Еј ме интересира дали ти Македонец го сметаш како географическо понјатје за Б'лгарин живеешти в Македонија и дали си приврзаник на тезите: Един народ, две држави, Има уште 8 дела Б'лгарија да биде цела и Тракија, Мизија, МАКЕДОНИЈА.... Вака како европеец ме интересира твоето мислење, зашто гледам дека размислуваш европски и не-иредентистичкиМного ми е интересно зашто все мислите дека вие сте неуправдани,само вие сте мачкани от великите сили и само на вас треба да се врати.Само вие сте негирани,само вие сте страдали?Па видите сите на балкан са били така.
АЛООО 21 век никаде во ЕУ,НАТО,ООН и така натаму не се зборува за територии ком коj да са и така натаму.И за нас и за вас е изгодно да влезете во НАТО и ЕУ,така и вие имате това шо сакате,тако и ние.Проблемите на 99% ке бидат само тако разрешени.
Конктрете, ти тоа сериозно за кокање Бугари. А, колку плаќаат Србите за еден укокан Бугарин. Цената не ја кажа. Да не кокаме за џабе.Kokajte bugari...kaj ke sretnete ...KOKAJTE... vednas bez pardone mua...![]()
НИКОГАШ НЕ СУМ ПОДКРЕПАЛ ЖЕЛБАТА НА ГРЦИJA ДА СИ МЕНИТЕ ИМЕТО.НИКОГАШ!ИМА ЕДНА ДРЖАВА - МАКЕДОНИJA !fmi, ти очигледно се правиш со сила мутав, ако сега некој од надвор е моќен мене да ми кажува како да си се викам себе си, утре ќе ми кажува како треба и како е политички коректно да си го крстам детето, а задутре ќе ми кажува дали кога мочам дали да си го држам со лева или десна рака. Е тука е проблемот што со тој потег некој да те притиснува да си го смениш името е грубо кршење на основно човеково право, епа извини ама што ќе ни е и еу и нато ако ни се нарушени основните човекови права и со тоа сме подредени и како луѓе и како народ во однос на другите народи во тие организации.
Зашто треба да насаждаме омраза во соседите помежду си? Тиа велели онова,толкова дела за МК,толкова за БГ,толкова за СР и така натаму.Нека се сопреме веке!Нека гледаме това кое имаме сега и да живееме во мир.Има една држава и се вика Македонија...Република Македонија е само еден дел од неа, независниот, самостојниот, другите четири дела се во соседството, под окупација....до денот кога нема да бидат....а ние сме трпеливи, како кинезите.
Nemanje sopstvena istorija e strashna rabota za da morash da se dzapash za neshto tugjo i istovremeno da go negirash....што всушност лежи во бугарската политика на негирање на македонскиот национален идентитет и јазик, и македонската етничка припадност воопшто.
Matrix bez Neo i Morpheus ama so Ken Lee i Karakachanov.