Да не ти е скршен? И малку да е скршен, ќош само?кога пиам вода предниот заб ме боли
од што може да е?
Ако бактерииве не почнале да прават киселина и немаш кариес кој е проширен до соголување на забот - можно е да е некоја инфекција на жлебината,непцето - да е соголено ..,па забов реагира на ладно.кога пиам вода предниот заб ме боли
од што може да е?
Според моја логика и искуство, те боли зошто водата е поладна. Е сега, тебе забите ти се поосетливи, така да ти препорачувам да се миеш заби со пасти за зајакнување на кавитетот (Colgate Cavity) и други на кои пишува дека има додаток на калциум. Како што има луѓе со поосетливи непца кои крварат и се мијат заби со сензитив пасти, така ти треба да се миеш со паста за поосетливи заби :smir:не е скршен..не се изјаснив убаво
кога пиам вода од чешма ме боли забов а кога пиам од чаша не
предходно скоро никогаш и да сум немал проблем со забите
Да не имаш забна гангрена болка не се чуствува а забот ти е расипан внатре јас пред некој ден дури приметив таков, прочитај на првата страна (последен пост) за повеќе.Заб не ме боли а има една црна точка...Дали е кариес или може да е незнам што )
Само кога чичко забар прво ќе заринка од тие инструменти со куките метални ѓо да види дали те боли (а у ствари то го прави од чисто садистичко уживање) па после едно пола сат ќе менува дупчалки во сите големини и облици и ќе рини надолу на кај живецот нанесувајќи ти остри болки кои ќе ти го замрачуваат погледот и искривуваат лицето во болни грчеви доека со рацете грчевито стегаш на рачките од столицата.Имам кариес на еден заб .. боли тоа ?
И ако ти кажат дека смееш да јадеш за 2 саата, ти немој....Јади за 10 минимум - за секој случај.Само кога чичко забар прво ќе заринка од тие инструменти со куките метални ѓо да види дали те боли (а у ствари то го прави од чисто садистичко уживање) па после едно пола сат ќе менува дупчалки во сите големини и облици и ќе рини надолу на кај живецот нанесувајќи ти остри болки кои ќе ти го замрачуваат погледот и искривуваат лицето во болни грчеви доека со рацете грчевито стегаш на рачките од столицата.
На крај за да биди ефектот полн во таа осетлива и болна дупка кје дува 2 минути со ладен воздух, создавајќи ти патњи и мизерија во животот. Цело време ќе се смешка ќе си потпевнува на музика од Пинк емисија која оди од малиот телевизор во ординацијата , ќе ти стави лек кој ќе те кљука и боли следните 2 недели кога ќе треба пак да дојдеш на нова сеанса.....
И рачунај дека привремена пломба и лекот ќе ти спадне во сабота во 10 вечер и ќе трпиш болки и на топло и на ладно и на млако с до понеделник во 10И ако ти кажат дека смееш да јадеш за 2 саата, ти немој....Јади за 10 минимум - за секој случај.
Тебе не ти треба стоматолог, тебе ти треба водоводџија, нек ти смени чешмата!не е скршен..не се изјаснив убаво
кога пиам вода од чешма ме боли забов а кога пиам од чаша не
предходно скоро никогаш и да сум немал проблем со забите
Ваљда у Германија нема да е така ..Само кога чичко забар прво ќе заринка од тие инструменти со куките метални ѓо да види дали те боли (а у ствари то го прави од чисто садистичко уживање) па после едно пола сат ќе менува дупчалки во сите големини и облици и ќе рини надолу на кај живецот нанесувајќи ти остри болки кои ќе ти го замрачуваат погледот и искривуваат лицето во болни грчеви доека со рацете грчевито стегаш на рачките од столицата.
На крај за да биди ефектот полн во таа осетлива и болна дупка кје дува 2 минути со ладен воздух, создавајќи ти патњи и мизерија во животот. Цело време ќе се смешка ќе си потпевнува на музика од Пинк емисија која оди од малиот телевизор во ординацијата , ќе ти стави лек кој ќе те кљука и боли следните 2 недели кога ќе треба пак да дојдеш на нова сеанса.....
Е тука си во право Овде таквите маки и патњи ќе те коштаат 20-30 евра таму 200Ваљда у Германија нема да е така ..
Без пари .. (Krankenkasse) Фонд за здравје мислам дека се вика на македонски , ке плати ..Е тука си во право Овде таквите маки и патњи ќе те коштаат 20-30 евра таму 200