- Член од
- 9 јули 2011
- Мислења
- 58
- Поени од реакции
- 21
Jas da vi kazam iskustvo so brzata pomos prvo kako mala vo komsiite izgore kuka brza pomos viknaa a taa kasnese skoro saat vreme ne znaeki sto da napravat lugeto covekot koj bese ugusen trgnaa da go nosat so svoja kola,lugeto samo sto trgnaa stigna brzata pomos covekot vo pat pocina.Vtor slucaj mojata komsivka ja kasna osa sreka sto postoese ambulanta vo blizina na naseto maalo i doktorot vednas izreagira a dokolku ne primela zenata terapija dodeka da ja cekavme brzata pomos ke trebase da ja nosime v kapela bidejki bese alergicna a ne v bolnica.i tret najstresen slucaj mi se sluci vo mojata kuka mojot svekor pocna tesko da disi viknavme brza pomos a taa ne ja znaela ni nasata ulica kade se naoga i pokraj toa sto ubavo mu objasnavme tie pojma nemaa kade se naoga i taka poveke od pola sat mojot svekor se gusese koga stignaa doma sestrata kako za na korzo sminkite da gi sprema 10 minuti edna ineksija ja spremase a covekot umira, a i nemaa ni kolicka ni krevet so trkala za da go piknime pacientot vo kombeto znaci go nosea dvata sina na obicen stol vo nosenjeto toj pripaga i se izgubi.Za dva casa svekormi pocina vo bolnica blagodarenie na brzata pomos posto bese mnogu brza.Jas smetam deka brzata pomos ne treba koga nemaat intervencii da pijat kafe i da si kazuvaat prikazki nego da gi ucat ulicite vo gradot pa duri i broevite.Ali so vakva drzava i vakvi luge zabe e seee.Site ke si umrime blagodarenie na organizacijata na drzavata
--- надополнето: Aug 2, 2011 11:55 PM ---
--- надополнето: Aug 2, 2011 11:55 PM ---
za mene imaat 0 ne daj boze da mi pritrebaat i da gi povikam nekogas kaj nas peski do brza pomos ima 5 min a tie mi doagaat za saat vreme jas za saat vreme od bitola veles ke stignam go znaes toa.Па вака според мене брзата помош не е до толку спора колку што мислите бидејки и тие имаат големи обврски спрема народот тие не се во мозност од еден крај на друг за толку брзо време да дојдат ,иначи и не се баш кул како што треба иначи за оцена од 1-10 имаат од мене 7-ца