Бразил-Македонија (8.4.2012 14:15 ч), Скандинавиум арена, Гетеборг

Статус
Затворена за нови мислења.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.397
Поени од реакции
85.343
Ви реков јас јаки се Бразил..

H

HITCH

Гостин
Многу ми е жал што овие дечки не успеаа да не претставуваат на Олимписките игри во Лондон, на свеченото отварање, под македонското знаме ќе недостасуваат ракометарите. Се надевам дека дечкиве имаат мотив за следните Олимписки игри и за уште поголем успех на светското првенство.

Жал ми е што изгоревме во желбата и мазохистички ќе го догледам и последниот натпревар од квалификациите за Олимпијадата во Лондон. Дечки не ви го забораваме досегашниот успех и радоста на кошаркарите на 8. септември. Мило ми е што после златниот успех на Кометал, во Лигата на Шампиони, и освоеното 7. место на Светско првенство во ракомет на женската репрезентација во краток временски период се радувавме на успехот на ракометарите, ватерполистите, кошаркарите, каратистите... Мило ми е што преку спортот конечно излеговме од сивилото во кое бевме длабоко навлезени.

Само, срце ми се кине кога ќе помислам дека под македонското знаме и овој пат нема да има многу Македонци. :place:

Се` едно на резултатот од овој натпревар јас продолжувам да ве бодрам, под услов да не се испурјачите к`о фудбалерите.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Абе па и вие навистина мислите дека на некој посебно му се игра ова.

Диви одбрани од контра и само смирено си ја зема топката и од место ја подаде на првиот играч.Тоа значи или не му е ќејф или е на смирувачи за коњи.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.915
Поени од реакции
73.245
Само, срце ми се кине кога ќе помислам дека под македонското знаме и овој пат нема да има многу Македонци. :place:

.
Засега нема ниеден...
Можно е и така д си остане :)

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Многу ми е жал што овие дечки не успеаа да не претставуваат на Олимписките игри во Лондон, на свеченото отварање, под македонското знаме ќе недостасуваат ракометарите. Се надевам дека дечкиве имаат мотив за следните Олимписки игри и за уште поголем успех на светското првенство.

Жал ми е што изгоревме во желбата и мазохистички ќе го догледам и последниот натпревар од квалификациите за Олимпијадата во Лондон. Дечки не ви го забораваме досегашниот успех и радоста на каошаркарите на 8. септември. Мило ми е што после златниот успех на Кометал, во Лигата на Шампиони, и освоеното 7. место на Светско првенство во ракомет на женската репрезентација во краток временски период се радувавме на успехот на ракометарите, ватерполистите, кошаркарите, каратистите... Мило ми е што преку спортот конечно излеговме од сивилото во кое бевме длабоко навлезени.

Се` едно на резултатот од овој натпревар јас продолжувам да ве бодрам, под услов да не се испурјачите к`о фудбалерите.
Прашање е дали ќе има воопшто некој на олимпијада од Македонија.Никој поединец се нема квалификувано и останува се на дали кошаркарите ќе се квалификуваат.

R

Rigel Kent

Гостин
Абе па и вие навистина мислите дека на некој посебно му се игра ова.

Диви одбрани од контра и само смирено си ја зема топката и од место ја подаде на првиот играч.Тоа значи или не му е ќејф или е на смирувачи за коњи.

Podobro toa otkolku kako Borko (slonovo lice) da ja dodade bezveze napred :)

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Абе у сите три натпревари овие нашиве незнаат што е фаул.....прекин на противничка акција...одбрана швајцарско сирење....Шундо незнае кај е....

Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
Најголем ќар од овој турнир имаат 500 македонци кој се искурчија и ја видоа Шведска овие 5-6 дена.
Другото не смееме и да го споменеме.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Унгарија само во првото полувреме против нас имаше повеќе исклучувања од Македонија во сите три натпревари :pos: Тоа кажува дека нема доволно агресивност во нашата игра.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Многу слаба игра поготово во одбраната.Каква е оваа одбрана бе што на 7м од наш гол ги остава Бразилциве да се шетаат како сакаат ? Видовте Унгарците како ни играа агресивно во одбрана ? Така треба...како нив да се одигра кога ќе дојде некој до 8м од наш гол треба на клоци да го издигаат од таму,а не да го остават да бара идеална позиција за шут.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Брат има оооооогромна разлика тука.

Што е битен резултатот, битно е колку време има до крај.

Овде мечот е веќе решен, има уште 15 секунди за играње.
Си гледал ли спортски мечеви да го ебам, нема ваљда и на тебе да ти објаснувам што се случува во вакви моменти :icon_mrgr:
Ние не одиме во напад, туку чекаме да измине времето, за да си подадат рака играчите.
И овој се прави паметен краде топка :tapp:

Босна си игра позиционен напад тука, што има везе каков гол дал Манасков. За публиката е тоа, не за да го омаловажи противникот :)

Си немаат везе двата случаеви...
Те разбирам јас, како во нба кога се знае победникто. Ама ти вика швеѓаниве се како гемрнаци да речам и озбилни беа до крај и сакаа да ни дадат што повеќе голови. Затоа не може да ги окривуваме. А тоа што му се турна на диви исто не го оправдувам ама и диви на успорена снимка се гледа дека сака да го фати со две раце за глава и да го повелече доле, и тоа не чини, треба да знаеме и проаз да примиме, ида научиме позитвното од швеѓаните од подобрите како се игра за рпезентација.

Член од
7 април 2012
Мислења
34
Поени од реакции
23
Cudo ke bide ako pobedat.. ne e ni do selektor ni do sudii.... do volja za pobeda i pozrtvuvanost e.... kaj se rakometarite od evropskoto?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
No comment, претерано е ова.Кај ни е одбраната од ЕП?
Ја оставиле во Белград......
Ок значи сфаќам дека не им се игра, и они се разочарани од се ова последниве 2 дена, ама дај нека не се зафркаваат. Бразил е во прашање, да не бидеме најголемото разочорување, да останеме без ниедна победа, а бевме фаворити за пласман на ОИ.
Нека се средат малку од малку и во второ полувреме нека почнат да играат ракомет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom