Брак без секс

Член од
12 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
16
dali nekogas ti rekla deka znae deka ti e tesko i deka problemot e toa i toa i deka i smeta i na nea, deka ne e normalna situacijata i ke stori se da se da se nadmine problemot? Nikoga[! Nisto nema da dobies so ugoduvawe, i ulizavanje ili pritisok! i da ti dade ednas koja koris koga znaes deka toa e bez keif! Ne ja prodol\uvaj ovaa agonija sto ti se slu;uva! i ne se zamaraj dali ima nekoj drug ili nema oti rezultatot e ist i da ima i da nema taa tebe ne te saka. fati si devojka koja ke te sqaka i nemaj gajle dali ke te gfatat ili ne ili pak razvod. treto nema.
Ова истото ми го кажа еден постар човек. Од каде ова размислување? Лично искуство или?[/quote]

Z

zmej gorjanin

Гостин
Проблемот е што човеков уште одамна требало да ја седне жена му сериозно да разговараат, а вака после 2 години и не знам дали воопшто вреди да се прави нешто. Ако гледаш дека не се замара за тебе, најлошо нешто што можеш да направиш е ти да се замараш уште повеќе за неа. Единствено жал ми е за детенцето кое мора да трпи све и свашта, ради нечиви каприци.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ако нема емоции спрема тебе, а не си тмурко, покажуваш емоции во секоја прилика, миеш садови еднаш или двапати во годината, правиш ручек ручек чат-пат и едноставно ги поседуваш сите особини што еден просечен маж би требало да ги има тогаш не е во тебе вината.

Има старо и проверено решение за твојот проблем се вика јеменски џелат.:)
Потребни ти се само трупец и остра балтија.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Тука има три прашања на кои треба да си одговориш.
1.Која е причината?-според она што го прочитав,мое мислење е дека не те лаже,стварно не и е до секс.
2.Што ти е тебе поважно?-да го зачуваш бракот или сексот.
3.Кои ти се опциите?-и секако да видиш кои се добрите и лошите страни на секоја од тие опции.

Кога ќе си ги одговориш тие прашања ќе треба да донесеш одлука што да правиш понатаму.Што и да одлучиш нешто ќе мора да жртвуваш.Ако немаше дете со неа многу полесно ќе ти било да донесеш одлука ама вака е тешко.
Што и да решиш,нема да бидеш ни прв,ни последен.Разводи има колку сакаш,точкачи исто така.Ни едното ни другото не е крај на светот.

Член од
20 септември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
17
i ne ja obvinuvaj nea, i na nea ne i e lesno, odnosno ne baraj vinovnik zatoa sto vinovnik nema, ednostavno emociite isceznale ili nikogas i ne bile vistinski. sekoj moze da se najde vo situacija da ne saka poveke pa i do stepen da nemoze da napravi nitu ater. ne se cuvstvata nesto sto se kupuva na pazar pa sakam kilo od ova a nekam od ova... rabotava e da se prekine ovaa pat pozicija, vinata na nejzina strana e samo sto ne ti gi kaze ovie pricini i ti kaze da ne se izmacuvas poveke i da najdete zaednicki jazik za mirna razvrska so razvot. no dolg i tezok e patot od pojavata na pricinata za razvod do konecnoto prevzemanje akcija za razvod- ...kako ke bidi, kako da kazam, sto ke recat moite, sto ke zborat lugeto, kako ke bide so deteto, od sto ke ziveam,,,, napravi go ovoj muabet so nea...
--- надополнето: Oct 13, 2011 4:26 PM ---
slobodno baraj si druga... ne e grev nitu i smeta na zena ti

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
А да пробаш со шпанска мушичка ? :)
Тогаш ако ти рече дека треба да оди на шопинг, жал ми е.

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Добро кој дел од тоа што човекот сака да си го спаси бракот не ви е јасен.
Се појавуваат проблеми и треба да се решаваат а не најлесниот начин е или да изневерушаш и ти или пак да се разведеш. Помислува ли некој на тие деца што требаат да бидат влечкани по судови и ред други работи.
Што ќе се случи ако сите брачни парови решението го бараат во разводот?
Ќе дојде може ден и нема да се прашуваме меѓусебно дали сме во брак туку колку пати сме разведени.

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Се појавуваат проблеми и треба да се решаваат а не најлесниот начин е или да изневерушаш и ти или пак да се разведеш. Помислува ли некој на тие деца што требаат да бидат влечкани по судови и ред други работи.
Ќе дојде може ден и нема да се прашуваме меѓусебно дали сме во брак туку колку пати сме разведени.
Хм, јас не би играл на таа карта - да ми мириса туѓ пенис во мојата спална.
Доколку правиме муабет за неверство-развод.

Член од
20 септември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
17
amo ova ne e problem! ova e problemiste i nema resenie za nego. so godini da nemas seks so sopstvenata zena!!! sto tuka treba da se resava? moze samo da se izgubat uste godini i godini i posle covek da ne bide za nikade. i za decata e podobro da ne bidat vo dom so takva napnata atmosvera, i tie osekaat deka ima problem doma, nezadovolstvo, karanici, somnezi, posesivnost... ako dobro se razberat dvajcata i go zacuvaat pocituvanjeto, razvodto e resenie i za dvajcata... drugata opcija e covekot da si fati svalerka i taa opcija e polesno da se izvede no ne e konecno resenie na situacijata, toa ke mu bide olesnuvawe no ako se zaljubi vo drugata togas pak razvod...

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
те вара.
следи ја и изврши го чинот на дело.

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
amo ova ne e problem! ova e problemiste i nema resenie za nego. so godini da nemas seks so sopstvenata zena!!! sto tuka treba da se resava? moze samo da se izgubat uste godini i godini i posle covek da ne bide za nikade. i za decata e podobro da ne bidat vo dom so takva napnata atmosvera, i tie osekaat deka ima problem doma, nezadovolstvo, karanici, somnezi, posesivnost... ako dobro se razberat dvajcata i go zacuvaat pocituvanjeto, razvodto e resenie i za dvajcata... drugata opcija e covekot da si fati svalerka i taa opcija e polesno da se izvede no ne e konecno resenie na situacijata, toa ke mu bide olesnuvawe no ako se zaljubi vo drugata togas pak razvod...
Добро ќе го решат тие нивниот проблем или проблемиште како што викаш и доаѓа разводот. Е работата е што после тој развод. Како и да е децата секако ќе страдаат дали на едниот или на другиот начин. Баш тие деца може да се соочат со други проблеми. Јас имам близок пријател родителите се разведени и тој живее со татко му ама затоа што бил толку болен тој развод тој не се гледа со мајка му и не само што не сака да ја види туку и ја мрази итн. Децата се најчуствителни суштества на планетата пред да се направи нешто треба да се размисли за тоа дете утре да нема трауми.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Добро ќе го решат тие нивниот проблем или проблемиште како што викаш и доаѓа разводот. Е работата е што после тој развод. Како и да е децата секако ќе страдаат дали на едниот или на другиот начин. Баш тие деца може да се соочат со други проблеми. Јас имам близок пријател родителите се разведени и тој живее со татко му ама затоа што бил толку болен тој развод тој не се гледа со мајка му и не само што не сака да ја види туку и ја мрази итн. Децата се најчуствителни суштества на планетата пред да се направи нешто треба да се размисли за тоа дете утре да нема трауми.
Епа тоа е кога на некој личните задоволства му се побитни од тоа како ќе му биде на сопственото дете, чим дотичната не направила ништо или се потрудила барем да ги поправи работите, не верувам дека и во иднина ќе биде различно.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Заборавив да кажам дека со неа сум уште од школска клупа. Таа ми беше првата сериозна врска, таа ме бркна мене. Сексот никогаш не беше нешто сјаен ама беше ОК. Прво се чувавме за брак, после направивме дете и после тоа се случуваше се поретко, за да на крај го снема.
Златен не сакам да те разочарувам ама и самиот си го знаеш одговорот длабоко во себе, очигледно момава сакала само да се омажи (типичен балкански синдром) дај шта даш било работава, е сега е уште поочигледно дека и се погодил мајсторот па неможе да смисли од коњ на магаре да се симнува повторно, или од коњ на желка, лол зависи до која мера ви бил лош сексот, е сега што се однесува за растурање на бракот никогаш не е добра идеја но ако проблемов се одолговлекува со години тогаш може да направите бракот да биде на хартија само па секој на страна да има секс веќе ако не сакате разводи, иначе за детето никогаш не е добро да расте во нехармонична атмосфера, знам дека не е лесно посебно кога се работи за брак затоа се рекло: "Пред брак добро отвори ги очите, а потоа добро затвори ги"

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
2.006
Delinda напиша: Страшна работа... страшно
Човеков побара совет, а сите одма му го дадоа оној стандардниот...разведи се:eek: Или сте стварно шашави или не знам дали имате контакт со реалноста(n)

Точно, нај сурово решение е разводот. Но, овде не станува збор само за секс.
Квадрос рече "И не е само сексот, туку немаме никаква блискост. Ме бацува ако воопшто ме баци во ретки прилики, кратко на образ како баба ми да ме бацила."
Значи нема блискост, нема емоции и најважно, несака да разговара...
Никој не сака да гледа разводи и деца што растат без родител, но некогаш во вакви поретки ситуации е единствено решение, сепак проблемите се со години...

Kvadros, Каква ви е комуникацијата воопшто? Пробај да разговараш само тоа може да спаси нешто. Пробајте да разговарате, но не за сексот, за други работи, пробај да и се приближиш најмногу што можеш, да допреш до неа, да почувствува дека може се да ти каже.

Kajgana Shop

На врв Bottom