Болести на забите

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Без пари .. (Krankenkasse) Фонд за здравје мислам дека се вика на македонски , ке плати ..
Aууууу
Нишо најди некој другар нека ти го извади забо
Тие шо работат таму со фондови и плаќања преку социјално се неуротични исфрустрирани садистички типови огорчени на се околу нив а најповеќе на самите себе си.
Тие ќе ти истружат погрешен заб ќе ти го сецнат јазикот со машинче и ќе ти извадат здрав заб......

Не знат зоштро едноставно нешто ги тера од внатре така да прават!
Ако имаш среќа ќе најдеш некој што има положено некој испит по стоматологија обично во таквиу амбуланти илегано работат забари дојдени од туркменистан, косово, непал... со чудни очи и боја на кожа неразбирлив дијалект и пожолтени нечитливи дипломи од непостоечки факултети регистрирани на карибите, слободните зони во монголија или филипините

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
Aууууу
Нишо најди некој другар нека ти го извади забо
Тие шо работат таму со фондови и плаќања преку социјално се неуротични исфрустрирани садистички типови огорчени на се околу нив а најповеќе на самите себе си.
Тие ќе ти истружат погрешен заб ќе ти го сецнат јазикот со машинче и ќе ти извадат здрав заб......

Не знат зоштро едноставно нешто ги тера од внатре така да прават!
Ако имаш среќа ќе најдеш некој што има положено некој испит по стоматологија обично во таквиу амбуланти илегано работат забари дојдени од туркменистан, косово, непал... со чудни очи и боја на кожа неразбирлив дијалект и пожолтени нечитливи дипломи од непостоечки факултети регистрирани на карибите, слободните зони во монголија или филипините
Тоа час дома на баба ти да кажеш пред да си легне ..
сеа си дојдов од заболекар и после една недела пак ке одам ..
Ординациите тука во Гер. и начинот на работата на заболекарите е за во Мк доле луксуз.
Пази на тебе јазичето да не ти го фанат доле ..
ајт поз.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Тоа час дома на баба ти да кажеш пред да си легне ..
сеа си дојдов од заболекар и после една недела пак ке одам ..
Ординациите тука во Гер. и начинот на работата на заболекарите е за во Мк доле луксуз.
Пази на тебе јазичето да не ти го фанат доле ..
ајт поз.
хахахаха злато мало исплашено,
види шо праиш:
во 17:13 денес објавуваш дека имаш каријас и прашуваш дали тоа боли
во 17:47 пишиш коментар
во 17:55 пишиш коментар
во 18:27 веќе си вратен од забар и имаш и закажано за другата недела.

За 33 минути од ко удри ентер на постот си стигнал на забар во ординација си седнал на столица онака задишан од трчање ти го погледнаа забот брзо брзо го стругнаа забарот те запиша и закаже за другата недела и со трчање се врати домаи одма ми напиша коментар !!!
33 минути !!!
ти реков сумњиви се забарите немачки шо работат со социјално

хахахаха во германинја не само шо се ординациите подобри туку и времето течи побавно
хахаха пиле мало се има исплашено ниту појде ни ништо од страв!!

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
тип4е иди лечи комплекси некаде ..
јас убаво прашав шо како а ти тука ми јадеш нафта ..
преку такви од тебе паметњавковци на овој форум преку курот ми е дојдеnо ..
јас денес бев на забар и ми пломбираа заб .. а сега за наредна недела пак ке одам , и ми рекоа дека имам кариес ..
и после тоа дојдов и прашав тука ..
друго шо те интересира .. ?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
тип4е иди лечи комплекси некаде ..
јас убаво прашав шо како а ти тука ми јадеш нафта ..
преку такви од тебе паметњавковци на овој форум преку курот ми е дојдедо ..
јас денес бев на забар од и ми пломбираа заб .. а сега за наредна недела пак ке одам , и ми рекоа дека имам кариес ..
и после тоа дојдов и прашав тука ..
друго шо те интересира .. ?

хахах а срце малечко..
ме интересира математиката, за 33 минути од ко си удрил ентер па до следниот ентер си отишол на забар и ти пломбирале заб!!
Па еве да речиме дека си пошол на забар дека си седнал на столче и ти го работеле забот и дека си се вратил дома и си напишал пост се за 33 минути?! то се 3 операции или просек 11 минути по операција, одењје пломбирање и враќање (не ти рачунам пишење пост - гатис од мене)

Не ми е јасно некој да пломбира заб испод 15 минути и то е експрес. Да седнеш да го види и разгледа забот да зујни со машината да исплакнеш да издува да клаи пломба да ја посветли и да ти закаже..
ај признај дека не беше на забар...... гледаш дека не е можно...

