- Член од
- 20 декември 2008
- Мислења
- 1.193
- Поени од реакции
- 75
Зошто ми го бришете прашањето?
Нека му дадеме возможност да каже кој му е изворот за овие 30 000.
КЕ ГО БРИШАТ СИГУРНОЗошто ми го бришете прашањето?
Ја знаеме ние темата,но дискусијата (вистината)на некој не им одговараОд модераторот: темата на оваа дисусија се бугарските ѕверства врз Македонскиот отпор.
Како можеш да бидеш безобразен да ги нарекуваш ослободителите ,,гнасна бугарска рака,,.Зошто ми го бришете прашањето?
1. Прашањето е колку се загинати од гнасната бугарска рака?
Да така пишува, и?Во историјата на македонскиот народ пишува
Pri krajot na 1944 godinamakedonskata narodnoosloboditelna vojska broela 66.000 borci istare{ini, nejziniot broj vo mart 1945 godina iznesuval okolu 83.000,a vo tekot na letoto 1945 godina toj narasnal na okolu 110.000 lica.Vkupno, vo Vtorata svetska vojna, samo vo vardarskiot del na Makedo-nija zaginale okolu 24.000 lica.
http://www.scribd.com/doc/66034236/Историја-на-Македонскиот-народ-ур-Тодор-Чепреганов-Институт-за-национална-историја-Скопје-2008
Не се работи за никакви "хрватски книги", туку за статија во која хрватски автор се обидува да докаже дека жртвите во хрватските концентрациони логори 'Стара Градишка' и 'Јасеновац' не биле толку големи.Kasnakoski напиша:Во хрватските книги пишува
Од каде е ова извадено?Kasnakoski напиша:Блаже Ристовски изјавил
Ќе одговориш што те прашав или ќе ми се вртиш во круг по цел ден?
Кога веќе си одлучил да дискутираш на ваква, деликатна тема можеш барем да не удостоиш и да пишуваш на Македонски, пошто се наоѓаш на Македонски форум не на бугарски. Не знам кој е болен дали некој што сака едноставно да искаше некои историски факти или пак некој што сака да споредува body countДа поставим тогава и сликите на илјадите избити по онова време партизани во Бугарија,
отрезаните глави, запалените куки...
И по твојата логика ние трјабва да ненавиждаме својата с'пствена д'ржава ?! :uvo:
Според мене ти си болен човек. Болен от омраза.
Нјакога в Русија се избиваха безмилостно белогвардејците и ц'рвените.
Едва ли е имило по-жестоко клане и по-големо братоубијство.
И едните, и другите силно ја сакаха Русија... А се изтребваха взаимно.
За радост на онија, които сакаха да ја погубјат Русија.
Ченто, раскажи ни што е ѕверстото на Бугарите во случајот Стив Наумов и што направил за да го бара полиција.На денешен ден, 12 септември 1942, пред точно 70 години за да не паднат живи во рацете на бугарската окупаторска војска и полиција, животите си ги одземаа Стефан-Стив Наумов и Мите Богоевски.
Слава им!
Aj.... прво раскажи за овие како им ги одземавте животите, после мрсолави тука :Ченто, раскажи ни што е ѕверстото на Бугарите во случајот Стив Наумов и што направил за да го бара полиција.