Болести на забите

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
кога пиам вода предниот заб ме боли
од што може да е?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
кога пиам вода предниот заб ме боли
од што може да е?
Ако бактерииве не почнале да прават киселина и немаш кариес кој е проширен до соголување на забот - можно е да е некоја инфекција на жлебината,непцето - да е соголено ..,па забов реагира на ладно.
Ако е константна болката директива на стоматолог.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
не е скршен..не се изјаснив убаво
кога пиам вода од чешма ме боли забов а кога пиам од чаша не:toe:
предходно скоро никогаш и да сум немал проблем со забите

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Според моја логика и искуство, те боли зошто водата е поладна. Е сега, тебе забите ти се поосетливи, така да ти препорачувам да се миеш заби со пасти за зајакнување на кавитетот (Colgate Cavity) и други на кои пишува дека има додаток на калциум. Како што има луѓе со поосетливи непца кои крварат и се мијат заби со сензитив пасти, така ти треба да се миеш со паста за поосетливи заби :smir:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Заб не ме боли а има една црна точка...Дали е кариес или може да е незнам што :))

М

Мартин`

Гостин
Ме интересира нешто повеќе за навлаки на забите ако знае некој нека пише искуства итн.

Заб не ме боли а има една црна точка...Дали е кариес или може да е незнам што :))
Да не имаш забна гангрена болка не се чуствува а забот ти е расипан внатре јас пред некој ден дури приметив таков, прочитај на првата страна (последен пост) за повеќе.

Член од
15 мај 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Zdravo na site.

Me ineresira shto znachi krckanje na zabite, ili potochno postojano igranje so zabite koga gi krckash ili si pravish "muzika" so niv. Samo sakam da znam dali moze da bide opradi nekoi lekovi ili shto? Samo shto toa mene mi se desi pred nekolku godini i do den denes ne sum prestanala da gi krckam zabite, toa mnogu me nervira ponekogash, pa zatoa ako ima nekoj shto znae, ke ve molam za pomosh.

Blagodaram.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Имам кариес на еден заб .. боли тоа ?
Само кога чичко забар прво ќе заринка од тие инструменти со куките метални ѓо да види дали те боли (а у ствари то го прави од чисто садистичко уживање) па после едно пола сат ќе менува дупчалки во сите големини и облици и ќе рини надолу на кај живецот нанесувајќи ти остри болки кои ќе ти го замрачуваат погледот и искривуваат лицето во болни грчеви доека со рацете грчевито стегаш на рачките од столицата.
На крај за да биди ефектот полн во таа осетлива и болна дупка кје дува 2 минути со ладен воздух, создавајќи ти патњи и мизерија во животот. Цело време ќе се смешка ќе си потпевнува на музика од Пинк емисија која оди од малиот телевизор во ординацијата , ќе ти стави лек кој ќе те кљука и боли следните 2 недели кога ќе треба пак да дојдеш на нова сеанса.....

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Само кога чичко забар прво ќе заринка од тие инструменти со куките метални ѓо да види дали те боли (а у ствари то го прави од чисто садистичко уживање) па после едно пола сат ќе менува дупчалки во сите големини и облици и ќе рини надолу на кај живецот нанесувајќи ти остри болки кои ќе ти го замрачуваат погледот и искривуваат лицето во болни грчеви доека со рацете грчевито стегаш на рачките од столицата.
На крај за да биди ефектот полн во таа осетлива и болна дупка кје дува 2 минути со ладен воздух, создавајќи ти патњи и мизерија во животот. Цело време ќе се смешка ќе си потпевнува на музика од Пинк емисија која оди од малиот телевизор во ординацијата , ќе ти стави лек кој ќе те кљука и боли следните 2 недели кога ќе треба пак да дојдеш на нова сеанса.....
И ако ти кажат дека смееш да јадеш за 2 саата, ти немој....Јади за 10 минимум - за секој случај.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
И ако ти кажат дека смееш да јадеш за 2 саата, ти немој....Јади за 10 минимум - за секој случај.
И рачунај дека привремена пломба и лекот ќе ти спадне во сабота во 10 вечер и ќе трпиш болки и на топло и на ладно и на млако с до понеделник во 10

--- надополнето ---

Тебе не ти треба стоматолог, тебе ти треба водоводџија, нек ти смени чешмата!

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
Ваљда у Германија нема да е така ..

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
Е тука си во право Овде таквите маки и патњи ќе те коштаат 20-30 евра таму 200
Без пари .. (Krankenkasse) Фонд за здравје мислам дека се вика на македонски , ке плати ..

Kajgana Shop

На врв Bottom