Брак без секс

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
Точно знам во што е проблемот.

Премногу се грижиш за нејзините потреби на сметка на твоите. Тоа што треба да го направиш, е да си ги ставиш твоите потреби на прво место. Да станеш себичен. Наместо да се обидуваш со петни жили нејзе да ја доведеш до оргазам (знам дека го правиш ова иако не го имаш напишано), фокусирај се да се доведеш сам до оргазам.
Но и надвор од креветот, наместо да се обидуваш секогаш да ја задоволуваш и да бидеш добар сопруг, обиди се да си се задоволиш себеси. За првпат прави го тоа што ти го сакаш, иди на пецање со другарите, иди на утакмица, планинарење, незнам ти најдобро си знаеш што ти прави највеќе мерак. Живеј го животот. Батали молење за еден подпросечен секс.

Еве пример рецимо седите двајцата и она те замара за некои глупости од работа. Наместо да се замараш со нејзини глупости, кажи и дека си уморен и дека несакаш да ја слушаш.

На почеток ќе ти биде љута затоа што си себичен, али по некое време ќе се изненадиш како ќе се промени. Само да се разбереме, нема да бидеш себичен за да ја манипулираш, биди себичен -- за себе да си удоволиш. Ако ти се слушаат нејзините проблеми... што да ти кажам, слушај ги.

А, и уште нешто. Ако идеш со ова, иди до крај. Немој после првата караница да се упичиш и да се вратиш пак на лижењето стапала.
Ја би те советувал да го послушаш другаров со цитатов. Сексот не е се, сепак нели? Пробај со самозадоволување, а на крај краева кога ќе се дружиш со другари / другарки, можеби и ќе се умрсиш и ти од некоја :pipi:

Некој спомнаа развод... сфатете, не е лесно, има дете човеков. Мора да мисли и за него.

Обиди се друже на овој начин, па потоа сигурно таа ќе те бара да разговарате. Кога она може да оди со пријателки на шопинг, ти можеш да си идеш пак со другари и другарки на планина.

И то, среќно!

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Не сум во брак, ама сум жена.
Не се лажи пријателе дека не и е потребен секс.
Потребен и е. И мене ми мириса на неверство, најискрено.
Чим сексот не бил ,,ништо посебно никогаш,, многу е можно да нашла некој со кој и е ,,посебно,,. Секако дека не треба да се обвиниш сам себе, но според мене, двајцата сте виновни што сте дошле до ова дереџе - нема разговор искрен меѓу вас!
Си и кажал дека сексот ти е ,,ништо посебно,,? Сте пробале некогаш да ви биде интересен?
Таа се чувала за брак, убаво и ти, ама повеќе од еден случај познавам кога малце подоцна, кога луѓето ќе се подразбудат од таа ,,само во брак,, приказна, бараат авантури на други места.

Знам дека немаш опции да ја однесеш на психлог, затоа ние психолозите патиме за работа. Ама седни ја и објасни и се - како е и што е.
Пред тоа направи си нацрт еден, што сакаш да и кажеш, само без нервози, викања и обвинувања.
Прашањата нека ти бидат конкретни, исто така и барањата.
Нешто од типот:
1. Јас сакам да имам секс. Зошто ти не сакаш? Дали сексот со мене не ти е добар? Дали треба да променам нешто?
Откако ќе ти каже што е и како е (зависи што ќе ти каже), и ако понатаму ти кажува дека не е ,,најважен,, кажи и дека ,,не е, ама е меѓу најважните работи во нормалните бракови,,.

Врска на страна не барај, само несреќа ќе си донесеш, и себе, и неа и на детето.
Тоа што немате секс мене ми звучи како да има многу поголем проблем меѓу вас, отколку сексуален. Очигледно многу други работи не штимаат...
Хахахахаахахахахаха тешка легенда си, мислиш сите девојки имаат толкава сексуална потреба како твојата, но за жал немаат сите, ти имаш огромна сексуална енергија и признавам секој маж би посакал партнерка како тебе, ќе знае дека цел живот ќе имате секс

