Браво за Виножито

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
izvinete no jas malku of topik

od poodamna imam problemi na youtube. otkako ke ispratam komentar na nekoja strana (bez pcuenje i slicno :) mi se blokira youtube i voopshto ne mozam da vlezam tamu!
go dobivam ova na browserot:
Bad Request

Your browser sent a request that this server could not understand.
Size of a request header field exceeds server limit.

Cookie: VISITOR_INFO1_LIVE=ryyw0mPW2Pw; __utma=27069237.2250324102676642800.1218305180.1242914101.1242941387.31; __utmz=27069237.1235404922.10.5.utmcsr=google|utmccn=(organic

bidejki redovno propagiram za Makedonija nasekade se somnevam da ne me blokiraat nekako.

ve molam dokolku nekoj moze da pomogne da mi pisi ovde pvt
odnapred blagodaram xxx

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Е ова се Македонци.

Само кога ќе ги споредам Македонците од Виножито со СДСМ, заклучокот е дека нема Македонци во СДС:toe:
nema veke be bitusanec..MAKEDONCI vo R.Makedonija......, ako dobro razmislis nikogas i gi nemalo..toa sto preostanalo, bilo i e na JUGOT....

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Само волку Македонци не’ има на форумов !?- колку што се коментарите?!? Не сум знаел, мислев дека поддршка на Виножито ќе им дадеме повеќемина- Но , добро, колку сме толку сме, за арно да сме.
Но,просто чудно и што ете ми упадна у очи е што не видов ниту ЕДЕН бугар да искоментира нешто за Виножито(на друга тема од петни жили ги бранеа нивните цариници кога им го запленија материјалов на партијава) а овде ги НЕМА- работава на бугарите е дојдов, видов -избегав.:vozbud::pos2:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
nema veke be bitusanec..MAKEDONCI vo R.Makedonija......, ako dobro razmislis nikogas i gi nemalo..toa sto preostanalo, bilo i e na JUGOT....
Муабетот беше нема Македонци во СДС, а во Македонија има полно, ако не се сметаш како таков, е па јебига.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Кога ке ги споредам Виножито, со некои "Македонци" од Македонија, се гадам.

Браво за виножито!

Има ли жиро сметка, ние тука од Македонија да помогнеме , секој кој колку може?

K

KomitaMKD

Гостин
Само волку Македонци не’ има на форумов !?- колку што се коментарите?!? Не сум знаел, мислев дека поддршка на Виножито ќе им дадеме повеќемина- Но , добро, колку сме толку сме, за арно да сме.
Но,просто чудно и што ете ми упадна у очи е што не видов ниту ЕДЕН бугар да искоментира нешто за Виножито(на друга тема од петни жили ги бранеа нивните цариници кога им го запленија материјалов на партијава) а овде ги НЕМА- работава на бугарите е дојдов, видов -избегав.:vozbud::pos2:
Напиши во насловот ВМРО или СДСМ и ќе видиш колку повеќе коментари ќе има.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Напиши во насловот ВМРО или СДСМ и ќе видиш колку повеќе коментари ќе има.
Не барам коментари за Виножито - зошто и без тоа ќе бидат излишни (само поддршка). Сите тие од Виножито се над нас во буквална смисла на зборот (а ние можеме само капа да им симнеме)- ( а тоа за сдсм или вмро -да стои во наслов)можда си у право, но мене лично К*р ме заболе и за едните и за другите како партии.
Но,пак ќе прашам : КАЈ СЕ БУГАРИТЕЕЕЕ????????:pos2:

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Тоа от дивидиjата кои нашиве царинци не сакаа да ги пуштат и за кои се говореше 3 дена и после се спре ли са ?
Тука сме, па и плус това, не знам кои виде дека ние имаме нешто против Виножито ?

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Со среќа до Виножито!!!
Напред браќа и сестри Македонци!!!
Се надевам дека ќе има излезеност за Виножито!!!

:eek:jea::oeoeoe::eek:jea:

Поздрав до сите МАКЕДОНЦИ во окупирана Македонија!

Оваа вест навистина ме израдува, само ако може некој да даде повеќе детали околу кои избори станува збор и каде ќе бидат на списокот.

Член од
29 јули 2008
Мислења
247
Поени од реакции
3
od mene sekakva podrska ima vinozito zasto se borat hrabro protiv site pritisoci a ne kako nasite politicari bezkicmenjaci sto se spremni za razumni kompromisi i drugi gluposti a koi nemaat muda da gi prekinat smesnite pregovori so gejlada zasto nie nemame nikakov problem so naseto ime.nie sme makedonci od makedonija i zboruvame makedonski jazik.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Со среќа до Виножито!!!
Напред браќа и сестри Македонци!!!
Се надевам дека ќе има излезеност за Виножито!!!

:eek:jea::oeoeoe::eek:jea:

Поздрав до сите МАКЕДОНЦИ во окупирана Македонија!

Оваа вест навистина ме израдува, само ако може некој да даде повеќе детали околу кои избори станува збор и каде ќе бидат на списокот.

летово...илинден во овчарани

браво за виножито..браво дедо ЈАНЕ..покажи им на безрбетнициве тука што е Македонец

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Borbata ke bide dolga ama ke istraeme, rabotite mozebi popoleka ama sigurno se dvizat vo pravina nasoka.

E

emission

Гостин
Браво бе Македонци. Нашите во слободна Македонија треба да видат како во нечовечки услови се извојуваат човечките правдини.
Добро е што веројатно и наши " (разно ) Македонци " ќе ги видат и ќе се засрамат па можеби и нема да трубат за продажба на вековното Македонско.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691

Држ те се, главата горе!
И недај боже да дочуете какви братчиња има овде во слободната Македонија... Било и полошо, поминало. Ќе помине и ова.

Секој еден пат кога ги гледам луѓево,
се поубеден и поуверен сум дека стварно сме за ќотек, тука.

Напред Виножито!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Браво и од мене, им посакувам мн. здравје.

И конечно и тие да се обединат, а не да се делат.

Записи од македонци-жители на македонските села во Егејска Македонија- кои присилно, од грците, беа протерани од своите родни места.

с.Мокрени- раскажано од баба Марија

http://www.balkanalysis.com/photos/mokreni_ruins_murzsteg.jpg

Ќе ти кажа за германцко време.Јас беше малка.Беме три чупи и три деца.И как беше така војната татку ми го звеја, тука, таму удеше, чинеше.Нија повиќе са маќеме.Една вичера дујдоја андари таму на вратта,ношкја беше и гу палат татку ми.И мама му веле:„Нема го,на офците е утиден - Не, ќе ни утвориш да виме.Нема го- му веле мама.Оди да виш на пандилта,шу нема коини, шу се оидени на офците.- Не , на нас ни казаја оти дома е .Не.- Отвори оти ке ја анатинаксаме кујќата.
Мама му веле:Анатинаксајте а , шо сакате а праите,јас врата не утворвам.И му вика на бајчо ми Џоџи,Бре Џоџи,бре излези.
У тои краи на братучет на татку ми , уд другата страна на кујќатаимаше еден џам.Јас викам уттаму:Бајче,бајче! Да доидат да ни пуможат.Никои не греди.И видоа, не видоа андарте , ка викаја, ка правија,избегаја.Не ни а анатиниксаа кујќата.И утидоа у кумшиите таму.И на раното, кога станаме,чуме оти у кумшиите влегоа, му утурија лугјата.Влегоа натре и нешчо му звеја.У неколко кујќи утидоа.И сетне на татку ми шу беше помошник,гу стретија и го питаја за татку ми .Тој си гредеше уд Врапчин.Сега гу палаја татку ми.И тугаја научија шу татку ми беше на офците.

Дуидоа германците.Тугаа го звеја италјанците.Германци,талјанци идваја да берат јадејне,не за нешто друго, јадејне да барат.Телца сакаа да суберат, незнам шо. И шо стана тугаа незнам.Татко собра или не.Дујдоа и го звеја талјанците,гу зедоа у Лерин.Гутови беа да гу утепат.Нешчо напраи,козна,шо,не му собра телца.Зашо беше, козна.И мама сега вика плаче:Ќе гу утепат татку ви сега,ке гу утепат!Утидоа у Лерин татку ми и тој пумошникот, и таму беа да и утепат.Татку ми и тој ка се спасија,незнам.Нали езико беше пречка, на мужеше да са разбери су германци, су талјанци.Тија сидеја у Лерин неколу дена.Едно рано мама пуле шу става.Имаме едно уфчарцко куче.На ранто кучето почна да вие.мама пуле на Џамо дека вие куќето.Кучето са качи на авлијата и така да бие каму слнцето.И мама веле:Утшо вие кучето каму слнцето, нишчо нема,нема да и утепат.Ако вие каму зајслнце,лошо е.И то истина е, има таквија знаци.И то беше.
Па, сетне за другуто партизанство шо да ти кажа.нија са жемиме четирдесе и четварта гудина су Ставро.Тугаја оше андари имаше.Ка са жениме, една две гудини, дујдоа андари, партизани.....

Преубав дијалект :back:

Kajgana Shop

На врв Bottom