Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

Член од
21 октомври 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
Ne rekov deka ne ti veruvam.Dobro velis"sto se pisuvaat Makedonci".Pa pod toj rezim sto vladee vo Bugarija nekoi (poveketo)i ne smeat da se pisuvaat taka.Mislam deka pari doagaat od Bugarskata Vlada,so cel da gi raskaraat clenovite na OMO.Nudat golemi pari samo da se bojkotira sobiranjeto potpisi.Ne moze tuku taka da gi snema Makedoncite vo Pirinska Makedonija!?
Види, не е исклучена можноста и бугарите да фрлаат по некоja пара за да прават збрки. Само шо бугарите ич ама ич не се замараат со ОМО-то, затоа што си имаат многу посериозни проблеми. ОМО Илинден Пирин никогаш не било таков фактор за бугарите да мобилизираат сили и пари за да го уништат. Бугарија во моментот е "разграден двор". И де факто има држава само на хартија. Целата власт е концентрирана во структури надвор од Бугарија. Некакви националистички движења немаат никакво значење.

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Ајде нјама нужда!!!

Сите многу добро знаеме шо се има случувано на Роженскиот Манастир. А и документирано е со слики. Фактот е дека немате пет илјади потписи и не можете да регистрирате партија. И тоа ти е. Никој во Бугарија не се занимава со вас. Ни ДС, ни никој. Тие педерите од ВМРО-то на Каракачанов, само тие се занимаваат со вас.

Само АТАКА и Волен Сидеров Бате. Заеби ОМО, ова она. АТАКА е вистината.

И ајде шом ме знаеш кој сум , кажи кој сум баш да видам.
А ти кога беше на Роженскиот Манастир ? Во животот твој еден пат не си бил тамо , немој да сереш овде . Тоа дека си се продал на Бугарите си е твоја грешка , други нема да најдеш за да купиш овде. не 5 15 илјади подписи имаме , ама нема да подлегна на провокации тука да ти кажа кога и акде ке регистрираме партија оти одма ке одиш да го осребриш заработеното. Гледам дека Болен Сидеров ти е лидер , можда во една лудница сте биле заедно , се надевам дека исто како него и ти ке бидеш на буништето на историјата и немој да збориш за Стојко друг пат оти може јас да сум Стојко па сега да ти се смеам на глупите лаѓи. Ај оди у пичку матер!

Член од
21 октомври 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
А ти кога беше на Роженскиот Манастир ? Во животот твој еден пат не си бил тамо , немој да сереш овде . Тоа дека си се продал на Бугарите си е твоја грешка , други нема да најдеш за да купиш овде. не 5 15 илјади подписи имаме , ама нема да подлегна на провокации тука да ти кажа кога и акде ке регистрираме партија оти одма ке одиш да го осребриш заработеното. Гледам дека Болен Сидеров ти е лидер , можда во една лудница сте биле заедно , се надевам дека исто како него и ти ке бидеш на буништето на историјата и немој да збориш за Стојко друг пат оти може јас да сум Стојко па сега да ти се смеам на глупите лаѓи. Ај оди у пичку матер!
Сигурен ли си дека ти си Стојко?
Нешто не ми личиш по стилот. Стојко не беше хејтер како тебе. Ти си некое хлапе на 15 годинки, ништо повеќе.

Ајде ако си Стојко, кажи у Бигорски сте спореле ли со едни фраери од Берово за политика, и ако да, како се викаат.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Нешто не ми личиш по стилот. Стојко не беше хејтер како тебе. Ти си некое хлапе на 15 годинки, ништо повеќе.

Ајде ако си Стојко, кажи у Бигорски сте спореле ли со едни фраери од Берово за политика, и ако да, како се викаат.
jas ako te najdam ke ti dadam hejter i stojko na tebe...

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40

За да одиш после да добиеш некој лев за информацијата дека ас сум Стојко? Заборави за тоа прашање. Не сум јас Стојко а и не ги знам фраерите од Берово, само се сеќаваам за една Даниела од таму што студираше историја на Филозофски. А ти немој да се криеш позади други луѓе , џабе ти е, продаден си веќе, оди живеј си во Софија и пак ти кажувам немој да правиш такви платени пропаганди тука оти господ гледа и мора порано или покасно да го наплатиш тоа што го правиш!

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
За да одиш после да добиеш некој лев за информацијата дека ас сум Стојко? Заборави за тоа прашање. Не сум јас Стојко а и не ги знам фраерите од Берово, само се сеќаваам за една Даниела од таму што студираше историја на Филозофски.

Другарче,таа Даниела беше Македонка,а студираше специјалност историја во БГ?!:nesvest:

јас познавам една момичка,Македонка која ,,случајно,,упаднала на специјалност историја во БГ.па многупати беше испрашувана во МВР-то во Софија заради тоа.

Мислам,малку е чудно Македонец да студира историја во БГ.

Затоа и момичката беше испрашувана,но не и малтретирана.

Член од
21 октомври 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
За да одиш после да добиеш некој лев за информацијата дека ас сум Стојко? Заборави за тоа прашање. Не сум јас Стојко а и не ги знам фраерите од Берово, само се сеќаваам за една Даниела од таму што студираше историја на Филозофски. А ти немој да се криеш позади други луѓе , џабе ти е, продаден си веќе, оди живеј си во Софија и пак ти кажувам немој да правиш такви платени пропаганди тука оти господ гледа и мора порано или покасно да го наплатиш тоа што го правиш!
Види, прво не правам никакви пропаганди, и второ, вие стварно ли си мислите дека сте таков фактор некој да дава пари за да открие нешто за вас? Со вас се занимаваат само тие од ВМРО на Каракачанов, оти се сите бивши шпиони на ДС, и сега се нулев фактор и си прават разни конспирации со вас. На власта во Бугарија не и пука ниту за вас ниту за тие педерите од посраното ВМРО на Каракачанов. Тие си имаат на кого да се отчитаат, и ги боли фарот и за народ, и за се. Единствена здрава политичка опција тука е АТАКА.
Нормално, народот како цело не ве сака, и шо и да сакате да регистрирате ќе наидете на отпор на локално ниво. Погоре никој не се занимава со вас.
Иначе јас лично еден дел од вас ве сметам за заблудени, а има и такви шо зимаат парички, и се македонци по професија.

Член од
21 октомври 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
А што е тоа „ hejter „ ? Појма немам, овој збор не се користи во Македонскиот литературен јазик ...
Кој литературен јазик?

тој на Блаже Коњевиќ ли? Шо има славна историја од древната 45-та до денешни дни.

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Види, прво не правам никакви пропаганди, и второ, вие стварно ли си мислите дека сте таков фактор некој да дава пари за да открие нешто за вас? Со вас се занимаваат само тие од ВМРО на Каракачанов, оти се сите бивши шпиони на ДС, и сега се нулев фактор и си прават разни конспирации со вас. На власта во Бугарија не и пука ниту за вас ниту за тие педерите од посраното ВМРО на Каракачанов. Тие си имаат на кого да се отчитаат, и ги боли фарот и за народ, и за се. Единствена здрава политичка опција тука е АТАКА.
Нормално, народот како цело не ве сака, и шо и да сакате да регистрирате ќе наидете на отпор на локално ниво. Погоре никој не се занимава со вас.
Иначе јас лично еден дел од вас ве сметам за заблудени, а има и такви шо зимаат парички, и се македонци по професија.
Абе оди у ..... да те ебам и продаденото ѓубре. ти аресува АТАКА бидејки е против нас Македонците, нели ? за тие скоро 18 години по падот на комунизмот во Бугарија ОМО наоѓа отпор само од Полиција и од такви продадени како тебе. Ја кажи сега на колку страници ке го напишеш докладот за кајгана и колку ќе добиеш за тоа?

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Другарче,таа Даниела беше Македонка,а студираше специјалност историја во БГ?!:nesvest:

јас познавам една момичка,Македонка која ,,случајно,,упаднала на специјалност историја во БГ.па многупати беше испрашувана во МВР-то во Софија заради тоа.

Мислам,малку е чудно Македонец да студира историја во БГ.

Затоа и момичката беше испрашувана,но не и малтретирана.
Не, таа за која зборим студираше на Филозофски факултет во Скопје. А па тоа лажливото ѓубре дека викаше че го знае Стојко , ако верно го знаел , ке ја знаеше и неја бидејки заедно Студираа. Тоа беше мамка да го фатам кој е оти навистина имаше 2-3 продадени што студираа во Скопје и потоа се префрлија во Софија , еден Бошко од струмичките села ( мислам Ново село беше) , и од Кочани еден друг, што станаа „чисти Блгари„ за пари !!!

Член од
21 октомври 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
Не, таа за која зборим студираше на Филозофски факултет во Скопје. А па тоа лажливото ѓубре дека викаше че го знае Стојко , ако верно го знаел , ке ја знаеше и неја бидејки заедно Студираа. Тоа беше мамка да го фатам кој е оти навистина имаше 2-3 продадени што студираа во Скопје и потоа се префрлија во Софија , еден Бошко од струмичките села ( мислам Ново село беше) , и од Кочани еден друг, што станаа „чисти Блгари„ за пари !!!
Види сега, ако немаш аргументи не мора да фрлаш навреди, оти на тоа ниво не сакам да разговарам. Факт е дека никој во Бугарија не дава пукната пара за ОМО Илинден, и сите вие добро знаете дека не сте никаков фактор. Веќе три години живеам тука, и многу добро ги знам работите. Со Стојко се знам, и можеш слободно да го поздравиш од тој фраерот од Берово шо сте оделе заедно неколку пати во Бигорски во времето кога Стојко спиеше во печатницата на Ѓорѓи поп Атанасов во Радишани мислам дека беше, а Киро беше во 508 соба во Гоце Делчев. Прашај го Стојко, и ќе ти каже дека уште тогаш јас си држев тој став, и до 5 саатот сабајле сме седеле и сме тумачеле бугарштина и македонштина. Тој за разлика од тебе е широко скроен човек, и не се води по дребнави идеологии. На мене исто не ми пречи шо е македонист, јас го почитувам како човек, и како голема ферчина.
Пиле, имаш уште да растеш, и да научиш некои работи. На мене дедовците ми се убиени за бугарштината, а татко ми лежел затвор за тоа по титово време. Вие од ОМО-то шо само се фалите, не можете да најдете еден да бил репресиран заради македонската кауза.
Најди ми еден, и те частам шо сакаш. Тука им перете мозоците на луѓето со прикаски ова она.
Немој ти се молам.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53

Не,не чекај малку....

Оваа момичка што јас лично и персонално ја познавам не е продадена Македонка.

Едноставно,мегу сите специјалности,кои горенаведената ги напишала пред да го предаде формуларот при уписот на кандидат-студенти,во деветте желанија,кои под норма мораше да ги напише,таа(дотичната)од немајкаде напишала како последно желание ,,историја,,без и најмалку да сомнева дека ке ја примат на историја.

Сега малку налудничаво звучи ваков муабет да се прави на форумов,ама јас лично бев со неа во МВР-то,кога девојчето учтиво беше покането на разговор во софиското МВР.

Началникот само ја праша:,,Какво те накара тук в Балгарија да учиш специалност историја,тв'рде странно ми се вижда,,

Момичкава ни пет ни шест му вика:Еми ,г-не началник,к'де Гоце Делчев е учил?,,

-Началникот:Тук в'в Софија!

Момичето:Еми Даме Груев?

-Началникот:-С'што!

А,таа:Еми какво лошо има в това че уча тук специалност историја?

Тој(началникот)никако не изреагира,туку само се насмевна:Хајде,в'рвете,свободни сте!

Е,сеа мислам дека уште еднаш или двапати ја повикаа на разговор во МВР-то,ама момичката е жива и здрава,ништо и нема,ниту пак е продадена душа,ниту се занимава повеке со историја,откако ги заврши студиите.

Сакам да ти потенцирам дека некој ни крив ни должен може да настрада.Само заради тоа што случајно,без да сака го пикнале на историја.

Што се вика:,,Покрај сухото гори и сурохото,,

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Драго болварче покемон, дај те молам не рипај за џабе пошто збор изречен од припадник на твојот вид нема никаква тежина после сите фалсификати, лажни приказни на форумот кои многу пати ви се пробивани и последното со дедо Атанас се надмашивте така што во наредните 100 години само чиста вистина да зборите пак никој нема да ви верува.

Kajgana Shop

На врв Bottom