хахах а срце малечко..
ме интересира математиката, за 33 минути од ко си удрил ентер па до следниот ентер си отишол на забар и ти пломбирале заб!!
Па еве да речиме дека си пошол на забар дека си седнал на столче и ти го работеле забот и дека си се вратил дома и си напишал пост се за 33 минути?! то се 3 операции или просек 11 минути по операција, одењје пломбирање и враќање (не ти рачунам пишење пост - гатис од мене)
Не ми е јасно некој да пломбира заб испод 15 минути и то е експрес. Да седнеш да го види и разгледа забот да зујни со машината да исплакнеш да издува да клаи пломба да ја посветли и да ти закаже..
ај признај дека не беше на забар...... гледаш дека не е можно...[/QUOTE
Глеј сеа сине ..
до 2 бев на школо , во 3 имав термин ..
во 2:35 кренав од дома , во 15 до три бев таму ..
Значи влегов внатре здраво здраво , ме седнаа да чекам до три .. мочав , гледав сликовници за мали се дур не ме викнаа ..
во три седнав ми ставија шприц до 3:10 почекаа да почнува да дејствува опојка .. дур чекав си ги чешав јајцата и ја шмекав
заболекарката .. пристара али добра беше .. у три и 10 почна да ме буши се до 3:25/26 .. па после ми тури пломба ..
траеше тоа докај 15 до 4 .. значи станав и оваа ме рече дека на еден заб лево горе имам кариес и направивме термин за наредната недела ..
чудно ми беше бидејки тој заб шо ми го праеше денес , рече дека за тој заб треба пломба само а ништо за кариес не спомна ..
кога рече дека на другиот заб имам кариес ми стана чудно затоа прашувам ..
После станав отидов до веце се измив и отидов у собата кај што чекав да си го земам дуксерот , и у спат си ја догледав сликовницата (интересна ми се учини) ..
во 4:05 дојдое други пациенти и пошо немаше смисла уше да седам внатре .. си кренав .. чао пријатно ..
во 4:10 излегов и отидов кај еден другар. Седев кај до 5 и си дојдов дома СЕДНАВ НА КАЈГАНА И ГО НАПИШАВ ПОСТОТ ..
сеа сфакаш шо сакам да кажам или поопширно да ти опишам се како што беше ????