Не, таа за која зборим студираше на Филозофски факултет во Скопје. А па тоа лажливото ѓубре дека викаше че го знае Стојко , ако верно го знаел , ке ја знаеше и неја бидејки заедно Студираа. Тоа беше мамка да го фатам кој е оти навистина имаше 2-3 продадени што студираа во Скопје и потоа се префрлија во Софија , еден Бошко од струмичките села ( мислам Ново село беше) , и од Кочани еден друг, што станаа „чисти Блгари„ за пари !!!
Не,не чекај малку....
Оваа момичка што јас лично и персонално ја познавам не е продадена Македонка.
Едноставно,мегу сите специјалности,кои горенаведената ги напишала пред да го предаде формуларот при уписот на кандидат-студенти,во деветте желанија,кои под норма мораше да ги напише,таа(дотичната)од немајкаде напишала како последно желание ,,историја,,без и најмалку да сомнева дека ке ја примат на историја.
Сега малку налудничаво звучи ваков муабет да се прави на форумов,ама јас лично бев со неа во МВР-то,кога девојчето учтиво беше покането на разговор во софиското МВР.
Началникот само ја праша:,,Какво те накара тук в Балгарија да учиш специалност историја,тв'рде странно ми се вижда,,
Момичкава ни пет ни шест му вика:Еми ,г-не началник,к'де Гоце Делчев е учил?,,
-Началникот:Тук в'в Софија!
Момичето:Еми Даме Груев?
-Началникот:-С'што!
А,таа:Еми какво лошо има в това че уча тук специалност историја?
Тој(началникот)никако не изреагира,туку само се насмевна:Хајде,в'рвете,свободни сте!
Е,сеа мислам дека уште еднаш или двапати ја повикаа на разговор во МВР-то,ама момичката е жива и здрава,ништо и нема,ниту пак е продадена душа,ниту се занимава повеке со историја,откако ги заврши студиите.
Сакам да ти потенцирам дека некој ни крив ни должен може да настрада.Само заради тоа што случајно,без да сака го пикнале на историја.
Што се вика:,,Покрај сухото гори и сурохото,,