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Хахахахаахахахахаха тешка легенда си, мислиш сите девојки имаат толкава сексуална потреба како твојата, но за жал немаат сите, ти имаш огромна сексуална енергија и признавам секој маж би посакал партнерка како тебе, ќе знае дека цел живот ќе имате секс
Ова не е мое лично мислење погоре, општо прифатено е, барем во поголемиот дел од психолошките кругови, посебно во (нео)психоаналитичарските.
Луѓето се сексуални битија, и мажите, и жените.
Сите жени имаат големо либидо, како и сите мажи, но, таа сексуална енергија не секогаш е насочена кон личноста кон која треба да биде насочена.
Ако таа жена е мртва уморна, или има одбивност кон мажот, може да нема секс со него поради тоа, а не зошто не сака да има секс или сексот и е одбивен.
Тоа е голема заблуда.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Ова не е мое лично мислење погоре, општо прифатено е, барем во поголемиот дел од психолошките кругови, посебно во (нео)психоаналитичарските.
Луѓето се сексуални битија, и мажите, и жените.
Сите жени имаат големо либидо, како и сите мажи, но, таа сексуална енергија не секогаш е насочена кон личноста кон која треба да биде насочена.
Ако таа жена е мртва уморна, или има одбивност кон мажот, може да нема секс со него поради тоа, а не зошто не сака да има секс или сексот и е одбивен.
Тоа е голема заблуда.
Да но тоа кај некои девојки трае со години. Значи секоја жена треба да ја води битката со самата себе (во својата глава), или да и помогне психолог.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Да но тоа кај некои девојки трае со години. Значи секоја жена треба да ја води битката со самата себе (во својата глава), или да и помогне психолог.
Треба прво да и помогне поотворено општество, треба прво да им помогне образованието на сите. Наместо да ги труеме децата со часови по религија, треба да учат многу покорисни работи. Религијата се учи дома, а не на училиште.
Кога образованието ќе го реформираме, ќе ги реформираме и идните генерации.
Така, ќе направиме добра клима за полесно перцепирање на својата природа кај луѓето.
Потоа, кај оние кои нема да успеваат да се справат со своите пориви, дилеми, ќе ги насочиме на психолог. Не е нужно секој да посетува психолог. Но кај некои е препорачливо, ако едноставно - не знаат што мислат самите со себе.
Но во денешното општество, да си признаеме, самиот психолог е табу тема, а не нешто друго.
Многу леб ќе треба да изедеме додека почнеме да произведуваме среќни и ослободени луѓе.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Треба прво да и помогне поотворено општество, треба прво да им помогне образованието на сите. Наместо да ги труеме децата со часови по религија, треба да учат многу покорисни работи. Религијата се учи дома, а не на училиште.
Кога образованието ќе го реформираме, ќе ги реформираме и идните генерации.
Така, ќе направиме добра клима за полесно перцепирање на својата природа кај луѓето.
Потоа, кај оние кои нема да успеваат да се справат со своите пориви, дилеми, ќе ги насочиме на психолог. Не е нужно секој да посетува психолог. Но кај некои е препорачливо, ако едноставно - не знаат што мислат самите со себе.
Но во денешното општество, да си признаеме, самиот психолог е табу тема, а не нешто друго.
Многу леб ќе треба да изедеме додека почнеме да произведуваме среќни и ослободени луѓе.
хахахахахаха што не се кандидираш за премиерка. Точно кај нас ако посетуваш психолог или психијатар ќе те сметаат дека си скроз забеган

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
хахахахахаха што не се кандидираш за премиерка. Точно кај нас ако посетуваш психолог или психијатар ќе те сметаат дека си скроз забеган
А, не сум јас за политичар :)
Ама би сакала да им кажам некои работи на политичарите што се прават многу паметни! :)

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Страшна работа... страшно
Човеков побара совет, а сите одма му го дадоа оној стандардниот...разведи се:eek: Или сте стварно шашави или не знам дали имате контакт со реалноста(n)
Од друга страна одма .. жена ти те изневерува .. абе ај:mad:
При толку методи и техники за зачувување на бракот и подобрување на односите, одма му ја дадовте крајната опција да и ги мавне клоците и да се разведат:cenzura:

