Бугарија го оправдува грчкиот притисок

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
што можеш да разбереш од татар.ќе го мениме името ко ќе го менат бугарија и грција.бугарија во пиринска македонија а грција во егејска македонија е тогаш може да се преговара за менување на име.

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Много ми е интересно зашто все мислите дека вие сте неуправдани,само вие сте мачкани от великите сили и само на вас треба да се врати.Само вие сте негирани,само вие сте страдали?Па видите сите на балкан са били така.
АЛООО 21 век никаде во ЕУ,НАТО,ООН и така натаму не се зборува за територии ком коj да са и така натаму.И за нас и за вас е изгодно да влезете во НАТО и ЕУ,така и вие имате това шо сакате,тако и ние.Проблемите на 99% ке бидат само тако разрешени.
Еј ме интересира дали ти Македонец го сметаш како географическо понјатје за Б'лгарин живеешти в Македонија и дали си приврзаник на тезите: Един народ, две држави, Има уште 8 дела Б'лгарија да биде цела и Тракија, Мизија, МАКЕДОНИЈА.... Вака како европеец ме интересира твоето мислење, зашто гледам дека размислуваш европски и не-иредентистички

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
fmi, ти очигледно се правиш со сила мутав, ако сега некој од надвор е моќен мене да ми кажува како да си се викам себе си, утре ќе ми кажува како треба и како е политички коректно да си го крстам детето, а задутре ќе ми кажува дали кога мочам дали да си го држам со лева или десна рака. Е тука е проблемот што со тој потег некој да те притиснува да си го смениш името е грубо кршење на основно човеково право, епа извини ама што ќе ни е и еу и нато ако ни се нарушени основните човекови права и со тоа сме подредени и како луѓе и како народ во однос на другите народи во тие организации.

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Kokajte bugari...kaj ke sretnete ...KOKAJTE... vednas bez pardone mua...:)
Конктрете, ти тоа сериозно за кокање Бугари. А, колку плаќаат Србите за еден укокан Бугарин. Цената не ја кажа. Да не кокаме за џабе.:vozbud:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Мен не ме интересира коj каков бил-нека биде каковто сака,само не приемам да чувам това е мое,това е твое.На балканот 90% е обшто.
Поклон права пред тиа кои умрели на балканот за свободата на братjaта си христиански и словенски-дали се биеле за интереси или се борели за независност не ме интересира.Направили победи за кои се зборува и до сега.
Бидете македонци,живеете во МАКЕДОНИJA(уставно име,заштото за мен само това е името на државата ви,па не нешто друго).Пеете песните кои се пеат от Црно море та през Дедеагач,Кавала,Драма,Лерин,Охрид,Тетово,Скопие,Вранja,Пирот,Ниш та до Видин.Сите ги пееме па не ме интересира дали са бугарски или македонски.Тиа песни са во душата на сите.
Това е един дух на душата и когато сум идел во МК никога не сум негирал,ни албанци,ни македонци,ни срби.

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Абе татар па Задар го заборави! И шибеник:vozbud::pos2:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
fmi, ти очигледно се правиш со сила мутав, ако сега некој од надвор е моќен мене да ми кажува како да си се викам себе си, утре ќе ми кажува како треба и како е политички коректно да си го крстам детето, а задутре ќе ми кажува дали кога мочам дали да си го држам со лева или десна рака. Е тука е проблемот што со тој потег некој да те притиснува да си го смениш името е грубо кршење на основно човеково право, епа извини ама што ќе ни е и еу и нато ако ни се нарушени основните човекови права и со тоа сме подредени и како луѓе и како народ во однос на другите народи во тие организации.
НИКОГАШ НЕ СУМ ПОДКРЕПАЛ ЖЕЛБАТА НА ГРЦИJA ДА СИ МЕНИТЕ ИМЕТО.НИКОГАШ!ИМА ЕДНА ДРЖАВА - МАКЕДОНИJA !
И треба да се борите за него.И сум уверен дека има много други като мене кои мислат дека веке 17 години носивте това име со гордост и не треба да го мените.Като сакат Грците да си сменат името на областта!
Но поверваj дека за прием во ЕУ и НАТО треба да нема такви проблеми.За жал Грциja е во подобра позициа.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Има една држава и се вика Македонија...Република Македонија е само еден дел од неа, независниот, самостојниот, другите четири дела се во соседството, под окупација....до денот кога нема да бидат....а ние сме трпеливи, како кинезите.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Има една држава и се вика Македонија...Република Македонија е само еден дел од неа, независниот, самостојниот, другите четири дела се во соседството, под окупација....до денот кога нема да бидат....а ние сме трпеливи, како кинезите.
Зашто треба да насаждаме омраза во соседите помежду си? Тиа велели онова,толкова дела за МК,толкова за БГ,толкова за СР и така натаму.Нека се сопреме веке!Нека гледаме това кое имаме сега и да живееме во мир.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ние не насаждаме, вие татарите, циганите, сербите......да редам.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Акооо ако нека им биде, само толку ќе кажам.
Овие генерации кои се доволно спознаени со сите подвали од страна нема да заборават, секогаш прво и основно ќе ми биде на ум да се наплатат сите рачуни, на секоја идна генерација ќе се пренесува тоа.

Кога човек нема да има што повеќе да изгуби е спремен на се, па нема да бидеме единствени што ќе патиме.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
...што всушност лежи во бугарската политика на негирање на македонскиот национален идентитет и јазик, и македонската етничка припадност воопшто.
Nemanje sopstvena istorija e strashna rabota za da morash da se dzapash za neshto tugjo i istovremeno da go negirash.

Cela tema imavme na forum istorija okolu toa shto e Bugarija. Ispadna deka se raboti za mislena imenka, za nedefiniran poim koi mozhe da se rastegne kade i kako na nekoj mu odgovara, neshto kako sovremen Matrix.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Matrix bez Neo i Morpheus ama so Ken Lee i Karakachanov.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Мене ми личи на ЉуБчо,кому нашиот премиер му беше верен како Шарпланинец.

Kajgana Shop

На врв Bottom