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
хахах а срце малечко..
ме интересира математиката, за 33 минути од ко си удрил ентер па до следниот ентер си отишол на забар и ти пломбирале заб!!
Па еве да речиме дека си пошол на забар дека си седнал на столче и ти го работеле забот и дека си се вратил дома и си напишал пост се за 33 минути?! то се 3 операции или просек 11 минути по операција, одењје пломбирање и враќање (не ти рачунам пишење пост - гатис од мене)

Не ми е јасно некој да пломбира заб испод 15 минути и то е експрес. Да седнеш да го види и разгледа забот да зујни со машината да исплакнеш да издува да клаи пломба да ја посветли и да ти закаже..
ај признај дека не беше на забар...... гледаш дека не е можно...[/QUOTE

Глеј сеа сине ..

до 2 бев на школо , во 3 имав термин ..
во 2:35 кренав од дома , во 15 до три бев таму ..
Значи влегов внатре здраво здраво , ме седнаа да чекам до три .. мочав , гледав сликовници за мали се дур не ме викнаа ..
во три седнав ми ставија шприц до 3:10 почекаа да почнува да дејствува опојка .. дур чекав си ги чешав јајцата и ја шмекав
заболекарката .. пристара али добра беше .. у три и 10 почна да ме буши се до 3:25/26 .. па после ми тури пломба ..
траеше тоа докај 15 до 4 .. значи станав и оваа ме рече дека на еден заб лево горе имам кариес и направивме термин за наредната недела ..
чудно ми беше бидејки тој заб шо ми го праеше денес , рече дека за тој заб треба пломба само а ништо за кариес не спомна ..
кога рече дека на другиот заб имам кариес ми стана чудно затоа прашувам ..
После станав отидов до веце се измив и отидов у собата кај што чекав да си го земам дуксерот , и у спат си ја догледав сликовницата (интересна ми се учини) ..
во 4:05 дојдое други пациенти и пошо немаше смисла уше да седам внатре .. си кренав .. чао пријатно ..
во 4:10 излегов и отидов кај еден другар. Седев кај до 5 и си дојдов дома СЕДНАВ НА КАЈГАНА И ГО НАПИШАВ ПОСТОТ ..

сеа сфакаш шо сакам да кажам или поопширно да ти опишам се како што беше ????

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
пломба се става на расипан заб
тој денес шо го пломбираше имаше каријас - беше расипан
Во Македонија докторите ќе ти го кажаа тоа
Немаше да ти стават опојки и да ти бушат без да ти кажат што и зошто.

Зато ти велам германија сега се населија куп сумњиви забари кои работаат за социјално и фондови .

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
е фала можеше тоа уше на почетокот да го кажеш
а не да тупиш кај сум бил денес ..
фондот за здраство , ги има преку 50 тука е нешо шо секој треба да го има .. еден вид на осигурување .
ако го немаш шо и да правиш по Германија на забар треба САМ да си платиш ..
ако си осигуран да речеме голем дел парите шо треба да се дадат го плака фондот .
За лица под 18 години е без пари .
После 18 години плакам по 10 евра секои три месеци ..

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Zdravo na site.

Me ineresira shto znachi krckanje na zabite, ili potochno postojano igranje so zabite koga gi krckash ili si pravish "muzika" so niv. Samo sakam da znam dali moze da bide opradi nekoi lekovi ili shto? Samo shto toa mene mi se desi pred nekolku godini i do den denes ne sum prestanala da gi krckam zabite, toa mnogu me nervira ponekogash, pa zatoa ako ima nekoj shto znae, ke ve molam za pomosh.

Blagodaram.
Ова ти е на нервна база најверојатно, лоша навика, нервоза и слично. Препорачливо е да прекинеш со време зошто се јавува абразија на забите и за некое време ќе не можеш уопште да џвакаш :)

Имам кариес на еден заб .. боли тоа ?
Не боли. Ќе ти стават анестезија и ништо нема ни да осетиш. А и не е нешто којзнае колку страшно кариес. Ќе те стругнат и пломбираат, евентуално ако седиш една недела со лек, па после пломбирање.

Marx

Just Do What You Want And Be Happy !
Член од
4 ноември 2012
Мислења
21
Поени од реакции
8
Zdravo,sakam da prasam nesto.Nosam protezi 1 i pol godina i od pred 1 mesec pocnaa da mi se pravat kako naslagi na zabive .Probav sekako da gi mijam so cetka ceckalica ,megutoa ne izleguva samo malce.Kazete lek ili nekoj ako znae sto e ova :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Zdravo,sakam da prasam nesto.Nosam protezi 1 i pol godina i od pred 1 mesec pocnaa da mi se pravat kako naslagi na zabive .Probav sekako da gi mijam so cetka ceckalica ,megutoa ne izleguva samo malce.Kazete lek ili nekoj ako znae sto e ova :)
Интрадентална четка и конец.

Kajgana Shop

На врв Bottom