- Член од
- 5 ноември 2010
- Мислења
- 4.841
- Поени од реакции
- 3.873
Ебатти фраерот....Да ама фраер си ако имаш најјако куче во селото/населбата/градот...
Ебатти фраерот....Да ама фраер си ако имаш најјако куче во селото/населбата/градот...
Да,но немора да го бориш и да ги плашиш луѓето со тоа.Да ама фраер си ако имаш најјако куче во селото/населбата/градот...
Фраер ќе бидеш у некое СЕЛО у планина.Да ама фраер си ако имаш најјако куче во селото/населбата/градот...
Да,затоа пола црнци во америка се затворени.....Пишав еднаш на слична тема, овде кај нас оро си играат тие што организираат борби со кучиња. Да се во Америка и да ги откријат бел ден нема да видат веќе.
Дегени ко вас треба живи да горат ...Ауу обожавам ова
Имам гледано прилично многу вакви борби, во кои еднаш има учествувано кучето од чичко ми
Можда...ако е најубаво,најспремно,агилно и средено а не да го носиш во борби и да го с'скаш на помали кучиња да распарчува,или па да го носиш на борби.Да ама фраер си ако имаш најјако куче во селото/населбата/градот...
Фраери се само сељачиштата ако имат најјако куче.....Да ама фраер си ако имаш најјако куче во селото/населбата/градот...
Се е до карактер, и јас имам шетано пит, прво никогаш не ми избегал,значи не се теглел влечел и слично и никогаш нема нападнато куче...секое куче е индивидуално за себе.ја не би борел куче али тие кучиња се такви сами по себе не може никој да ги натера да се борат ако не сакаат мене ми се има испуштено пит и по улица секое куче што го начекал го нападнал а никогаш не сум го учел на борби
колку чудна работа е шо ја тупите за животните абе нели гледате дека веќе човек со човек не се сака и луге страдаат во сите можни облици дали со глад или неправда ,минеш покрај улица и гледаш некој нема да јаде и не ти е гајле го оставаш така битно ти си имаш се што ти треба ,а тука за животни стаса работава да се зборува шо не вредат ни 5% од човек ,иако не оправдувам насилство врз животни но и не треба да им се дава преголемо значењеПишав еднаш на слична тема, овде кај нас оро си играат тие што организираат борби со кучиња. Да се во Америка и да ги откријат бел ден нема да видат веќе.
Не го оставам така. Кој чукнал на мојата врата за помош(па и тој што не чукнал) добил помош. Не велам јас дека борбите со кучиња се потрагични од луѓе што умираат за јадење. Само знаеш како? Ако животното е инфериорно во однос на мене( тоа јас не го велам - твој став е тоа) тоа не значи дека треба да правам работи кои го повредуваат без око да ми трепне. Кучето треба да ти е пријател, да го сакаш, да го негуваш и тоа да ти возвраќа со љубов. А не да го мачиш заради твоја сатисфакција или корист. Кучето треба да те сака, а не да се плаши од тебе.епа тоа го зборувам оти лугето мислат дека газдата го тера кучето да се бори а усвари тоа куче само по себе е борач
--- надополнето: 10 ноември 2012 во 14:45 ---
колку чудна работа е шо ја тупите за животните абе нели гледате дека веќе човек со човек не се сака и луге страдаат во сите можни облици дали со глад или неправда ,минеш покрај улица и гледаш некој нема да јаде и не ти е гајле го оставаш така битно ти си имаш се што ти треба ,а тука за животни стаса работава да се зборува шо не вредат ни 5% од човек ,иако не оправдувам насилство врз животни но и не треба да им се дава преголемо значење