Брак со многу постар партнер

2

~2A

Гостин
До кај 7 години разлика се трпи, се над тоа ми е неприфатливо и чудно. Некако оддава на спонзорашење и gold digging , мене црева ми се превртуваат кога ќе видам старец со млада девојка.

11 години разлика, ја прелажал на 18 години да се земаат ( таа 18, тој 29). Прерано си го запечати живолтот.
Не е ништо чудно, туку искористување на некој начин без разлика дали сексуално, финансиски или друг вид.
 
R

Rigel Kent

Гостин
Па што? Јас сум геронтофил. Маж ми има 73 години. Поубаво разбирање и врска воопшто, не сум имала со никој до сега.
Немој да ги тролаш :D , онаква пица не може да направи маж ти од 73 год и не може да биде звер во кревет :P.
 
Член од
28 септември 2013
Мислења
31
Поени од реакции
34
Маж ми не е педофил! Поминаа цели осумнаесет месеци откако јас станав полнолетна, а заедно сме веќе пет месеца. Па и да е, тој е толку моќен што може да направи уште утре да бидат донесени закони за правата на педофилите.
Види богати..
Машала машала што фино си го врзала клопчето, алал нека ти е. :pos:
 
Член од
28 септември 2013
Мислења
31
Поени од реакции
34
Не знам што е тука смешно. Проста раја! :tapp:
Смешна си ти што очекуваш после изјавата дека кога си имала 16, си се забавувала со некој од 20 и кусур, кој наводно не бил доволно зрел за тебе ние да те сфатиме сериозно..

Настрана од животот кој го живееш денес кога си полнолетна и лично одговараш за своите постапки, за разлика од претходно.
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.404
Ај оставете ги на страна и педерите и педофилите,не арчите зборови,
и свртете малку на музика,ајде една од Пепи Бафтировски(бог да го прости)таман и одговара за муабет во темава.
 
Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250
Затоа реков 60-70% од населението. Најсиромашните 30% ми е јасно како изглеаат, мада тоа и кај нас важи. Сепак за разлика од кај нас на нив не им треба некое бог знае какво одржување.

15 -20 год е разлика ама до партнерите е колку тоа ќе биде пресудно. Познавам доста луге во такви бракови (надвор од МКД и углавно мажот постар) и не би рекол дека има бог знае какви проблеми. Штом се оформи фамилија животот се менува, децата стануваат приоритет. Тука одеднаш се отвараат еден куп нови заеднички работи каде партнерите уште повеќе се конектираат. Има се помалку време за индивидуални работи што ете како делови од различна генерација може и не би им биле толку слични. Ако се сака се може тоа биди сигурна
FARANG мислам дека не се разбираме ,едно е да изгледаш младолик како што изглдаат Азијатките бидејки им е таква градбата,има и тука такви кои имале срека да се родат со младолик изглед, а сосема е друго да изгледаш младо т.е на 50 ,60 години да изгледаш како што си изгледал на 20 годи. без брчки ...,зашто за тоа треба да се одржуваш и да вложуваш во себе континуирано а плус за тоа треба и финансии,не за џабе викаат “вечната младост “е привилегија само за богатите кои тоа го сакаат... Земи ја ти за жена и најубавата жена на светов ,еве годинешнава мис преубавата Филипинка ,таа секако ке изгледа убаво и на 50,60 год. ама нема да изгледа младо ако не се одржувала и не вложувала во себе ..тоа е факт . Знам дека постојат многу бракови со големи ралики на години и знам дека се се може ако се сака ,но јас оправдувам само брак кој се склучил на основа на вистинска љубов ,и верувам дека може да се роди љубов и измеѓу двајца со голема разлика на години и таков брак нема причини да не функционира добро бидеки сите разлики ке ги надмине љубовта што постои меѓу нив ,но сепак такви случаи се многу ретки .Денес се се сведува на многу постар маж богат и посиромашна млада девојка ,значи поради матријална корист или друга поради напредување во кариера ....,еве и примерите кои се спомнаа тука и во светов на познати личности ,се се сведува на тоа ...Зашто никаде не сум сретнала случај еве некоја млада девојка да се залјуби во обичен сиромашен работник или некој сиромашен работник да се разведе на 45 па да се ожени за убава 20 годишна ...туку кога ке напреднат во кариерата т.е ке се збогатат и тогаш се разведуваат т.е со пари си купуваат млади девојки ...,имаме такви многу случаи и со нашиве ценети политичари ... Исто мислам дека децата неможе да ги конектираат партнерите повеке од веке претходно воспоставената конеција мегу парнтнерите ...може да има некој одличен брак и без деца а некој многу лош брак и со деца ,за срекен брак гаранција може да биде одличната конекција измеѓу двајцата партнери независно од децата ...лош брак децата може уште повеке да го влошат ,а не да го подобрат ...​
 