Кога сте во долга врска или како во случајов во брак, за да ја изгуби желбата за секс жена му мора да има добра причина...
Од друга страна се прашувам дали мажов се преиспитал дали е се ОК со него.. значи кога мене ќе ми тргне на лошо прво вината ја барам во себе, ако не ја најдам тогаш ја барам во партнерот ...
Дали со некои постапки мажот покажал дека не е достоен за да му се исполни таа желба за секс?
Дали мажот е труп кој што седи дома, прави ручек, чува деца, пере алишта и ништо подалеку од тоа? ОК е да помага во домашните обврски, ама да имам жена заробена во машко тело дома и јас ќе се прашам дали воошто ќе го бакнам, а не па да имам секс со него

Како и да е .. разводот е крајното решение и најчесто не е поради немање секс во бракот, туку поради подлабоки несогласувања, семејно насилство, непочитување на брачниот другар и тако даље

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Во брак сум повеќе од 10 години, од кои последните неколку без секс. Жена ми е секогаш преокупирана со работата, со детето и никогаш нема време за нас двајцата. Наоѓа секакви изговори само да не бидеме интимни. Последните неколку пати кога имавме секс одвај чекаше да заврши работата. Не мрда, глас не пушта, изгледаше како да имам секс со труп.
Со сестра и на телефон има време да тупи по 2 саати, оди на шопинг со пријателки, само за мене нема време.

Не сакам да го растурам бракот, но не гледам друг излез освен да почнам некоја врска на страна. Дали ова ви се има случено некогаш?
Ова е стварно проблем.Сексот е потреба и тоа како.Еднаква и за мажите и за жените.Јесте понекогаш има моменти кога не ти е до тоа,ама се е нормално кога тоа не е премногу често или скоро секогаш.Јас мислам дека тука се крие некој проблем.Очигледно проблем има жена ти а не ти.Така да можеш пример со некое стручно лице да разговараш ти и да добиеш мислење.Или пак едноставно разговарај со неа.Кажи и колкав проблем ти претставува тоа и колку тоа може заканувачки да влијае на вашипт брак.Подисплаши ја малку и види како ќе реагрира.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Ја би те советувал да го послушаш другаров со цитатов. Сексот не е се, сепак нели? Пробај со самозадоволување, а на крај краева кога ќе се дружиш со другари / другарки, можеби и ќе се умрсиш и ти од некоја :pipi:
Пријателе женет човек го советуваш да се самозадоволува и дека не било никаков проблем тоа што не добива секс од сопствената жена?
Да кажеме и дека ќе се омрсува на страна и никоме ништо ама брак чим се нема секс нешто не е во ред со истиот и кога тогаш ќе пукне тиквата според мене.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
салата без ракија зарем не иде:confused:
ја мислев ракија без салата не иде:cautious:
Aбе цело е кога има се...
(читај нити салата ја бива без ракија, нити ракија без салата, нити мажот да гледа порки, нити жената да го смени со вибратор)

Ама, ко ќе фали нешто... имаш 2 опции: да продолжиш така како што е, или да го бараш делчето што недостасува.

Член од
20 септември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
17
eeej luge poleka! problemov na ;ovekot ne mu e od denes! se raboti za nekolku GODINI? i ne pomagaat tuka nikakvi romantiki, podaroci, iznenaduvanja..... ne pomagaat lekovi, tuka treba hirurgija, rez! jasno e deka problemot e emocionalen, ne te posakuva poveke, nitu te saka i zatoa nemoze nitu da ti napravi ater barem edna[ nedelno ako nemoze poinaku barem oralno ili sl.... zapra[aj se koga taa zapo;nala razgovor za temava? dali nekogas ti rekla deka znae deka ti e tesko i deka problemot e toa i toa i deka i smeta i na nea, deka ne e normalna situacijata i ke stori se da se da se nadmine problemot? Nikoga[! Nisto nema da dobies so ugoduvawe, i ulizavanje ili pritisok! i da ti dade ednas koja koris koga znaes deka toa e bez keif! Ne ja prodol\uvaj ovaa agonija sto ti se slu;uva! i ne se zamaraj dali ima nekoj drug ili nema oti rezultatot e ist i da ima i da nema taa tebe ne te saka. fati si devojka koja ke te sqaka i nemaj gajle dali ke te gfatat ili ne ili pak razvod. treto nema.
--- надополнето: Oct 13, 2011 2:01 PM ---
ako pocekas uste nekoja godina posle ke nemas problem i ti nema da sakas seks ,,jer i petlu vreme ide,,.

Kajgana Shop

На врв Bottom