Нема да згрешиш ни така ни така, всушност многумина го комбинираат со протеин.
Јас досега имам користено на dymatize и не сум задоволен, сега ме чека на ultimate едно 300gr пакување за кое од многумина слушнав само пофални зборови.
1.Ама не сум мн упатен во суплементацијава,мора да е од иста фирма или како ? 2.и,пошто сам си купувам суплементи,колку ќе ми трае ?3. сега за празнициве ќе соберам пари,и ќе можам да земам и протеин и креатин,ама после тоа тешко дека ќе имам толку пари за давање...ќе има ли нешто лошо(како внатре,така однадвор) ако намалам на само протеин иили само креатин ?
--- надополнето: 23 декември 2011 во 21:20 ---
Секогаш комбинација од двете е посупериорна, бидејќи двете работи немаат поврзаност едно со друго, протеинот е за хранење/обновување на мускуното ткиво, креатинот е резерватор на енергија во мускулот и помага за побрз транспорт на хранливите материи да стигнат директно во мускулот (особено монохидратот).
Знам за што служат,и фала...ако можеш одговори ми и ти
1.Ама не сум мн упатен во суплементацијава,мора да е од иста фирма или како ? 2.и,пошто сам си купувам суплементи,колку ќе ми трае ?3. сега за празнициве ќе соберам пари,и ќе можам да земам и протеин и креатин,ама после тоа тешко дека ќе имам толку пари за давање...ќе има ли нешто лошо(како внатре,така однадвор) ако намалам на само протеин иили само креатин ?