Борби со кучиња

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Дефинитивно најглупото нешто до сега што имам прочитано.

така ти рекол тој,од чиста причина да не му ги сечеш и ти на кучето,само кој да размислува.

ццц...што све нема да прочитам...
Изгуглај каква функција имаат делови на телото кај кучињата не ми глуми лудило -.- ти се разбираш од човек шо цел живот со питбули го поминал -.-

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ај најверојатно за ова ќе бидам осудуван ама шо биде нека биде..
и јас имам искуство со таква борба ама не очекував дека ќе стаса дури до таму...
Нели реков дека во Берово имам 2 шарпланинци.Едно зимо машкото мораа да го однесат во двор да го чуваат а женското го качија на планина таму со овците...
Баш зимскиот распуст јас бев таму да не се лажам ама тоа беше пред 2 години зимото,ми беше досадно а имав обичај да го шетам ама ова не се држеше бе раце ќе ти преќине таму влечејки го кучето топев масти и набилдував мускули...
у комшии веднаш зад преградата има шкотски овчари,си имаат тие стационер и си одгледуваат и продаваат,имаат две женки и 2 машки,арно ама овие ко почнаа да лајат да се поддаваат зад оградата да го нервираат овој мојот нервозен нервозен и едно време мене крвта ми зовре ми прели незнам шо ми стана,ги немаше комшиите и првин им го С`кав преку ограда онака скокаше тој да се покаже дека може и дур да видиш вратата се отвара од клатењето на оградата овој ме потегли го испуштив влезе внатре иии шо да кажам и едното умре ин мемори во сеќавање...
Ама па овие па се поддаваат после бегаат и не се противат,овој мојот ко го фати за гуша,мене ме фати паника несмеам да влезам,женките се поддаваат го касаат мојот по опаш овој не та не ко почна ко крокодил да го мава лево десно лево десно видов дека веќе кучето испуштило душа,за жал дојде другото го зграби за гради партал го направи ама остана живо,дојде баба ми со маркуч вода ги прска прска дедо ми со една даска ко го перна веднаш сквичи...
И тоа е тоа,ми беа лути и не беше намерно шо да праам,златно куче си отиде... :/

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
дефиниција за сељачана

дискутирај како што треба да се дискутира на форум

ако веруваш во тоа дека ако му ги исечеш ушите нема да ти слуша команди,а ако му исечеш опаш ќе нема рамнотежа...незнам,стварно треба да си посебен.

пред да поверуваш во нешто,размисли си со мозокот,односно ако го имаш,дали е можно тоа да е така,а не ко цигански коњ,само право да гледаш,односно,да веруваш во тоа што ќе ти се каже.
и,не е темата за тоа,темата е за борби,не ме цитирај веќе.Ако имаш нешто да ми кажеш,пиши ПП или на профил,за да читаат и други ;)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
дефиниција за сељачана

дискутирај како што треба да се дискутира на форум

ако веруваш во тоа дека ако му ги исечеш ушите нема да ти слуша команди,а ако му исечеш опаш ќе нема рамнотежа...незнам,стварно треба да си посебен.

пред да поверуваш во нешто,размисли си со мозокот,односно ако го имаш,дали е можно тоа да е така,а не ко цигански коњ,само право да гледаш,односно,да веруваш во тоа што ќе ти се каже.
и,не е темата за тоа,темата е за борби,не ме цитирај веќе.Ако имаш нешто да ми кажеш,пиши ПП или на профил,за да читаат и други ;)
Не да не слуша команди,едноставно ке му се намали осетот незнам како да ти објаснам не да не те слуша тебе -.-
За опашката нема да губи рамнотежа туку кога ке добие одредена причина да стане и најмалце агресивен збеснува и незнае што прави.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Не да не слуша команди,едноставно ке му се намали осетот незнам како да ти објаснам не да не те слуша тебе -.-
За опашката нема да губи рамнотежа туку кога ке добие одредена причина да стане и најмалце агресивен збеснува и незнае што прави.
Нема логика,дали разбираш,едноставно нема логика !?

можеш да најдеш и без исечени уши и опаш кучиња што не слушаат,и што се агресивни,а можеш да најдеш и со скратени уши и опаш,а слушаат команда и не се агресивни.

Си успеал ли со твоето куче(претпоставувам,пит или стафорд) да те слуша на команди ? не седни-лежи,туку,земи чвор или топка,тегни се со него,и во моментот кога ќе му кажеш ПУШТИ,да пушти,да седне,и да му го држиш чворот до нос,и да не го чепка дур не му кажеш ?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Борбите со кучиња се актуелна појава кај нас богзнае од кога. Дегенерици специјално одгледуваат огромни кучиња и ги хранат со живо месо за да станат подиви. Се обложуваат, и тоа големи пари паѓаат на овие настани.

Не сум запознаена со целиот процес на борење, не знам кога престанува борбата. Понекогаш кога едното куче ќе умре, а ако се смилуваат, тогаш го тргаат од борбата со сериозни повреди. Трагично.

Сум била сведок на неколку вакви „купци“ на кучиња кои ми нудеа пари да им продадам едно куче што го чувам во маало. Кучето е големо, прекрасно, силно, но мирно. Никогаш не би го дала на такви дивјаци, и ме интересира дали има некој закон со кој се забрануваат овие борби?
Можам да ги пријавам тие што ми нудеа пари?

Па уште кога видов дека една ваква борба се популаризира на еден дегенско-ретардирано-раперски спот онака „од финта“ ми прекипе. Па добро бе мајку му, како може некој да ужива во такви гнасотии? Сеуште ли постојат луѓе на примитивно гладијаторско ниво на развој?

Не е само тоа...говедата си ги вежбаат кучињата на обични улични кучиња. Еднаш едвај спасивме едно, го врзале за столб да не може да се брани и го с`снаа нивното да го распарчува.

Дегени, дегени, дегени.
Но што е најважно...

КАКО ПРОТИВ НИВ?
Ја би му ја врзал и устата

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Нема логика,дали разбираш,едноставно нема логика !?

можеш да најдеш и без исечени уши и опаш кучиња што не слушаат,и што се агресивни,а можеш да најдеш и со скратени уши и опаш,а слушаат команда и не се агресивни.

Си успеал ли со твоето куче(претпоставувам,пит или стафорд) да те слуша на команди ? не седни-лежи,туку,земи чвор или топка,тегни се со него,и во моментот кога ќе му кажеш ПУШТИ,да пушти,да седне,и да му го држиш чворот до нос,и да не го чепка дур не му кажеш ?
Пит,иначе слуша секакви наредби тотално со се,освен со тениско топче..мислам на тоа кога ке му речеш пушти..едноставно не го пушта..незнам ни самиот оти..

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Пит,иначе слуша секакви наредби тотално со се,освен со тениско топче..мислам на тоа кога ке му речеш пушти..едноставно не го пушта..незнам ни самиот оти..

Епа,јас сум бил сведок на таков пит.Го вртиш,го вртиш,му викаш пушти-пушта.Седи-седнува,му мрдаш околу уста со чворот(јаже) не го чепка,му викаш ајде-го тегне.

муабетот ми е,нема никаква врска тоа што ти го кажале.

Член од
13 октомври 2011
Мислења
158
Поени од реакции
73
Ова со сечење уши и опашка дека помалку ке те слуша или дека губи рамнотежа чиста глупост,ова го кажувам пријателски
Одгледувач сум на Амерички Стафорди 7 години во кинологијата сум влезен максимално и имам искуство со такви работи
вака друже кој ти го кажал тоа е само "КУЧКАРСКИ МУАБЕТИ" од времето на дедо ное,нема такви работи тоа е чиста глупост,еве прашај кинолози искусни стручни лица и тие ке ти го потврдат истото
Сечењето уши кај кучињата е исто како и кај нас кога клаваме ушници на нашите уши,само подобар изглед ништо повеќе

Рамнотежа може кучето да губи само ако е болно-заразено со ATAXIA
еве еден пример куче заразено со атаксија

Aтаксијата го напаѓа малиот мозок и "третото уво" и кучето губи рамнотежа

Поздрав

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Епа,јас сум бил сведок на таков пит.Го вртиш,го вртиш,му викаш пушти-пушта.Седи-седнува,му мрдаш околу уста со чворот(јаже) не го чепка,му викаш ајде-го тегне.

муабетот ми е,нема никаква врска тоа што ти го кажале.
Само пренесувам,не тврдам не ме фаќај за збор -.-
Иначе и кајмене е толку паметно,ама за тенисково топче уште се чудам :)

L

Lu

Гостин
Дечки, забегавте ОТ.
Кога веќе спомнувате купирање на уши и опаш, дискутирајте од аспект на борбите ... значи кои се придобивките од купирањето на ушите и опашот во борбите и сл.
Инаку во врска со погорната дискусија ... кучињата подобро слушаат (имаат појак слух) со купирани уши.

^ Па со оглед на тоа, дека темава отиде во насока, питови и купирање на опаш и уши, претпоставувам дека и на твојов пост местото му е тука:confused:
Во ред е да се дискутира и за купирањето на уши и опаш кај кучињата што се користат за борби :)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Кратењето на ушите и опашката влијае директно врз комуникацијата помеѓу куче и куче/група/чопор.
Последици по здравјето на кучето (ако правилно биде изведен процесот) - нема.
Позитивни ефекти при кратењто на ушите има, но не кај сите раси.
Кратењето на опашката нема скоро никакво значење, освен естетско.

Кај кучињата за борби, кратењето на опашката игра голема улога. Кучето преку опашката комуницира, покажува темперамент, радост, агресивна состојба, покорување, слабост... итн итн..

Член од
19 јуни 2012
Мислења
4
Поени од реакции
6
Ауу! Тоа е најбизарното, најодвратното нешто! Такво малтретрирања и изживувања врз кучињата! Имам гледано на јутјуб и одвратно е. Нечуствителни дегени се оние што даваат да се прават вакви борби, а уште полошо нивните кучиња ги праќаат во борби! :place:

Член од
24 јуни 2009
Мислења
310
Поени од реакции
124
Ауу! Тоа е најбизарното, најодвратното нешто! Такво малтретрирања и изживувања врз кучињата! Имам гледано на јутјуб и одвратно е. Нечуствителни дегени се оние што даваат да се прават вакви борби, а уште полошо нивните кучиња ги праќаат во борби! :place:
Да ама фраер си ако имаш најјако куче во селото/населбата/градот...

Kajgana Shop

На врв Bottom