F

FARANG

Гостин
FARANG мислам дека не се разбираме ,едно е да изгледаш младолик како што изглдаат Азијатките бидејки им е таква градбата,има и тука такви кои имале срека да се родат со младолик изглед, а сосема е друго да изгледаш младо т.е на 50 ,60 години да изгледаш како што си изгледал на 20 годи. без брчки ...,зашто за тоа треба да се одржуваш и да вложуваш во себе континуирано а плус за тоа треба и финансии,не за џабе викаат “вечната младост “е привилегија само за богатите кои тоа го сакаат... Земи ја ти за жена и најубавата жена на светов ,еве годинешнава мис преубавата Филипинка ,таа секако ке изгледа убаво и на 50,60 год. ама нема да изгледа младо ако не се одржувала и не вложувала во себе ..тоа е факт . Знам дека постојат многу бракови со големи ралики на години и знам дека се се може ако се сака ,но јас оправдувам само брак кој се склучил на основа на вистинска љубов ,и верувам дека може да се роди љубов и измеѓу двајца со голема разлика на години и таков брак нема причини да не функционира добро бидеки сите разлики ке ги надмине љубовта што постои меѓу нив ,но сепак такви случаи се многу ретки .Денес се се сведува на многу постар маж богат и посиромашна млада девојка ,значи поради матријална корист или друга поради напредување во кариера ....,еве и примерите кои се спомнаа тука и во светов на познати личности ,се се сведува на тоа ...Зашто никаде не сум сретнала случај еве некоја млада девојка да се залјуби во обичен сиромашен работник или некој сиромашен работник да се разведе на 45 па да се ожени за убава 20 годишна ...туку кога ке напреднат во кариерата т.е ке се збогатат и тогаш се разведуваат т.е со пари си купуваат млади девојки ...,имаме такви многу случаи и со нашиве ценети политичари ... Исто мислам дека децата неможе да ги конектираат партнерите повеке од веке претходно воспоставената конеција мегу парнтнерите ...може да има некој одличен брак и без деца а некој многу лош брак и со деца ,за срекен брак гаранција може да биде одличната конекција измеѓу двајцата партнери независно од децата ...лош брак децата може уште повеке да го влошат ,а не да го подобрат ...​


Lets agree to disagree, имаш поента не викам не ама мојте искуства се поразлични. Неќам да ја упропосатувам теманта на Анчо, веќе доста забегавме.
 
Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250
Lets agree to disagree, имаш поента не викам не ама мојте искуства се поразлични. Неќам да ја упропосатувам теманта на Анчо, веќе доста забегавме.
Не гледам ништо што досега е напишано да е забегување од темава,баш напротив ...
 

ComputerService

Доктор
Член од
7 мај 2013
Мислења
90
Поени од реакции
50
Да не забегувам од темата, но сепак не можам да се возджам и да не пишам, значи едноставно брак со голема разлика во години тоа не е БРАК, тоа е уништување на животите на 2 цата партнери.
по мое до кај 3-4 години разлика го бидува брак, и тоа постар да биде мажот од жената
(стар муабет,,ЖЕНАТА ПОБРЗО СТАРЕЕ ОД МАЖОТ“ кратко, јасно и вистинито) п.с да се вратиме на големата разлика во годините, на пример јас имам 40-50 години и земам жена од 20-30 години, едноставно ако сум се оженел на 20-21 година, таа би ми била „КЕРКА“ е сеа тоа да го оставиме, туку да видиме како ке биде уништен животот на девојката, ке бидат во брак уште 20-30 години мажот би имал 60-70 години(дедо) жената би имала 40-50 години едноставно жената би била во времето кога треба да расти деца а не да гледа „СТАРЦИ“ и тоа кој старци својот маж!
Едноставно не можам да ги смислам тие бракови, кој претежно во тие бракови нема деца што велиме по старски ЧЕЛАТ, има многу несогласувања, препукувања и што е нај важно изневерувања!!
И уште едно мое лично мислење, нај добрите години за женење се од 22 до 24 години МАКСИМУМ, а кај девојќите за мажење од 20 до 23 години, со тоа едноставно ем нема да му го берат гајлето родителите на керките, дане му станат ороспишта и сл... ем ке си се приберат, задомат, задомаќинат, вработат и сл.. се разбира доколку му е на прво место „УБАВИОТ ЖИВОТ“ доколку го гледаат животот во кариера ке завршат на крај со некој ДЕДО/БАБА!
Се надевам дека некој ме свати што сакам да кажам :D
 
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.881
Да не забегувам од темата, но сепак не можам да се возджам и да не пишам, значи едноставно брак со голема разлика во години тоа не е БРАК, тоа е уништување на животите на 2 цата партнери.
по мое до кај 3-4 години разлика го бидува брак, и тоа постар да биде мажот од жената
(стар муабет,,ЖЕНАТА ПОБРЗО СТАРЕЕ ОД МАЖОТ“ кратко, јасно и вистинито) п.с да се вратиме на големата разлика во годините, на пример јас имам 40-50 години и земам жена од 20-30 години, едноставно ако сум се оженел на 20-21 година, таа би ми била „КЕРКА“ е сеа тоа да го оставиме, туку да видиме како ке биде уништен животот на девојката, ке бидат во брак уште 20-30 години мажот би имал 60-70 години(дедо) жената би имала 40-50 години едноставно жената би била во времето кога треба да расти деца а не да гледа „СТАРЦИ“ и тоа кој старци својот маж!
Едноставно не можам да ги смислам тие бракови, кој претежно во тие бракови нема деца што велиме по старски ЧЕЛАТ, има многу несогласувања, препукувања и што е нај важно изневерувања!!
И уште едно мое лично мислење, нај добрите години за женење се од 22 до 24 години МАКСИМУМ, а кај девојќите за мажење од 20 до 23 години, со тоа едноставно ем нема да му го берат гајлето родителите на керките, дане му станат ороспишта и сл... ем ке си се приберат, задомат, задомаќинат, вработат и сл.. се разбира доколку му е на прво место „УБАВИОТ ЖИВОТ“ доколку го гледаат животот во кариера ке завршат на крај со некој ДЕДО/БАБА!
Се надевам дека некој ме свати што сакам да кажам :D
Во право си еден домаќинлак од 20 до 25 шо да ти кажам , по глупо нешто н вака сериозна тема од ова немам прочитано :pos:
 

ComputerService

Доктор
Член од
7 мај 2013
Мислења
90
Поени од реакции
50
Во право си еден домаќинлак од 20 до 25 шо да ти кажам , по глупо нешто н вака сериозна тема од ова немам прочитано :pos:
Чисти примери имам затоа стојам на тој став...!
Многу роднини пријатели на тие години се мажија/женија па животот му е топ..
а исто имам многу пријатели/роднини кој ја нагазија 30 ката, ризични години.. останаа неженети немажени.. сепак се зависи од местото на живеење, разни попови разни шапки... п.с од колку да ги трошам парите по глупости.. курви, пијанчење, и ред други работи.. барем ке знам ! женет сум и има за што да ги трошам парите!
 
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.881
Чисти примери имам затоа стојам на тој став...!
Многу роднини пријатели на тие години се мажија/женија па животот му е топ..
а исто имам многу пријатели/роднини кој ја нагазија 30 ката, ризични години.. останаа неженети немажени.. сепак се зависи од местото на живеење, разни попови разни шапки... п.с од колку да ги трошам парите по глупости.. курви, пијанчење, и ред други работи.. барем ке знам ! женет сум и има за што да ги трошам парите!
Да де и баш затоа нити ќе трошиш пари по курви пиење туку се дома ќе ги носиш, од шо си во паво стапката на разводи затоа е 450 % зголемена последниве 20 години.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom