Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
А дали можи некој да ми кажи од прилика по колку стомачни на ден да правам и што да јадам повеќе а што помалку?
--- надополнето: Jul 20, 2011 11:39 AM ---
по колку стомачни треба да прам на ден одприлика и што да јадам повеќе а што помалку
??
http://www.youtube.com/watch?v=jRfx7vdiLr0

од сите видови/шеми за стомачни што сум ги праел , од оваа сум најзадоволен, имам топ резултати али пази не е лесна ! ;)

некој во претходните постови баш спомна за P90X епа ова е од таа програма ( мускулна група стомачни)

Член од
20 јули 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
Колку е идеалната тежина на 168 см висина?? ако можи некој нека ми кажи побрзо

L1quiD

Only Trees Grow Naturally
Член од
17 мај 2010
Мислења
139
Поени од реакции
108
Па според тоа што пишува по интернет, на 168 см, идеална тежина би била 68 кг (значи да биде иста со последните 2 бројки од висината). Според мене, полн погодок за 168 см е 66-65 кг (значи минус 2,3 од последните 2 бројки од висината).

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Ако типот како добавувач шитка по пониска цена, тогаш незнам зашто оние кои имаат продавници би биле фер и би земале роба од него???? Нека си ја продава сам.
Точно така, сосема се согласувам со тебе. Факт е дека кај нас суплементите се по многу повисока цена од онаа што може да се најде во другите цени, но тоа е што е. Лично се интересирав за ProStar Whey на Ultimate зашто користев Whey на callifornia fitness и не беше нешто нај...
Секое добро, :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Според BMI (и Светска Здравствена Организација) се од 52-70 кг е здраво за таа висина. Идеално би било 61кг.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Идеална тежина...зависи за која дициплина и поле се работи. Поради тоа што ова е тема бодибилдинг, таа би се движела од 68 до 98 кг. Се под 68 е фитнес :) на таа висина.
Иако телесната тежина е нешто што не игра најголема улога во бодибилдингот како спорт, затоа што оценувањето е визулено, а тоа создава илузија кај луѓе со одлични пропорции.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
дајте некој вежби за гради ? во домашни услови.. :P

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
За сите оние кои се заинтересирани за натпревар и настап на Државното првенство за 2011, ова се последни денови да се започне со подготовка со цел постигнување на одлична форма за настап. Вкупниот награден фонд годинава изнесува 282.000 денари.
Организатори Бодибилдинг и фитнес федрацијата на Македонија.
Генерален покровител- Гет реди.
Генерален спонзор- Херкулес и Хардкор.
Помагател на Државното- Агенција за Млади и спорт на Македонија.
29.10.2011, Скопје.
Едно мало потсетување.

atleta_2011.jpg

Паричниот фонд ќе биде поделен на следниот начин-

Јуниори

1. место 6.000 денари
2. место 3.000 денари
3. место 2.000 денари

Бикини-Модел

1. место 15.000 денари
2. место 10.000 денари
3. место 6.000 денари

Сениори

1. место 31.000 денари
2. место 20.000 денари
3. место 10.000 денари
4. место 8.000 денари
5. место 6.000 денари
6. место 3.000 денари

Ова е износот кој во кеш ќе биде поделен на сцена= 120.000 денари, обезбеден од генералниот спонзор на натпреварот.

Победникот во Сениорската категорија за прв пат се здобива со месечна стипендија во траење од една година, во износ од 6.000 денари месечно или вк упно 72.000 денари годишно. Стипендијата ја обезбедува Бодибилдинг и Фитнес Федерацијата на Македонија преку својот спонзор, фирмата ХАРДКОР ГРУП, од Скопје.
Истотака за овој натпреварувач е обезбедена уште една награда, овојпат во производи во траење од една година во месечен износ од 7.500 денари или вкупно 90.000 денари годишно. овој пакет го обезбедува Генералниот спонзор на Државното првенство фирмата ГЕТ РЕДИ.

Член од
18 јули 2011
Мислења
28
Поени од реакции
1
Здраво . Нов сум на форумов , и имам 15 години . Имам 55 кг . и висок сум 1, 75 см . Сакав, ако можете да ми дадете линк од некои вежби , колку за почетник . ( само за стомачни ) . Благодарам однапред ! :)

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
Здраво . Нов сум на форумов , и имам 15 години . Имам 55 кг . и висок сум 1, 75 см . Сакав, ако можете да ми дадете линк од некои вежби , колку за почетник . ( само за стомачни ) . Благодарам однапред ! :)
по тролај горе или страна поназад има веке хијаду такви вежби постирано

Член од
20 јули 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
Дали да пијам цевитана и по колку чаши на ден ако можи некој да ми кажи?

I

Iblis

Гостин
Дали да пијам цевитана и по колку чаши на ден ако можи некој да ми кажи?
Да пиј цевитана, по 8-12 чаши дневно и не ја мешај со вода
П.С. (доколку личноста која го постави прашањето има помалку од 16 години и/или има благ или не баш благ застој во менталниот развој, мојот одговор слободно може да го игнорира)

Kajgana Shop

На врв Bottom