ЦЦЦ Луѓе кој луѓе бе све без мозок...
Леле не можам да верувам што читам само од постовите видов дека некои го оправдуваат ова варварство или не знам друг збор како да го наречам...катастрофа човече...не ја сфаќам поентата одгледувам куче се приврзувам со него за послем да го пуштам да се бори за да ми донесе пари, подегенска работа мислам дека не постои...искрено овие луѓе се мажи со мали куриња на кои не им се дига и единствен начин да доживеат нешто од "дигањето" го прават на овој начин...позната ви е линијата моето куче е најако во цело село...сум присуствувал на борба со кучиња јасно ми е како идат овие работи да точно е дека се обложуваат на пари, но негогаш не се обложуваат буквално на ништо туку само да си го докажат статусот на нивното куче во селото...имам приметено да не вреѓам сега национална база али браќава се многу активни во овој спорт не дека наши нема али они се број 1...еднашка правев муабет со еден додека кучињава се бореа се кинеа буквално, викам што е убавината во ова каде ја гледате поентата што е толку интересно...ми објаснуваше дека тоа било традиција дека ваквото нешто никогаш нема да престане, ми направи споредба како во Шпанија што постоеле борбите со бикови така кај нив ова било и им било единствен начин да излезат да се кладат да викаат да пцујат се на едно место. Фацата посебно очите му ги приметив му беа гладни за борба, на моменти ми изгледаше како наркоманче на кое му потребна доза а ти му мафташ со шпицот пред очи. Можев да приметам дека целиот настан кој што се одвиваше беше исполнет со една омраза негодување мирис на потка испотени мишки многу големи носеви и предни заби извадени напред. Не можев да сфатам што кур барам таму меѓу овие "луѓе". Кога еден ме тапка за рамо ми улетува првин со носот послем со забите и со некој опасен акцент ми вика: " Дечко за кој ќе даваш пари за Мурџо или за Tарзан " wtf..." Aјде дечко немам време најмање што можеш да уложиш ти је 20 евра " what ??????
Тогаш му фрлам опасен поглед на типот што ме доведе на вакво нешто и мислам дека ќе го убиев со поглед. Не можам уште да верувам што се дешавање таму уште се ежам гневен сум за ваквото нешто што им се дешава на недолжните кучиња што ги чуваат вакви дегени луѓе...
Ејј прашањето за дали можеш да ги пријавиш ДА можеш јас го пријавив овој случај во заштита на животните кај нас ама видов дека ништо не направиле, не функционира кај нас ништо...Емисиини што идат на анимал планет е тоа ти е законска држава...иди нека ти избега кучето или не дај боже да касне човек или некоја несреќа да предизвика ќе го јадеш немиен...а најголеми казни се за овој тип работа да одгледуваш куче за послем да го пушташ да се бори, ќе го лежиш во затвор додека не обелиш...ама тоа кај нас тешко треба да профункционира ...иди качи им се во тоа селата ќе те решатаат со калашњикови...
Јебига тоа е има многу неправди во животов ама знам една работа се што лошо правиш еден ден ќе ти се врати what goes around comes around... уууу сакам да ги колнам леле колку ги мразам бе се да им е....п.м сите да идат дегени глупи бе...
ејј стварно најдов слика на мажи со мали куриња значи тоа горе што го зборев во право сум....еве една селска идила исполнета со дегени и нивните најголеми оружја кучињата(гревови)