Брак без секс

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Жена ми ретко иизлегува ако тоа не е поврзано со работа. Се дружи со машки колеги, но професијата и е таква, претежно се машки.
Mе наведовте на размислување. Го отворив нејзиниот ФБ да проверам ако има нешто од неверство или траги и општо со кого комуницира. Најдов 500 пораки од колега кој го дружи во последно време . Секојдневна комуникација по неколку праки на ден. ама пораките се од типот//// денес за ручек ова ќе правам.... поздрави ги другите колеги.... не си го гледал оној филм.. , кога ќе те видам се ќе ти раскажам....многу обожавам ова, она...да не речам тупаџиски, на крај има поздрав ~гушки~ aма таква е со сите. Значи интензивна комуникација која ме потсетува на две другарки кога ќе се зазборат и не можат да престанат. Се изморив од читање, ова замара....
Знаеш што, ова сам со себе не се решава. Мораш да седнеш и да напраеш сериозен муабет со жена ти, ама крајно сериозен, ќе ти објасни што е работата со колегата и што е работата со тебе, ја не верувам дека има друг ама ипак најдобро ќе биде неа да ја прашаш и да ти објасни, а не да ти вика дека си дете зошто не си дете, овде сите ти кажаа дека да се нема секс не е нормално (вклучувајќи и женски, а не само машки).

Ама и тоа разговорите со колегата, имам и ја колеги со кој сум многу блиска и нон стоп разговарам со нив и секој ден сум со нив, повеќе со нив отколку со некој колешки ама дечко ми знае се за тоа, точно по име ги знае и дури и сум ги запознала онака успут кога сме се сретнале и тој нема никаков проблем со тоа зошто сум му кажала со кого се дружам, истото го очекувам и од него.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.874
Поени од реакции
20.461
Читам од почеток и неможам да си поверувам господе... да не сакала секс башка со 1 дете, башка маж волен да удоволи, значи јас треба да се засрамам што често мислам на секс, и дека некад и напињам, како издржуваш алал да ти е јас не би можела, како викаат мој мој па преку мој, или или, знам дека ти е ради детето арно ама сум ја кажала поракава доста често оти ептен ми држи вода, „подобро со еден нормален, него со двајца ненормални“ да ви израсне детето, сите фрустрации од твоја страна и тоа ги чувствува и тоа кад тад ке се одзрази и на него.
Бегај и дувај од кај неа мој совет.

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Brak bez seks :pos:
Gledate li preljubnici vie :vozbud:
Koga nema seks nekoe dolgo vreme se rastura brakot ;)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Кога сме кај сексот, најбитно од се е да се запрашаш дали си и ти задоволен, а не само да бидеш желен да исполнуваш туѓи желби. Пошто ако нема страст, ако нема поклопување на сексуални енергии џабе е се. Јас имав сличен проблем со една поранешна моја девојка со која не можев оргазам да доживеам, а па за да го одржам Џони буден морав цели порничи во глава да си правам.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Човеку јас дефинитивно заклучив....тука правилниот одговор нема да го најдеш и точка. Не почнувај со љубомора и тајно читање и проверување фб верувај тоа е 100 пати потечко.Знаеш како велат старите Кој бара нешто,тој си добива.:)И те молаааааммм не ги гледај тие српските ср**а зашто е све лага у лага ,глупост до глупост.ок?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
кога игра прељубници и на која ТВ?
Прељубници ти е жива глупост, платени луѓе да глумат за да има што да се дава на телевизија... не треба да гледаш.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Добро ќе го решат тие нивниот проблем или проблемиште како што викаш и доаѓа разводот. Е работата е што после тој развод. Како и да е децата секако ќе страдаат дали на едниот или на другиот начин. Баш тие деца може да се соочат со други проблеми. Јас имам близок пријател родителите се разведени и тој живее со татко му ама затоа што бил толку болен тој развод тој не се гледа со мајка му и не само што не сака да ја види туку и ја мрази итн. Децата се најчуствителни суштества на планетата пред да се направи нешто треба да се размисли за тоа дете утре да нема трауми.
Вагичке, неколку страни предходно, напишав дека мораат да се уозбилат и двајцата, да седнат и како возрасни луѓе да разговараат. Мене ова нивното, ми личи на детска игра, овој нешто ја нервира, оваа го казнува. Да оди некој да го праша тоа дете кој е нивниот проблем, подобро ќе објасни од нив двајца. Тоа дете е осудено да живее со родители кои не знаат како да си бидат пријатели, поддршка еден на друг. Чим сопругот стигнал на форум да бара решение, можеш да претпоставиш каква им е комуникацијата?
Тој не знае каде е проблемот, а 10 години е во брак!
Мене тоа ми звучи како да не си ја познава сопругата!

Има повеќе опции на тоа што може да се случува, јас мислам дека се може да се реши со разговор. Ако стигнале на тоа дереџе каде што веќе немаат никаков заеднички разговор или решение, разводот не е толку страшна опција. Ама и тој треба да се среди со разговор, да остане почитта меѓу нив, баш ради тоа дете.
Ако можат да се договорат, нема потреба од судови и парници, они двајца сами потпишуваат документ и тоа е тоа. Нема детето да има потреба да одлучува со кого ќе живее и како.

Јас не би сакала да им се случи тоа, но подобро така, отколку со екскурзии надвор од бракот, нетолеранција, лутина... тоа полошо е и за нив и за детето.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Уф... се изнамачив да исчитам се.... Доста добри совети, посебно од девојкиве/жениве, да не ве наведувам, да не се лути некоја ако ве пропуштам
Пријателе, ова е доста тешко прашање што и како натаму, имаше неколку добри мислења но тешко е да се издвои некое пошто не ја знаеме целата приказна. Има некои работи кои се непознаница. Сум поминал слична ситуација, и ако сакаш ќе направиме муабет. Погледај си приватниете пораки, ќе ти пишам таму (Извинете форумско друштво, некои работи се премногу лични за да ги споделам јавно)

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Искрено друже се повеќе сум убеден дека си премногу добар и фин со неа и многу и допушташ да прави што сака.
Однеси го детето негде да го чува некој, и начекај ја кога ќе се врати од работа уште на самиот влез дома уште несоземена грабни ја во раце агресивно и страсно и однеси ја во спална и фрли ја во кревет, и рипни и машки, скини и све и маица, прслук све што постои на незе пердуви да летаат да незнае главата кај и е, мора да се возбуди, и потруди се комшиите полиција да ви викнат (y)

S

Shellshock nam67

Гостин
Жена ми ретко иизлегува ако тоа не е поврзано со работа. Се дружи со машки колеги, но професијата и е таква, претежно се машки.
Mе наведовте на размислување. Го отворив нејзиниот ФБ да проверам ако има нешто од неверство или траги и општо со кого комуницира. Најдов 500 пораки од колега кој го дружи во последно време . Секојдневна комуникација по неколку праки на ден. ама пораките се од типот//// денес за ручек ова ќе правам.... поздрави ги другите колеги.... не си го гледал оној филм.. , кога ќе те видам се ќе ти раскажам....многу обожавам ова, она...да не речам тупаџиски, на крај има поздрав ~гушки~ aма таква е со сите. Значи интензивна комуникација која ме потсетува на две другарки кога ќе се зазборат и не можат да престанат. Се изморив од читање, ова замара....
vidi devojka i zena isto e som ne ti dava devojkata znaci nasla zamena e sega ova po analogija vazi i za drugoto,ne moze be covek e i taa hormonite i rabotat ne moze da ne i se javuva zelba.
ova so porakite ti e alarm pripazi ne e sega da ostajs zena na rabota, kaj mene na rabota gledam slicna situacija gledam zena na eden moj drugar kaj se zblizuva so kolegata premnogu se intimni zaedno odat na pauza ima nesto se primetuva...
--- надополнето: Oct 14, 2011 7:28 PM ---
Човеку јас дефинитивно заклучив....тука правилниот одговор нема да го најдеш и точка. Не почнувај со љубомора и тајно читање и проверување фб верувај тоа е 100 пати потечко.Знаеш како велат старите Кој бара нешто,тој си добива.:)И те молаааааммм не ги гледај тие српските ср**а зашто е све лага у лага ,глупост до глупост.ок?
sumliv si e covekot mora da ispita som se jauva somnez tuka nesto mora da smrdi

Член од
14 октомври 2011
Мислења
1
Поени од реакции
2
Во брак сум повеќе од 10 години, од кои последните неколку без секс. Жена ми е секогаш преокупирана со работата, со детето и никогаш нема време за нас двајцата. Наоѓа секакви изговори само да не бидеме интимни. Последните неколку пати кога имавме секс одвај чекаше да заврши работата. Не мрда, глас не пушта, изгледаше како да имам секс со труп.
Со сестра и на телефон има време да тупи по 2 саати, оди на шопинг со пријателки, само за мене нема време.

Не сакам да го растурам бракот, но не гледам друг излез освен да почнам некоја врска на страна. Дали ова ви се има случено некогаш?
Друже поради тебе се регистрирав тука.....
Искрено во право се повеќето од тие што ти пишале.
Разговарај со неа на таа тема, но од искуство ти гарантирам дека не е во тебе проблемот,туку има друг. Не е нормално тоа што се случува,затоа е најдобро да поразговараш отворено со неа и да го решите тоа на најдобар можен начин. Поздрав

Член од
14 октомври 2011
Мислења
1
Поени од реакции
2
Vaka. Ona sto ke go kazam e moeto licno iskustvo i onaka kako sto jas go razbiram. Ne sum zenet i nemam deca megjutoa sum vo vrska so edna licnost veke 8 godini i ziveam zaedno so nea vo poslednite 3 godini taka da neznam kolku ke bidam kompetenten da odgovoram megjutoa ke se potrudam da pomognam. Najprvo cestitki za hrabrosta da se progovori za eden takov specificen problem za koj mnogu lugje nemaat hrabrost da zboruvaat. Toa e dobar znak i mi pokazuva deka ima interes da se smenat odredeni raboti. Mozebi pisuvam prilicno kasno vo ovaa diskusija megjutoa sega ja zabelezav i se nadevam deka inicijatorot na cel ovoj razgovor do sega ne prezel nekoi nepromisleni cekori.
Prvo, razvodot ne e resenie, barem ne seuste a isto taka i odenjeto po drugi zeni. Spored mene mislam deka za sekoja zena ima maz i toa sovrsen maz. E sega se postavuva prasanjeto dali i kolku sme nie sovrseni mazi za nasite zeni i dali tie od nas go dobivaat ona sto go ocekuvaat od idealniot maz. Megjusebnite raspravii mozat da odat do nedogled i nema da se dojde do nikakvo resenie dokolku se razgovara na “razumen” nacin ili dokolku se moli za nesto sto nas ni e potrebno. Toa ne. Taka samo dopolnitelno ke se zacvrstat razlicnite stavovi. Edinstvenoto resenie go gledam vo razgovorot so sebesi i logicko analiziranje na situacijata. Velat mazot treba da prevzema inicijativa, epa togas taka i neka bide. Sto ocekuvaat zenite od nas mazite? Odgovorot e vnimanie, zastita, sigurnost, razbiranje. Toa e toa. Ne bi se custvuvale ni malku prijatno so nekoj koj ne se custvuva siguren pred se vo sebesi i dokolku ne gi ispolnuva prethodno navedenite ocekuvanja na zenite. I zatoa se javuva ramnodusnost i so tek na vreme duri i odbivnost. Dokolku mazot ne se custvuva dovolno sposoben da i gi ovozmozi na zenata onie raboti koi taa bi gi ocekuvala od “gospodinot sovrsen” togas se naogja vo pogresna vrska so pogresna licnost. Dokolku mazot smeta deka moze da odigra “lavovska” uloga vo vrskata (vo brakot konkretno) togas se ke se smeni, a smetam deka i zenata nema da ostane ramnodusna na takvata promena. Ne e svojstveno za zenite da prezemaat inicijativa za odredeni problemi i koga toa mora da go pravat se custvuvaat uzasno i drugata strana ja smetaat za nezrela, slaba, nesigurna …
Vo prasanje e nivoto na energija koe vo slucajot treba da dominira poveke od maska strana i dokolku e sprotivno togas ima problemi. Znaci mazot mora da ja krene svojata maska energija na povisoko nivo ili podobro bi bilo da rascisti so toa i da bara zena so ponizok level na energija na koja mnogu polesno ke moze da i gi zadovoli baranjata. A so toa i taa ne bi sakala da go zagubi pa togas ke se potrudi da gi zadovoli site negovi potrebi. Tuka ja gledam logikata na resenieto na ovoj problem. Bidi mazot koj taa misli deka go zasluzuva. Pokazi lavovska dominacija, hrabrost, zastita, sigurnost i mislam deka se ke se smeni.
Golem pozdrav i se izvinuvam sto poopsirno navlegov vo temava.

Kajgana Shop

На врв Bottom