
Срамота е да се лаже.

N

n/a

Гостин

/ Изклјучвам македонците, по простата причина, че сме истиот народ./
Македонците и бугарите не се ист народ.
Тоа да си го извадиш од глава.
Што побрзо,тоа подобро за тебе.

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Само штета што има некој што му веруваат(не се во голем број, но сепак ги има)..Минатото ме има научено поинаку да гледам на нив, и треба да се случи ептен големо чудо за да го сменам мислењето, но од ден за ден се повеќе докажуваат дека не се ниту малку сменети од порано.Пример последен беше Станишев, кога изјави за грчки весник дека Македонија мора да си го смени името за да влезе во ЕУ..Инаку Сонцето, ако не знаеше, Iliya е егеец, пребеган во Бугарија...Се декларира како бугарин...
За изјава на Станишев. Ја знаеш она за половива наполнета чаша. Некој ( песимиста) ке каже за чашата полупразна, а оптимистот ке каже полуполна. Кога нашите најголеми подржувачи, САД, велат дека мора да најдеме компромис со Грците ( а тоа е промена на референцата), тоа е ОК. Кога цела ЕУ вели дека е потребно да се направи компромис со Грците за името ( компромис е да се смени референцата( тоа е ОК и без коментар). Е, ако на тој бран , сега, и Станишев каже нешто за потреба од компромис, по него дрвје и камења. Аман, бе луѓе.Доста омраза. Вклучето го малку и разумот.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Тврда глава е таа бе џош...
тргнаа вчера вечер за Охрид.
И Охриѓани исто чекаат.
(ова најсериозно,без многу-многу муабет).
Ако тоа е наредното прашање...
(зошто јас си седам на работа)
-имав зацртани проекти уште пред да се најават ова `вашиве` хммм... `патриоти`.
-а и немам више многу ќеиф да се мотам по планина како гладна мечка на +40c
И искрено не верувам дека некој многу-многу ќе дојде.
Дома сме си...
кај ќе бегаат на мајка им гаќите...
у Дојран на 19-ти сакале-нејќеле мора да дојдат.
(штабот на ген.Вазов... ејгидииии)
Таму е журката. :helou:
А освен жештината и казната е 2000 евра за шетање низ шума без дозвола.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom