- Член од
- 1 ноември 2009
- Мислења
- 76
- Поени од реакции
- 1
WTF? САМ СЕ РОДИЛ? :nesvest::pos2::pos2:Од Бугарија Евреи не се бегали. Помеѓу 47-53 година околу 60 000 се емигрирале легално во Израел. Овој или бил роден таму на родители од Бугарија, или сам се родил во Бугарија и е емигрираал со своето семејството, уште кога бил мал.
Интересен е можеби фактот дека бугарските Евреи се говореле исклучиво бугарски јазик.
Да бе да, сите Евреи си седеа мирно во фашистичка Болгарија...Од Бугарија Евреи не се бегали. Помеѓу 47-53 година околу 60 000 се емигрирале легално во Израел. Овој или бил роден таму на родители од Бугарија, или сам се родил во Бугарија и е емигрираал со своето семејството, уште кога бил мал.
Интересен е можеби фактот дека бугарските Евреи се говореле исклучиво бугарски јазик.
Лудак.WTF? САМ СЕ РОДИЛ? :nesvest::pos2::pos2:
Од Бугарија Евреи не се бегали. Помеѓу 47-53 година околу 60 000 се емигрирале легално во Израел. Овој или бил роден таму на родители од Бугарија, или сам се родил во Бугарија и е емигрираал со своето семејството, уште кога бил мал.
И според вашата пропаганда нема ни еден Евреин што побегнал од Болгарија од кога станавте фашисти?Да, точно за време на втората светска војна Евреите си стоеја во Бугарија, бидејќи беа заштитени од депортациjа.
http://www.amazon.com/Beyond-Hitlers-Grasp-Heroic-Bulgarias/dp/158062541X
Колко парадоксално-даже бугарските евреи издигнаха споменик на "фашисктиот" монарх среде Софиja и во некои други градови,како Пловдив за благодарност ком тиja,които ги спасиха.И според вашата пропаганда нема ни еден Евреин што побегнал од Болгарија од кога станавте фашисти?