- Член од
- 9 август 2008
- Мислења
- 781
- Поени од реакции
- 40
Ох мајката да ти ја ебам продадена, се тоа што пишеш се лаѓи и то на големо. Од се е верно само дека Кирил Попчев беше во 508 соба и декаВиди сега, ако немаш аргументи не мора да фрлаш навреди, оти на тоа ниво не сакам да разговарам. Факт е дека никој во Бугарија не дава пукната пара за ОМО Илинден, и сите вие добро знаете дека не сте никаков фактор. Веќе три години живеам тука, и многу добро ги знам работите. Со Стојко се знам, и можеш слободно да го поздравиш од тој фраерот од Берово шо сте оделе заедно неколку пати во Бигорски во времето кога Стојко спиеше во печатницата на Ѓорѓи поп Атанасов во Радишани мислам дека беше, а Киро беше во 508 соба во Гоце Делчев. Прашај го Стојко, и ќе ти каже дека уште тогаш јас си држев тој став, и до 5 саатот сабајле сме седеле и сме тумачеле бугарштина и македонштина. Тој за разлика од тебе е широко скроен човек, и не се води по дребнави идеологии. На мене исто не ми пречи шо е македонист, јас го почитувам како човек, и како голема ферчина.
Пиле, имаш уште да растеш, и да научиш некои работи. На мене дедовците ми се убиени за бугарштината, а татко ми лежел затвор за тоа по титово време. Вие од ОМО-то шо само се фалите, не можете да најдете еден да бил репресиран заради македонската кауза.
Најди ми еден, и те частам шо сакаш. Тука им перете мозоците на луѓето со прикаски ова она.
Немој ти се молам.
Попатанасов има печатница. Се друго е лаѓа и ја имаш читано од некој полициски извештај за Стојко од тие шпиуните што смрдеа околу него. Дури и печатницата не е на Попатанасов, а е на син му и е во Бутел, не во Радишани, а Стојко никогаш нема спиено таму. Да те прашам само ако ти се убиени дедовците а татко ти лежел во затвор, кој те правел тогаш ? Изгледа си некое Бугарско копиле. Ако несме фактор зошто не не регистрираат а ? 5800 подписи лично јас ги поднесов во судот за да после 5800 луге бидат викани секој еден по еден во полиција. Кога збориш за репресирани иди види во извештаите дека на секој еден што е репресиран во Македонија по титово време има по 3ца што се убиени или репресирани за тоа што се Македонци во Бугарија. Знам дека те боли што само ти си Бугарин во Македонија, ама пак ти кажав не пробај овде да ни продаваш муда за бубрези. Вас Ахмед Доган ке ви оправи сите ! Појди да ти земат мера за за Турска капа оти доаѓа времето кога Доган ќе управува со милата ти мајка Блгарија и тогаш за да се нагодиш пак ќе мора Турчин да се правиш. Ми се згадува од такви ѓубриња како тебе !