Борби со кучиња

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Зашо цело време го споредувате ова со боксери и каратисти или сл.....не е ни случно мајкуму. Ко прво боксерите и каратистите не ги ставаат у ринг и не ги с`скаат меѓу себе а и не ислагаат од таму полу живи + можат и да не се борат ако сакаат...имаат избор за разлика од кучињата.....

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Па и кучињара сакаат малце интриги и адреналин во животот,сигурно нејќат монотоно да им пројде векот...а сега тоа што некој што вади дебела пара и што нема малце милост(а и попаметно е да си го спаси кучето отколку да го остави да умре) и така ќе го има за други борби....поентата ми е дека и во човечката раса има боксери,каратисти и што све не...така и некоја раса на кучиња се наменети за борби...но не до степен да им загине кучето...НЕКА ИЗМИСЛАТ КУЧЕШКИ УЛТИМЕЈТ ФАЈТ МАЈКУ МУ СТАРА!
Да да....кучињата сакаат интриги и адреналин, сите кучиња сакаат борби и ОВА е сон на секое куче :tapp::tapp:

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Поздрав до Командо и Гале со следниов извадок:

Кајгана напиша:
Мајкл Вик, сензационалниот играч на Атланта Фалконс (американски фудбал) ќе изгуби најмалку 200 милиони долари. Тој ја призна вината за мачење и убивање на најмалку 8 кучиња, кои неговите "ортаци" ги држеле во неговата куќа и ги тренирале за борби. Убиените кучиња чии тела се ископани од неговиот двор обично биле давени или убивани со струја. Реакцијата на NFL, спонзорите и јавноста била експедитивна, па Вик остана без 10 годишниот договор со Фалконс вреден 130 милиони, бонус вреден 22 милиони и низа милионски договори со производителите на спортска опрема, односно уште 50 милиони долари. Наместо пред илјадници гледачи на најголемите стадиони во Америка, Вик наредната година ќе ја пројде зад решетки.
Ете што треба да им се прави на сите болни копилиња што уживаат во мачење кучиња. Јас би додала и обесување за муда, ама тоа е веќе личен став.:wink:

Член од
29 септември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
0
Abe tie sho pra borbi so kuchina ne treba vzatvor tuku vludnica za cel zivot ili neka gi pushta niv da se bora protiv kuchina da vida kako my e na kuchinata koga se borat

Zakluchok:ti se bolni lujge i treba vludnica da oda!!!

Д

Демијан

Гостин
Па и кучињара сакаат малце интриги и адреналин во животот,сигурно нејќат монотоно да им пројде векот...а сега тоа што некој што вади дебела пара и што нема малце милост(а и попаметно е да си го спаси кучето отколку да го остави да умре) и така ќе го има за други борби....поентата ми е дека и во човечката раса има боксери,каратисти и што све не...така и некоја раса на кучиња се наменети за борби...но не до степен да им загине кучето...НЕКА ИЗМИСЛАТ КУЧЕШКИ УЛТИМЕЈТ ФАЈТ МАЈКУ МУ СТАРА!
Па има многу натпреварувања за кучиња пр. agility натпревари.За пит були има исто така супер натпревари да ти е мерак да ги гледаш.Скокови во висина,влечење тежина, дуел 1 против 1 ама не борба туку влечење јаже и сл.Има многу начини кучето да добие адреналин во животот!

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Aмериканскиот питбул е куче направено за овие борби. Питпулот е забранет во десетина држави, да се запрашаме зошто. Иако питбулите како кучиња се дискриминирани главно се купуваат за вакви цели, во Македонија за дигање чалам.
Најмногу ме нервира кога ги тренираат кучињата на улица, давејќи ги со улични кучиња а и некои кучиња што ги шетаат сопствениците. И после ќе ги трујат кучињата зараду вакви дебилски ликови.
Грев е прекрасни кучињата ги упропасуваат

Serengeti

Има само една вистина сето друго е лага
Член од
4 февруари 2009
Мислења
260
Поени од реакции
63
ЦЦЦ Луѓе кој луѓе бе све без мозок...

Леле не можам да верувам што читам само од постовите видов дека некои го оправдуваат ова варварство или не знам друг збор како да го наречам...катастрофа човече...не ја сфаќам поентата одгледувам куче се приврзувам со него за послем да го пуштам да се бори за да ми донесе пари, подегенска работа мислам дека не постои...искрено овие луѓе се мажи со мали куриња на кои не им се дига и единствен начин да доживеат нешто од "дигањето" го прават на овој начин...позната ви е линијата моето куче е најако во цело село...сум присуствувал на борба со кучиња јасно ми е како идат овие работи да точно е дека се обложуваат на пари, но негогаш не се обложуваат буквално на ништо туку само да си го докажат статусот на нивното куче во селото...имам приметено да не вреѓам сега национална база али браќава се многу активни во овој спорт не дека наши нема али они се број 1...еднашка правев муабет со еден додека кучињава се бореа се кинеа буквално, викам што е убавината во ова каде ја гледате поентата што е толку интересно...ми објаснуваше дека тоа било традиција дека ваквото нешто никогаш нема да престане, ми направи споредба како во Шпанија што постоеле борбите со бикови така кај нив ова било и им било единствен начин да излезат да се кладат да викаат да пцујат се на едно место. Фацата посебно очите му ги приметив му беа гладни за борба, на моменти ми изгледаше како наркоманче на кое му потребна доза а ти му мафташ со шпицот пред очи. Можев да приметам дека целиот настан кој што се одвиваше беше исполнет со една омраза негодување мирис на потка испотени мишки многу големи носеви и предни заби извадени напред. Не можев да сфатам што кур барам таму меѓу овие "луѓе". Кога еден ме тапка за рамо ми улетува првин со носот послем со забите и со некој опасен акцент ми вика: " Дечко за кој ќе даваш пари за Мурџо или за Tарзан " wtf..." Aјде дечко немам време најмање што можеш да уложиш ти је 20 евра " what ??????
Тогаш му фрлам опасен поглед на типот што ме доведе на вакво нешто и мислам дека ќе го убиев со поглед. Не можам уште да верувам што се дешавање таму уште се ежам гневен сум за ваквото нешто што им се дешава на недолжните кучиња што ги чуваат вакви дегени луѓе...
Ејј прашањето за дали можеш да ги пријавиш ДА можеш јас го пријавив овој случај во заштита на животните кај нас ама видов дека ништо не направиле, не функционира кај нас ништо...Емисиини што идат на анимал планет е тоа ти е законска држава...иди нека ти избега кучето или не дај боже да касне човек или некоја несреќа да предизвика ќе го јадеш немиен...а најголеми казни се за овој тип работа да одгледуваш куче за послем да го пушташ да се бори, ќе го лежиш во затвор додека не обелиш...ама тоа кај нас тешко треба да профункционира ...иди качи им се во тоа селата ќе те решатаат со калашњикови...
Јебига тоа е има многу неправди во животов ама знам една работа се што лошо правиш еден ден ќе ти се врати what goes around comes around... уууу сакам да ги колнам леле колку ги мразам бе се да им е....п.м сите да идат дегени глупи бе...

ејј стварно најдов слика на мажи со мали куриња значи тоа горе што го зборев во право сум....еве една селска идила исполнета со дегени и нивните најголеми оружја кучињата(гревови)

C

Cool Hand Luke

Гостин
Пред десетина и повеќе години актуелни беа борби со пит булови. Ај што нив ги пуштаа парче да се прават туку претходно некои ги обучуваа со тоа што на пит булот ќе му дадеа некое улично кученце со заврзана муцка да го раскине. Тогаш само слушав како зборуваат за тоа, се ужаснував а ништо не превземав. Да дознаам сега за такво нешто земам правда во свои раце, у пм и со нив и со кучиштата нивни...

Член од
16 јануари 2009
Мислења
85
Поени од реакции
3
eve eden izvadok za правните норми кај нас, инаку законот е за благосостојба на животните , може да се најде и на pravo.org.mk клучен збор благосостојба
Прекршоци
Член 51
1) Глоба во износ од 10.000 до 15.000 евра во денарска противвредност ќе се
изрече за прекршок на правно лице, ако:
1. поттикнува агресивност на животните против други животни (член 5 став
(3));
2. поттикнува, организира и одржува борби меѓу животните за било какви
намени (член 5 став (4)) и
, и еве еден линк , за да нестаат слики од афгани и кинези

Д

Демијан

Гостин
Aмериканскиот питбул е куче направено за овие борби. Питпулот е забранет во десетина држави, да се запрашаме зошто. Иако питбулите како кучиња се дискриминирани главно се купуваат за вакви цели, во Македонија за дигање чалам.
Најмногу ме нервира кога ги тренираат кучињата на улица, давејќи ги со улични кучиња а и некои кучиња што ги шетаат сопствениците. И после ќе ги трујат кучињата зараду вакви дебилски ликови.
Грев е прекрасни кучињата ги упропасуваат

Американскиот пит бул не е направен за борби-прва работа.Тие биле користени како воени кучиња а исто и како чувари.Дека се направени за борба нема врска.

Ова куче е едно од најубавите кучиња според мене.Силно мускулесто со прекрасен став.И јас имам бит бул,а дека сум го земал за чалам или за борба нема врска!

Секое куче можеш да го спремиш за борба,само што пит булите се премногу физички силни и моќни кучиња тие најчесто се користат за борба!

Оваа раса е како и секое друго куче,сака да си игра да трча и сл.

S

Stefi070

Гостин
ovi se degeni ne videni. luge bez dusa. jas ni za site pari na svetot ne bi pustila kuce ili koe bilo zivotno da se maci na ovaj nacin. mora da ima zakon i da se kaznuvaat ovie idioti so organiziraat vakvi borbi. nemam zborovi, tazno tazno, tazno.. kucinjata i site zivotni ne se igracki pa aj sega so niv zabava ke pravime. Gospod da gi kazni site sto gi maltretiraat zivotnite.

Член од
24 април 2009
Мислења
17
Поени од реакции
2
ovi se degeni ne videni. luge bez dusa. jas ni za site pari na svetot ne bi pustila kuce ili koe bilo zivotno da se maci na ovaj nacin. mora da ima zakon i da se kaznuvaat ovie idioti so organiziraat vakvi borbi. nemam zborovi, tazno tazno, tazno.. kucinjata i site zivotni ne se igracki pa aj sega so niv zabava ke pravime. Gospod da gi kazni site sto gi maltretiraat zivotnite.
pfffffff bas e interesno =)

К

*Каталонец*

Гостин
Ауу обожавам ова :vozbud:

Имам гледано прилично многу вакви борби, во кои еднаш има учествувано кучето од чичко ми :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.338
сум гледал многу борби и интересни ми се само оние рамноправните а не бездушно куче против звер :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom