Бугарски паравоен поход во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
N

n/a

Гостин
Свесни сте сите дека после сето ова силење, ако ништо не им стане на Бугарите, нема да имате образ, а ни причина да продолжите да пишувате тука? :)

Ако веќе сте избрале еден пат (не навлегувам во дискусија дали е или не е правилниот), ако сте добиле поддршка од повеќето, и ако после се` не го следите тој пат до крај.. нема понатамошен простор за дискусија. Затоа, во наредниве 7-8 дена јас, и верувам останатите "набљудувачи од страна" чекаме вести за /уапсени/протерани букари (или букар-wannabe's) кои вееле букарски знамиња, шетале по шуми (за што до септември е предвидена казна од по 2000 евра, како што спомна Insomniac претходно) и/или носеле било какво оружје.. сите дела до едно казниви по закон.

Исполнете го тоа што ветивте дека ќе го направите.

И, како појаснување: ова е напишано сериозно, без трошка иронија или сарказам.
Апсолутно си прав...
збор нема отповеќе во твојот текст.
Нека да дојдат...
и јас исто `ќе се чудам` што тоа ги снашло.
Како што се чудам и за други работи...
:helou:
:vozbud::vozbud::vozbud:
п.с Лично,гарантирам во глава дека ќе бидам во Дојран на 19.07.
Они може да го промашат било кој дел од нивната тура...
ама не и Дојран.
И пошто немам време да се рашетувам како мечка-стрвница по планините 10 дена...
точно таму ќе ги чекам.

Член од
20 мај 2008
Мислења
69
Поени од реакции
3
1.а.Да имаше баба ми к.р ќе беше дедо.
1.б. `Сериозна` победа имате,нема што :) Кога се повлекувале после Церска и Колубарска битка по албанските планини,и кога овој држел фронт од 500км за главнината да се повлече накај Крф:
http://uk.youtube.com/watch?v=KVYpxCi7n34
e тогаш `херојската` бугарска војска влегува во Нишка област.
1.в. Истиот тој Јанко Вукотиќ (слава му) ви ја има видено сметката на Брегалница у II балканска војна.
2.Проблемот со вас е што се лигавите ко пички бе да му ебам...
:toe:
Затоа не ве окупирале,затоа што кога ќе видите дека вашата страна губи,мењате екипа и плачете и молите на коленици за да ви простат.
И тоа е голема грешка.
Не смеело да биде така.Јас барем не би ви простил никогаш ако од зад грб ме напаѓате.
3.Немој мене да ми продаваш демагогија,затоа што се ми е јасно.И тоа на дело.Перфектно ја знам ситуацијата каква е,и нема потреба од `фарбање очи`.
Немој...:kesa:
Срамота е да се лаже.
Слушај сега Зевсусе... Ке идеш во Белград, ке идеш на Калемегдан, там по средината има един споменик на една женска која личи на наебана, па побегнала, тоа е паметник на мајка ви Франција, ке идеш ке ј положиш цвекье, ке запалиш свекьја затоа што, да не беше таа женска - да те немаше и тебе.
Точно србин да ми сбори за нападение у грб е демагогија. Правите го точно 5 пати за последните 150 години.:pos2:Натрак брачааааа, Аман, немојте у Београду!!!!:vozbud:
Само едно ке ти кажам. От чисто стратегическа гледна точка, 1СВ нашите генерали што пожалиа жалкиот србски остаток от армија, а не го изкла е било грешка. За мене и за бугарскиот народ не е грешка. Грешка е, че допуснахме да не разделат и да се трепем едни други бракја со бракја.
Види, може и да си заблуден, ако сакаш, ке ти отворам очите.

Член од
20 мај 2008
Мислења
69
Поени од реакции
3
Свесни сте сите дека после сето ова силење, ако ништо не им стане на Бугарите, нема да имате образ, а ни причина да продолжите да пишувате тука? :)

Ако веќе сте избрале еден пат (не навлегувам во дискусија дали е или не е правилниот), ако сте добиле поддршка од повеќето, и ако после се` не го следите тој пат до крај.. нема понатамошен простор за дискусија. Затоа, во наредниве 7-8 дена јас, и верувам останатите "набљудувачи од страна" чекаме вести за испотепани/уапсени/протерани букари (или букар-wannabe's) кои вееле букарски знамиња, шетале по шуми (за што до септември е предвидена казна од по 2000 евра, како што спомна Insomniac претходно) и/или носеле било какво оружје.. сите дела до едно казниви по закон.

Исполнете го тоа што ветивте дека ќе го направите.

И, како појаснување: ова е напишано сериозно, без трошка иронија или сарказам.
Мислам, свестен си дека ништо нема да стане. Ке си идат както е било планирано, ке мине и замине.
Мислам претерувате со бугарската обцесија. Знам дека и кај нашите има будали, ама и вие помагате да има давате кураж. Мислам имате много по-важни проблеми за решаване от тоа.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Слушај сега Зевсусе... Ке идеш во Белград, ке идеш на Калемегдан, там по средината има един споменик на една женска која личи на наебана, па побегнала, тоа е паметник на мајка ви Франција, ке идеш ке ј положиш цвекье, ке запалиш свекьја затоа што, да не беше таа женска - да те немаше и тебе.
Точно србин да ми сбори за нападение у грб е демагогија. Правите го точно 5 пати за последните 150 години.:pos2:Натрак брачааааа, Аман, немојте у Београду!!!!:vozbud:
Само едно ке ти кажам. От чисто стратегическа гледна точка, 1СВ нашите генерали што пожалиа жалкиот србски остаток от армија, а не го изкла е било грешка. За мене и за бугарскиот народ не е грешка. Грешка е, че допуснахме да не разделат и да се трепем едни други бракја со бракја.
Види, може и да си заблуден, ако сакаш, ке ти отворам очите.
vidis sega ti, so srbite ako sakate vie oci izvadete si..ic toa ne me zanima. bugarskite armii tuka bile okupatorski isto kako i srbskite. zemi ja ``pirej`` od petre m andreevski procitaj ja ke vidis kako regrutoavale i srbite i bugarite makedonci eden protiv drug da se bijat.
nas nikoj ne ne razdelil od vas zasto nie so vas nikogas ne sme bile edno, nitu so srbite.
samo po sebe cestvuvanjeto preku pohod od ww1 na okupacioni vojski vo mojata zemja plus seto toa reflektirano vo momentalnava situacija vo regionov e direkna provokacija.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
127
Поени од реакции
0
Огледалце, кажи ми, през Балканска и 1 светска воина бугарите окупатори на македониа ли са били? Ако да зошто?

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Огледалце, кажи ми, през Балканска и 1 светска воина бугарите окупатори на македониа ли са били? Ако да зошто?
ilija odrodeno makedonce, sekako deka bile okupatori..zaradi san stefanskiot son.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.332
Поени од реакции
6.013
Тогаш Македониа независна била? Ништо не знам от историа. Па кажи ми. ке ти бидам заблагодарен:)
Леле кутриот ти!Многу убаво ја знаеш, ама онаа вистинската историја, а не плагијатот на твојата матична држава..Само се правиш слеп при очи, глув при уши, безрбетник при памет!

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Тогаш Македониа независна била? Ништо не знам от историа. Па кажи ми. ке ти бидам заблагодарен:)
vidi ilija ne probuvaj da me navleces vo tvojte lavirinti. toa sto makedonija nemala svoja drzava ne ve pravi vas `` osloboditeli``, razbiras...cuzdo sakate i koga ke posegneto kon toa vie ste okupatori. ako nemalo makedonska nezavisna drzava imalo makedonski narod koj se borel za takva.

``vrati go toa sto ne e tvoe, imaj pocit...treba da go vratish``-``senki``

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Бај Илија.... биле окупатори затоа што:
Без согласност од македонскиот народ се договориле да ја делат Македонија со србите.
Во истото време ги лажеле Македонците дека ги ослободуваат а после војната, опа види, нигде Македонија.
Цело време ги манипулирале и жртвувале Македонците за својот санстефански сон.
Се спротивставувале на секоја автохтона македонска идеја за посебен македонски идентитет, јазик, етногенеза, држава.
Ај бришка.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
127
Поени од реакции
0
vidi ilija ne probuvaj da me navleces vo tvojte lavirinti. toa sto makedonija nemala svoja drzava ne ve pravi vas `` osloboditeli``, razbiras...cuzdo sakate i koga ke posegneto kon toa vie ste okupatori. ako nemalo makedonska nezavisna drzava imalo makedonski narod koj se borel za takva.

``vrati go toa sto ne e tvoe, imaj pocit...treba da go vratish``-``senki``
Огледало, тебе питам, оше двама се нерват. Благодарам за отговорот. Сега ке ти кажам мое мнение. Не требувало БГ да води воина. Требувало да ве остави на турци, грци или срби. Ало сте се оправиле, оправиле. Немало да даде толкова жертви и сега както е по темава, немало да прават походи. И за нас по арно, и изгледа за вас шом така мислите.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
127
Поени од реакции
0
КикоМЦ, немои се нерви момче. Серпико кажа една велика мисла.
"Ако у тебе МАКЕДОНСКОТО е силно, нема кои да ти го отземе." . Ако имаш jасни отговори, не требува да се нервираш и плашиш от секакви прашана. Ас с неудобни прашана искам да се изаснам. Да се убеда дека сам како вас.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.332
Поени од реакции
6.013
Огледало, тебе питам, оше двама се нерват. Благодарам за отговорот. Сега ке ти кажам мое мнение. Не требувало БГ да води воина. Требувало да ве остави на турци, грци или срби. Ало сте се оправиле, оправиле. Немало да даде толкова жертви и сега както е по темава, немало да прават походи. И за нас по арно, и изгледа за вас шом така мислите.
:)Сега сакаш да кажеш дека Бугарија е спасител на Македонија?Абе ајде оди таму мавнисе..Вашата кауза беше да ја поделите Македонија меѓусебно, или цела да си ја присвоите,a не да ја ослободите.Отсекогаш сте биле лицемери..Но како што е реалноста вам ви припадна најмалиот дел, односно една третина од она што им припадна на грциве..Ама нејсе, со помош на Господ, по 100, 200, 300години се ќе си дојде на свое место, па наместо мене, ќе се радува мојот син, внук, правнук..Тие што си ја продадоа нацијата, каузата, ги заборавија корените и тие ќе си платат пред Судот Божји, тие кои плукнаа на Македонската крв, примајќи бугарска..Ама важно Господ е голем, на сите ќе им го даде она што го заслужиле..

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.332
Поени од реакции
6.013
КикоМЦ, немои се нерви момче. Серпико кажа една велика мисла.
"Ако у тебе МАКЕДОНСКОТО е силно, нема кои да ти го отземе." . Ако имаш jасни отговори, не требува да се нервираш и плашиш от секакви прашана. Ас с неудобни прашана искам да се изаснам. Да се убеда дека сам како вас.
Мојот одговор е ...Дека сте најголеми фалсификатори воопшто во цела светска историја, дека крадете цела нација, дека сте плагијатори на култура, музика, етнос..Дека сте крадци на цела земја која никогаш не била ваша..Дека секогаш сте биле од страна на девијантните општествени појави(фашизмот..итн), дека секогаш сте губеле во истите, дека се китите со туѓи перја,дека сте подмолни човечки суштества, грците барем отворено ни кажуваат дека не мразат а вие пропагирајќи „љубов“ сакате да ни збрцате нож в плеќи..И уште многу многу работи...Ти си се одродил од Македонската крв, бидејќи Господ сметал дека не си достоен да ја носиш, а света работа е да имаш Македонска крв, и не може секој да се фали со неа...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom